Noosfera Retreat Center

Ένας εναλλακτικός χώρος φιλοξενίας ομάδων και εκδηλώσεων

029

 

Σας καλωσορίζουμε στο Noosfera Retreat Center ένα  συγκρότημα ξύλινων κτηρίων  σκόπιμα  χτισμένο για να φιλοξενεί σεμινάρια αυτογνωσίας και ψυχολογίας,  ομάδες γιόγκα, τάι- τσι κ.ά,  εναλλακτικές διακοπές, εκπαιδευτικές και  ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την πνευματική ανάπτυξη και τη διεύρυνση της συνειδητότητας.

Οι χώροι υποδοχής. Το Noosfera Retreat Center  βρίσκεται κοντά στο Ξυλόκαστρο , στην ορεινή Κορινθία και αποτελείται από δυο κτηριακά συγκροτήματα. Στο πρώτο είναι το άνετο σαλόνι  με την καταπληκτική θέα, η τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει έως  50 άτομα, η πέργκολα που ανοίγεται προς τα γύρω βουνά και φιλοξενεί την καλοκαιρινή τραπεζαρία, η κουζίνα όπου παρασκευάζεται νόστιμο σπιτικό φαγητό, οι βιβλιοθήκες  και ο ατμοσφαιρικός χώρος ευεξίας όπου προσφέρονται υπηρεσίες αναζωογόνησης  σώματος και προσώπου.

Ο Ξενώνας και η Αίθουσα Σεμιναρίων. Το δεύτερο συγκρότημα αποτελείται από δέκα 022 Κτήμα 2καλόγουστα δωμάτια με ατομικό λουτρό , που παίρνουν το όνομά τους από δένδρα , βότανα και λουλούδια με ανάλογη διακόσμηση προσεγμένη μέχρι και στην πιο μικρή λεπτομέρεια όπως τα μαξιλαράκια στον καναπέ ή η ποιότητα των στρωμάτων , των παπλωμάτων και των σεντονιών. Κάθε δωμάτιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα. Στα δωμάτια υπάρχει επίσης η μοναδική στην Ελλάδα ειδική ηλεκτρονική εγκατάσταση που επιτρέπει( σε ανάλογα σεμινάρια) την ακρόαση με ακουστικά ασκήσεων χαλάρωσης  ή συνειδητού ονειρέματος ενώ οι συμμετέχοντες είναι ξαπλωμένοι άνετα στα κρεβάτια τους.  Στο ίδιο  κτήριο κυριαρχεί η φωτεινή, προσανατολισμένη σε Ανατολή- Δύση αίθουσα σεμιναρίων  μεγέθους 80 τετραγωνικών μέτρων με ξύλινο πάτωμα και απαλά ηρεμιστικά χρώματα. Διαθέτει  μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη ,προτζέκτορα και όλο τον εξοπλισμό για ειδικά σεμινάρια όπως λ.χ. στρωματάκια για γιόγκα.

Η φιλοσοφία μας Το Noosfera Reteat Center εκφράζει την προσωπική μας ανάγκη για ένα σκόπιμα χτισμένο χώρο σεμιναρίων που να μπορεί να φιλοξενεί μικρές ομάδες (μέχρι 35 ατόμων) και ο οποίος να μην είναι απρόσωπος όπως ένα ξενοδοχείο, ούτε λιτός σαν  κελί ασκητή ή  πρόχειρος και στερημένος από αρμονία ή άνεση.  Πιστεύουμε πως εκείνος που αναζητά την ειρήνη , τη χαρά και την αλήθεια για τον εαυτό του μπορεί επίσης να εμπνευστεί από την ομορφιά των βουνών και τον ορίζοντα της θάλασσας που περιβάλλουν το κτήμα, αλλά  και από την καλαισθησία του ίδιου του χώρου.  Θέλουμε ο επισκέπτης να νιώθει θαλπωρή και οικειότητα και να παίρνει χαρά κι έμπνευση  από τα μεγάλα όπως  η διεύρυνση της συνειδητότητας και από τα μικρά  όπως οι  ζωγραφισμένες στο χέρι διακοσμητικές λεπτομέρειες των κλειδιών ,  το συντριβάνι φενγκ –σούι στην είσοδο,  τα  κάνιστρα με τα λουλούδια και το τηλεσκόπιο.

