Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Είναι ολοφάνερο ότι η σημερινή ιδέα είναι ο λόγος για τον οποίο η όραση σου δεν επηρεάζει μονάχα εσένα. 2Θα παρατηρήσεις ότι μερικές φορές οι ιδέες που προέρχονται από τις σκέψεις σου προηγούνται των ιδεών που προέρχονται από την αισθητήρια αντίληψη σου, ενώ άλλες φορές το αντίστροφο συμβαίνει. 3Αυτό γίνεται επειδή η σειρά δεν έχει σημασία. 4Η σκέψη και τα αποτελέσματα της είναι στην πραγματικότητα ταυτόχρονα επειδή η αιτία και το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ χωρισμένα.
2) Σήμερα ξαναδίνουμε έμφαση στο γεγονός ότι οι νόες είναι ενωμένοι. 2Στην αρχή αυτή είναι σπανίως μια εντελώς ευπρόσδεκτη ιδέα επειδή φαίνεται να κουβαλάει μαζί της μια τεράστια αίσθηση ευθύνης και μπορεί ακόμα και να θεωρηθεί «παραβίαση της προσωπικής ζωής». 3Ωστόσο, είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικές σκέψεις. 4Παρά την αρχική σου αντίσταση σε αυτή την ιδέα, θα καταλάβεις ότι πρέπει να είναι αληθινή εάν η σωτηρία είναι ποτέ δυνατή. 5Και η σωτηρία πρέπει να είναι δυνατή επειδή είναι το θέλημα του Θεού.
3) Η εξέταση του νου για ένα περίπου λεπτό, που οι σημερινές ασκήσεις απαιτούν, πρέπει να γίνει με τα μάτια κλειστά. 2Πρώτα πρέπει να επαναλά­βεις τη σημερινή ιδέα και μετά πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά το νου σου για τις σκέψεις που περιέχει εκείνη την ώρα. 3Καθώς εξετάζεις καθεμιά απ αυτές τις σκέψεις, ονόμασε την σύμφωνα με το κεντρικό πρόσωπο ή θέμα που περιέχει και ενώ την κρατάς στο νου σου, πες:
Δεν είμαι ο μόνος που ζει τα αποτελέσματα αυτής της σκέψης για -……………………
4) Η ανάγκη να διαλέγεις αντικείμενα ή σκέψεις για τις περιόδους εξάσκησης όσο το δυνατό τυχαία πρέπει να σου είναι πια πολύ οικεία και δε θα επαναλαμβάνεται πια κάθε μέρα, αν και από καιρό σε καιρό θα περιλαμβάνεται σαν μια υπενθύμιση. 2Μην ξεχνάς, όμως, ότι η τυχαία επιλογή αντικειμένων ή σκέψεων για όλες τις περιόδους εξάσκησης είναι πάντα κάτι πολύ σημαντικό. 3Αυτή η έλλειψη τάξης θα σε κάνει τελικά να αναγνωρίσεις και να κατανοήσεις ότι δεν υπάρχουν διαφορετικό επίπεδα δυσκολίας στα θαύματα.
5) Εκτός από την εφαρμογή της σημερινές ιδέας κάθε φορά που χρειάζεται, τουλάχιστον τρεις περίοδοι εξάσκησης είναι αναγκαίες. 2Μην επιχειρήσεις όμως πάνω από τέσσερις.

Share