Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Αυτή η ιδέα είναι ένα άλλο βήμα προς την κατεύθυνση της αναγνώρι­σης της αιτίας και του αιτιατού όπως πραγματικά λειτουργούν στον κόσμο. 2Δε βλέπεις ουδέτερα πράγματα επειδή δεν έχεις ουδέτερες σκέψεις. 3Είναι πάντα η σκέψη που έρχεται πρώτη, παρά τον πειρασμό να πιστεύεις ότι το αντίστροφο συμβαίνει. 4Ο κόσμος δε νομίζει ότι έτσι είναι τα πράγματα, αλλά εσύ πρέπει να μάθεις ότι αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι. 5Αν δεν ήταν έτσι, τότε η αντίληψη δε θα είχε αιτία και η ίδια θα ήταν η αιτία της πραγματικότητας. 6Λαμβάνοντας όμως υπ όψη την πολύ μεταβλητή της φύση, αυτό δεν είναι πιθανό.
2) Κατά την εφαρμογή της σημερινής ιδέας, πες στον εαυτό σου με τα μάτια ανοιχτά:
2Δε βλέπω ουδέτερα πράγματα επειδή δεν έχω ουδέτερες σκέψεις.

3Μετά κοίταξε γύρω σου, κρατώντας το βλέμμα σου στο κάθε πράγμα που παρατηρείς για αρκετό χρόνο ώστε να προλάβεις να πεις:
4Δε βλέπω ένα ουδέτερο…………..επειδή οι σκέψεις μου για…………. δεν είναι ουδέτερες.
5Π.χ θα μπορούσες να πεις :
6Δε βλέπω έναν ουδέτερο τοίχο επειδή οι σκέψεις μου για τους τοίχους δεν είναι ουδέτερες.
7Δε βλέπω ένα ουδέτερο σώμα επειδή οι σκέψεις μου για τα σώματα δεν είναι ουδέτερες.

3) Ως συνήθως, είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις διακρίσεις μεταξύ του τι πιστεύεις ότι είναι έμψυχο ή άψυχο, ευχάριστο ή δυσάρεστο. 2Ανεξάρτητα του τι μπορεί -να πιστεύεις, δε βλέπεις τίποτα που είναι πραγματικά ζωντανό ή πραγματικά χαρούμενο. 3Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν έχεις ακόμα αντιληφτεί οποιαδήποτε σκέψη που να είναι πραγματικά αληθινή κι επομένως πραγματικά χαρμόσυνη.
4) Τρεις ή τέσσερις συγκεκριμένες περίοδοι εξάσκησης συνιστώνται κι όχι λιγότερες από τρεις απαιτούνται για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος, ακόμα κι αν συναντήσεις αντίσταση. 2Αν συναντήσεις αντίσταση, όμως, η διάρκεια της κάθε περιόδου εξάσκησης μπορεί να μειωθεί σε λιγότερο από το ένα περίπου λεπτό που συνίσταται.

Share