Ο στόχος μας: Να γίνει ένα σημείο συνάντησης ομάδων, δασκάλων και θεραπευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να υπάρχει μια συνεχής ροή εκδηλώσεων όλο το χρόνο. Γι αυτό και αναζητάμε τους ανάλογους συνεργάτες ώστε μαζί τους να  προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο απόδρασης από την καθημερινότητα  για  μια μόνο ημέρα ή ένα Σαββατοκύριακο  είτε για μια  εβδομάδα ή και περισσότερο.

Η διάθεση του χώρου:  το Noosfera Retreat Center προσφέρεται προς  ενοικίαση  σε ομάδες που θα ήθελαν να στεγάσουν τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές τους για μία ή περισσότερες ημέρες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε για συνεννόηση στα τηλέφωνα 2109603094, 6972359892, 6937113537. www.noosfera.gr  noosferacenter@gmail.com

Είπαν για τo Noosfera Reteat Center οι επισκέπτες:

«Πολύ ήρεμη, άνετη, ζεστή με ατμόσφαιρα πραγματικά γαλήνια για διαλογισμούς και εσωτερική εργασία».

«Πολύ καλή ενέργεια που σε βοηθά να χαλαρώσεις.»

«Πολύ ωραία αίθουσα, λεπτά χρώματα, πολύ καλή θέα στο βουνό»

«Ιδανική αίθουσα με την ζεστασιά του ξύλου, τα χρώματα , τη θέα»

Είπαν για την Κυριακή Μυστηρίου οι συμμετέχοντες:

«Ήταν μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Μου θύμισε ότι υπάρχει κι αυτός ο τρόπος διασκέδασης. Από το να ξεσκονίζω το μπαλκόνι Κυριακάτικα, προτίμησα να διασκεδάσω ανακαλύπτοντας…δολοφόνους και πτυχές μου».

«Έξυπνο, παιχνιδιάρικο, παρεϊστικο, φάρμακο στη μοναξιά και την αποξένωση. Αναζωογονητικό. Πολύ ωραία διαδραστική ιδέα με διάφορους ανθρώπους (ηλικίας, φύλλου, χαρακτήρα) σε αρμονία».

«Μια όμορφη Κυριακή γεμάτη γέλιο, χαρά, παρεϊστικη ατμόσφαιρα και ομαδικότητα».

«Μια αξέχαστη Κυριακή με χαρά, γέλιο , καλή παρέα , πολύ μυστήριο και πολύ καλές ερμηνείες».

«Η λέξη που θέλω να πω για την Κυριακή Μυστηρίου είναι Συναρπαστική! Και θέλω να ξαναέρθω και σε άλλες Κυριακές»

Είπαν για την αίθουσα σεμιναρίων της Νοόσφαιρας:

«Πολύ ήρεμη, άνετη, ζεστή με ατμόσφαιρα πραγματικά γαλήνια για διαλογισμούς και εσωτερική εργασία».

«Πολύ καλή ενέργεια που σε βοηθά να χαλαρώσεις».

«Πολύ ωραία αίθουσα, λεπτά χρώματα, πολύ καλή θέα στο βουνό»

«Ιδανική αίθουσα με την ζεστασιά του ξύλου, τα χρώματα , τη θέα».

Είπαν για τα δωμάτια της Νοόσφαιρας:

«Τα παπλώματα και τα στρώματα ήταν υπέροχα, θαλπωρένια και ξεκούραστα»

«Γλυκό, φιλόξενο, μοσχομυρωδάτο δωμάτιο»

«Άνετα κρεβάτια, πολύ ευχάριστο δωμάτιο»

«Υπέροχο πάπλωμα, αναπαυτικό κρεβάτι και μαξιλάρια»

«Τέλειο, κουκλίστικο , λειτουργικό δωμάτιο»

Noosfera Retreat Center τηλ. 2743027452 Βρυσούλες Ορεινή Κορινθία

 Τηλ. Αθηνών 2109603094

[gmap width=615 height=280 latitude=40.81150 longitude=-73.92782 controls=»true» zoomcontrol=»true» zoom=15 address=»Νέες Βρυσούλες, Ξυλόκαστρο, Νομός Κορινθίας, Ελλάδα» html=»Νέες Βρυσούλες, Ξυλόκαστρο, Νομός Κορινθίας, Ελλάδα» popup=»true»]
Εισάγετε το όνομα χρήστη και το κωδικό πρόσβασης.