Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

 

Ο μύθος και ο ήχος: δυο δρόμοι επέκτασης της συνειδητότητας

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 η Ιουλία Πιτσούλη-δημοσιογράφος, συγγραφέας και σύμβουλος ψυχικής υγείας – παρουσιάζει μια διπλή ομιλία στο Βιβλιοπωλείο Ψαράς στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο την πνευματική διάσταση της ύπαρξής μας.

Ομιλια Ιουλιας

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας στις 6:00μμ θέμα θα είναι τρεις μυθολογικοί ατραποί: του Οδυσσέα , του Ηρακλή και της Ψυχής που αντιστοιχούν σε τρία από τα βιβλία της συγγραφέως (Μυστική Οδύσσεια, Ηρακλής ο Ήρωας μέσα μας και ‘Ερως και Ψυχή).

Στο δεύτερο μέρος στις 7:15μμ η Ιουλία Πιτσούλη και Μαρία Ξιφαρά-ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, θα αναφερθούν στους ήχους Hemi-Sync που συντονίζουν τα ημισφαίρια του εγκεφάλου και οδηγούν σε εμπειρίες που βεβαιώνουν ότι είμαστε πολύ περισσότερα από το υλικό μας σώμα.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΨΑΡΑΣ: Φιλικής Εταιρίας 39 τηλ 2310265042

Είσοδος: δωρεάν[divider]

Λίγα λόγια για το πρώτο μέρος της ομιλίας: Ο δρόμος του Ήρωα 6:00μμ

Όλοι οι μύθοι κρύβουν μυστικούς κώδικες που κάποτε φανερώνονται κι άλλοτε , συχνότερα, ψιθυρίζουν παράξενα στο εσωτερικό μας αυτί γιατί είναι φτιαγμένοι από το συμβολικό υλικό των ονείρων. Είναι μια καθοδήγηση για την ανθρώπινη ψυχή και την πορεία της. Να βρει τις απόκρυφες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα: Από πού έρχομαι; Πού πηγαίνω; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου; Ποιο είναι το νόημα του πόνου; Όλοι οι μύθοι απαντούν με τον τρόπο τους σ’ αυτά τα ερωτήματα και για χιλιάδες χρόνια συνόδευαν την ανθρωπότητα στο ταξίδι της , της έδειχναν πώς να χαράξει πορεία για ένα λυτρωτικό ποθητό λιμάνι. Γι αυτό όλοι οι μύθοι είναι βαθιά θεραπευτικοί. Μέσα από τα πάθη και τις περιπέτειες των ηρώων και των λύσεων που τελικά βρίσκουν μας δείχνουν το δρόμο για την αυτογνωσία και τη θεραπεία της δικής μας ψυχής.

Στην ομιλία της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου η Ιουλία Πιτσούλη θα εστιαστεί σε τρία μεγάλα αρχέτυπα: στον Ηρακλή, στον Οδυσσέα και στη σχέση του Έρωτα και της ηρωίδας με το όνομα Ψυχή. Και οι τρεις αυτές μυθικές πορείες βγάζουν στο ίδιο λιμάνι: στην πατρίδα της ψυχής μας εκφράζοντας τρεις διαφορετικές ατραπούς. Ο Ηρακλής είναι η ατραπός της ανδρείας, ο Οδυσσέας της νόησης και η Ψυχή η ατραπός της αγάπης.[divider]

 Λίγα λόγια για το δεύτερο μέρος της ομιλίας: Ο Δρόμος του Ήχου 7:15μμ

Όχι μόνο η μυθολογία αλλά και η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να υπηρετήσει την αφύπνιση της συνειδητότητας φέροντάς μας σε επαφή με το πνεύμα μέσα μας. Η ειδική ακουστική τεχνολογία Ηemi-Sync, αποτέλεσμα 60 ετών έρευνας και χιλιάδων πειραμάτων του Ινστιτούτου Monroe, μας επιτρέπει να βυθιστούμε στα έγκατα της ύπαρξής μας και να έρθουμε σε επαφή με τον Ολικό Εαυτό που βρίσκεται έξω από τους περιορισμούς της ύλης και της μορφής και πέρα από τα όρια του χωρόχρονου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης και του διαλείμματος ανάμεσα στις δυο ομιλίες θα έχετε την δυνατότητα να ακούσετε μουσική με τους ήχους Hemi-Sync.

 

 

Share