Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα είναι φυσικά κι ο λόγος που ένας κόσμος δίχως νόημα δεν είναι δυνατό να υπάρχει. 2Αυτό που ο Θεός δε δημιούργησε, δεν υπάρχει. 3Κι οτιδήποτε υπάρχει, υπάρχει όπως Αυτός το δημιούργησε. 4Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα να κάνει με την πραγματικότητα. 5Είναι φτιαγμένος από σένα και δεν υπάρχει.
2) Οι σημερινές ασκήσεις πρέπει να γίνουν με τα μάτια κλειστά καθ όλη τη διάρκεια τους. 2Η περίοδος έρευνας του νου σου πρέπει να είναι μικρή, το πολύ ένα λεπτό. 3Μην κάνεις αυτές τις ασκήσεις πάνω από τρεις φορές την ημέρα εκτός και αν σου είναι ευχάριστες. 4Αν το κάνεις αυτό θα είναι επειδή καταλαβαίνεις πραγματικά το λόγο για τον οποίο γίνονται.
3) Η σημερινή ιδέα είναι ένα άλλο βήμα στο να μάθεις να εγκαταλείπεις τις σκέψεις που έχεις γράψει πάνω στο κόσμο και στη θέση τους να βλέπεις το λόγο του Θεού. 2Τα πρώτα βήματα σ αυτή την ανταλλαγή, η οποία στα αλήθεια μπορεί να αποκαλεστεί σωτηρία, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολα, ακόμα και οδυνηρά. 3Μερικά απ αυτά τα βήματα θα σ οδηγήσουν κατ ευθείαν στο φόβο. 4Δε θα εγκαταλειφθείς εκεί μόνος σου. 5Θα πας πέρα από αυτά. 6Η κατεύθυνση μας είναι προς την τέλεια ασφάλεια και την τέλεια ειρήνη.
4) Με τα μάτια σου κλειστά, σκέψου όλα τα φρικτά πράγματα στον κόσμο που έρχονται στο νου σου. 2Ονόμασε το καθένα απ αυτά καθώς περνά από το νου σου και μετά απαρνήσου την πραγματικότητα τους. 3Ο Θεός δε το δημιούργησε και επομένως δεν είναι πραγματικό. 4Π.χ πες:

5Ο Θεός δε δημιούργησε αυτό τον πόλεμο κι επομένως δεν είναι πραγματικός.
6Ο Θεός δε δημιούργησε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα, κι επομένως δεν είναι πραγματικό. ΊΟ Θεός δε δημιούργησε αυτή την καταστροφή(πες συγκεκριμένα ποια] και επομένως δεν είναι πραγματική.
5) Κατάλληλα αντικείμενα για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας περι­λαμβάνουν όλα αυτά που φοβάσαι ότι θα μπορούσαν να συμβούν σε σένα ή σ αυτούς για τους οποίους νοιάζεσαι. 2Σε κάθε περίπτωση, ονόμασε τη «συμφορά» αρκετά συγκεκριμένα. 3Μη χρησιμοποιείς γενικούς όρους. 4Π.χ, μη λες ότι «ο Θεός δε δημιούργησε ασθένειες», αλλά πες ότι «ο Θεός δε δημιούργησε καρκίνο, ή καρδιακές προσβολές, ή οτιδήποτε σε φοβίζει».
6) Αυτό που κοιτάζεις είναι η προσωπική σου αποθήκη φρικτών πραγμάτων. 2Αυτά τα πράγματα είναι μέρος του κόσμου που βλέπεις. 3Μερικά απ αυτά είναι κοινές ψευδαισθήσεις κι άλλα είναι μέρος της προσωπικής σου κόλασης. 4Δεν έχει σημασία. 5Αυτό που ο Θεός δε δημιούργησε μπορεί να υπάρχει μόνο στο δικό σου νου, ξέχωρα από το δικό Του. Επομένως δεν έχει νόημα. 7Σε αναγνώριση αυτού του γεγονότος, τέλειωνε τις περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνοντας τη σημερινή ιδέα:

8Ο Θεός δε δημιούργησε ένα κόσμο δίχως νόημα.
7) Φυσικά εκτός από τις περιόδους εξάσκησης, η σημερινή ιδέα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σ οτιδήποτε σ ενοχλεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2Εφάρμοσέ την πολύ συγκεκριμένα. 3Λέγε:

4Ο Θεός δε δημιούργησε ένα κόσμο δίχως νόημα.
5Δε δημιούργησε [ανέφερε συγκεκριμένα την κατάσταση που σ ενοχλεί] κι επομένως δεν είναι πραγματικό.

Share