Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η επομένη επανάληψη μας αρχίζει σήμερα. 2Θα επανεξετάζουμε δύο πρόσφατα μαθήματα κάθε μέρα για δέκα διαδοχικές μέρες εξάσκησης, θα τηρήσουμε μια ειδική διαδικασία για αυτές τις περιόδους εξάσκησης, και σε παροτρύνουμε να την ακολουθήσεις όσο πιο πιστά μπορείς.
2. Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι μπορεί να σου είναι αδύνατο να επιχειρείς κάθε μέρα και κάθε ώρα της ημέρας ό,τι προτείνεται εδώ σαν άριστη εξάσκηση. 2Η μάθηση δε θα εμποδιστεί όταν χάνεις μια περίοδο εξάσκησης, επειδή σου είναι αδύνατο να εξασκηθείς στον προκαθορισμένο χρόνο. 3Ούτε και είναι αναγκαίο να κάνεις υπερβολικές προσπάθειες, για να προλαβαίνεις να κανείς ένα συγκεκριμένο αριθμό ασκήσεων. 4Οι τελε­τουργίες δεν είναι ο στόχος μας και θα ανέτρεπαν το σκοπό μας.
3. Η μάθηση όμως θα εμποδιστεί, όταν χάνεις μια περίοδο εξάσκησης επειδή είσαι απρόθυμος να αφιερώ­σεις το χρόνο που σου ζητείται να δώσεις. 2Μην ξεγελα­στείς. 3Η απροθυμία μπορεί να κρυφτεί πολύ προσεκτικά πίσω από ένα πέπλο καταστάσεων που δεν μπορείς να ελέγξεις. 4Μάθε να διακρίνεις τις καταστάσεις που δεν είναι κατάλληλες για την εξάσκηση σου από εκείνες που προκαλείς για να συγκαλύψεις την απροθυμία σου.
4. Εκείνες οι περίοδοι εξάσκησης που έχεις χάσει, επειδή για οποιοδήποτε λόγο δεν ήθελες να τις κάνεις, πρέπει να γίνονται αμέσως μόλις αλλάξεις γνώμη για το σκοπό σου. Είσαι απρόθυμος να συνεργαστείς στην εξάσκηση της σωτηρίας, μόνο αν αυτή η εξάσκηση παρεμποδίζει την επίτευξη στόχων που αγαπάς πιο πολύ. 3Οταν αποσύρεις την αξία που έχει δοθεί σε αυτούς τους στόχους, επέτρεψε την αντικατάσταση των λιτανειών σου σε αυτούς με τις περιόδους της εξάσκησης σου. 4Αυτοί οι στόχοι δε σου έδωσαν τίποτα. 5Η εξάσκηση σου όμως μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα. 6Αποδέξου λοιπόν την προσφορά της και βίωσε την ειρήνη.
5. Η διαδικασία που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για αυτές τις επαναλήψεις είναι η εξής: 2Αφιέρωσε πέντε λεπτά, ή και περισσότερο αν θα το προτιμούσες, δυο φορές την ημέρα συλλογιζόμενος τις σκέψεις που σου αναθέτονται. 3Διάβασε προσεκτικά τις ιδέες και τα σχό­λια που έχουν γραφτεί για την άσκηση της κάθε μέρας. 4Και μετά άρχισε να τα σκέφτεσαι αυτά, αφήνοντας το νου σου να τα συσχετίσει με τις ανάγκες σου, τα προβλήματα που φαίνεται να έχεις και όλες τις υποθέσεις σου.
6. Βάλε τις ιδέες μέσα στο νου σου και άσε τον να τις χρησιμοποιήσει όπως προτιμά. 2Εχε του εμπιστοσύνη ότι θα τις χρησιμοποιήσεις με σοφία βοηθούμενος στις αποφάσεις του από τον Ένα που σου έδωσε τις σκέψεις.
3Τι μπορείς να εμπιστευθείς, παρά ότι είναι στο νου σου,
4Έχε πίστη σε αυτές τις επαναλήψεις, οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί το Άγιο Πνεύμα δε θα αποτύχουν.5Ή σοφία του νου σου θα έρθει να σε βοηθήσει. 6Δώσε κατεύθυνση στην αρχή, μετά χαλάρωσε και με σιωπηλή πίστη άσε το νου να χρησιμοποιήσει τις σκέψεις που έδωσες, όπως σου δόθηκαν και σένα νια να τις χρησιμο­ποιήσει.
