Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Ο λόγος που δεν αναγνωρίζεις τις σκέψεις, που νομίζεις ότι σκέφτεσαι, σαν ένα τίποτα είναι ότι εμφανίζονται σαν εικόνες. 2Νομίζεις ότι τις σκέφτεσαι κι έτσι νομίζεις ότι τις βλέπεις. 3Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η «όραση» σου φτιάχτηκε. “Αυτή είναι η λειτουργία που έχεις δώσει στα σωματικά σου μάτια. 5Δεν είναι όραση. 6Είναι εικονοποίηση. 7Παίρνει τη θέση της όρασης, αντικαθιστώντας την αληθινή όραση με ψευδαισθήσεις .
2) Αυτή η εισαγωγική ιδέα στη διαδικασία της εικονοποίησης που αποκαλείς όραση δεν έχει πολύ νόημα για σένα. 2Θα αρχίσεις να την καταλαβαίνεις όταν θα έχεις δει μικρές παρυφές φωτός γύρω από τα ίδια οικεία αντικείμενα τα οποία βλέπεις τώρα. 3Αυτή είναι η αρετή της πραγματικής όρασης. 4Μπορεί να είσαι σίγουρος ότι η πραγματική όραση θα έρθει γρήγορα όταν αυτό θα έχει συμβεί.
3) Καθώς προχωρούμε, μπορεί να έχεις πολλά «επεισόδια φωτός». 2Αυτά μπορεί να πάρουν πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι εντελώς απροσδόκητες. 3Μη φοβηθείς. 4Αυτά είναι σημάδια ότι επιτέλους ανοίγεις τα μάτια σου. 5Δε θα παραμείνουν όμως, επειδή απλώς συμβολίζουν την αληθινή αντίληψη και δεν έχουν σχέση με τη γνώση. 6Αυτές οι ασκήσεις δε θα σου αποκαλύψουν γνώση. 7Θα προετοιμάσουν όμως το δρόμο για τη γνώση.
4) Για την εξάσκηση της σημερινής ιδέας, επανέλαβε την πρώτα στον εαυτό σου και μετά εφάρμοσε την σε οτιδήποτε βλέπεις γύρω σου, χρησιμοποιώντας το όνομα του και συνεχίζοντας να το κοιτάζεις καθώς λέγεις:

Αυτός/-ή/-ο…………..είναι μια εικόνα, που έχω φτιάξει.
Εκείνος/-η/-ο………. είναι μια εικόνα που έχω φτιάξει.

4Δεν είναι αναγκαίο να συμπεριλάβεις ένα μεγάλο αριθμό συγκεκριμένων αντικειμένων για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας. 5Είναι αναγκαίο όμως να συνεχίζεις να κοιτάς κάθε αντικείμενο καθώς επαναλαμβάνεις την ιδέα αρκετά αργά κάθε φορά. 6Η ιδέα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε φορά.
5) Αν και είναι φανερό ότι δε θα μπορέσεις να εφαρμόσεις την ιδέα σε πάρα πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του ενός περίπου λεπτού εξάσκη­σης που συνιστάται, προσπάθησε να κάνεις την επιλογή αυτών των πραγμάτων όσο το δυνατόν πιο τυχαία. 2Λιγότερο από ένα λεπτό θα είναι αρκετό για την κάθε περίοδο εξάσκησης αν αρχίσεις να αισθάνεσαι μια ανησυχία. 3Να μην αφιερώσεις πάνω από τρεις περιόδους εφαρμογής για τη σημερινή ιδέα εκτός αν αισθάνεσαι πολύ άνετα με αυτή την άσκηση. 4Ακόμα και σ αυτή την περίπτωση όμως να μην κάνεις την άσκηση πάνω από τέσσερις φορές. Μπορείς ωστόσο να χρησιμοποιείς την ιδέα κάθε φορά που τη χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Share