7. Σου έχουν δοθεί με απόλυτη εμπιστοσύνη, με απόλυ­τη βεβαιότητα ότι θα τις χρησιμοποιήσεις καλά. Με απόλυτη πίστη ότι θα δεις τα μηνύματα τους και θα τα χρησιμοποιήσεις για τον εαυτό σου.2Πρόσφερε αυτές τις σκέψεις στο νου σου με την ίδια εμπιστοσύνη και βεβαιότητα και πίστη. 3Ό νους σου δε θα αποτύχει. Είναι το εκλεκτό μέσο του Αγίου Πνεύματος για τη σωτηρία σου. 4Αφού χαίρει της εμπιστοσύνης Του, το μέσο που Αυτός έχει εκλέξει πρέπει οπωσδήποτε να αξίζει και τη δική σου εμπιστοσύνη,
8. Πρέπει να τονίσουμε το όφελος που θα έχεις αν αφιερώνεις τα πρώτα πέντε λεπτά της ημέρας σε αυτές τις επαναλήψεις, καθώς επίσης και τα τελευταία πέντε λεπτά της ημέρας πριν κοιμηθείς. 2Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τουλάχιστον προσπάθησε να τις μοιράσεις, έτσι ώστε να κάνεις μια επανάληψη το πρωί και την άλλη κατά τη διάρκεια της ώρας προτού πέσεις να κοιμηθείς.
9. Οι ασκήσεις που πρέπει να γίνονται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι εξίσου σημαντικές και ίσως ακόμα μεγαλύτερης αξίας. 2 Έχεις την τάση να εξασκεί­σαι μόνο στις προκαθορισμένες ώρες και μετά να ασχο­λείσαι με άλλα πράγματα, χωρίς να εφαρμόζεις σε αυτά ό,τι έμαθες. 3Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχεις δει μεγάλο όφελος και δεν έχεις δώσει στη μάθηση σου μια καλή ευκαιρία να αποδείξει πόσο μεγάλα είναι τα δώρα που μπορεί να σου δώσει. 4Εδώ έχεις μια άλλη ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσεις καλά.
10. Σε αυτές τις επαναλήψεις, τονίζουμε την ανάγκη να μην αφήνεις τη μάθηση σου να μένει αδρανής μεταξύ των μεγαλύτερων περιόδων της εξάσκησης σου. 2Κάθε μια ώρα προσπάθησε να κάνεις μια σύντομη αλλά και προσε­κτική επανάληψη των δύο καθημερινών ιδεών. 3Χρησιμο­ποίησε τη μια ιδέα όταν αρχίζει η ώρα, και την άλλη μισή ώρα αργότερα. 4Δε χρειάζεται να αφιερώνεις πάνω από μία μόνο στιγμή. 5Επανέλαβε την ιδέα και επέτρεψε στο νου σου να αναπαυτεί για λίγο στη σιωπή και στην ειρήνη. 6Μετά γύρισε σε άλλες υποθέσεις, αλλά προσπά­θησε να κρατήσεις την ιδέα μαζί σου και άφησε την επίσης να σε βοηθήσει να κρατήσεις την ειρήνη σου καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
11. Αν κλονιστείς, συλλογίσου ξανά την ιδέα. 2Αυτές οι περίοδοι εξάσκησης έχουν σχεδιασθεί για να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τη συνήθεια να εφαρμόζεις ότι μαθαίνεις κάθε μέρα ατό καθετί που κάνεις. Αφού επαναλάβεις τη σκέψη, μη την παρατάς. 4Η χρησιμότητα της για σένα είναι απεριόριστη. 5Και ο σκοπός της είναι να σε υπηρετήσει με κάθε τρόπο, παντού και πάντοτε. και οποτεδήποτε χρειάζεσαι οποιουδήποτε είδους βοήθεια. 6Προσπάθησε, λοιπόν, να την παίρνεις μαζί σου στις ασχολίες της ημέρας και να την καθιστάς άγια, άξια του Υιού του Θεού, αποδεκτή στο Θεό και στον εαυτό σου.
12. Οι επαναλήψεις κάθε μέρας θα τελειώνουν με μια ακόμα δήλωση της σκέψης που πρέπει να χρησιμοποιή­σεις στην αρχή κάθε ώρας, καθώς επίσης και της σκέψης που πρέπει να εφαρμόζεται μισή ώρα αργότερα. 2Μην τις ξεχάσεις. 3Αυτή η δεύτερη ευκαιρία να εξασκηθείς με καθεμιά από αυτές τις ιδέες θα επιφέρει τόσο μεγάλη πρόοδο, που η μάθηση μας από αυτές τις επαναλήψεις θα είναι τόσο κερδοφόρος που θα συνεχίσουμε σε πιο στέρεο έδαφος, με πιο σταθερά βήματα και με πιο δυνατή πίστη.
13. Μην ξεχνάς πόσο λίγο έχεις μάθει.
2Μην ξεχνάς πόσο μπορείς να μάθεις τώρα.
3Μην ξεχνάς την ανάγκη του Πατέρα σου για σένα, καθώς επανεξετάζεις αυτές τις σκέψεις που σου έδωσε.

Share