Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Μέχρι τώρα οι περίοδοι εξάσκησης έχουν γίνει με ένα ανέμελο τρόπο. 2Ουσιαστικά, δεν έχει γίνει απόπειρα να διευθύνουμε την ώρα που γίνονται οι ασκήσεις, ελάχιστη προσπάθεια έχει απαιτηθεί, κι ακόμα ούτε ενεργός συνεργασία κι ενδιαφέρον δεν έχουν ζητηθεί. 3Αυτός ο τρόπος προσέγγισης είναι σκόπιμος κι έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά. 4Δεν έχουμε ξεχάσει την αποφασιστική σημασία της μεταστροφής του τρόπου που σκέφτεσαι. 5Η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται απ αυτή τη μεταστροφή. Δε θα αποκτή­σεις όραση όμως αν νομίζεις ότι καταπιέζεσαι κι αν υποκύψεις σε δυσαρέσκεια κι εναντίωση.
2) Αυτή είναι η πρώτη μας απόπειρα να παρουσιάσουμε ένα συστηματικό τρόπο άσκησης. 2Μην το ερμηνεύσεις λανθασμένα αυτό σαν μια προσπά­θεια να εξασκήσουμε καταναγκασμό ή πίεση. 3Θέλεις τη σωτηρία. “Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος. 5Θέλεις την ειρήνη. 6Όλα όμως αυτά δεν τα έχεις τώρα επειδή ο νους σου είναι τελείως απειθάρχητος και δεν μπορείς να διακρίνεις μεταξύ της χαράς και της λύπης, της ευχαρίστησης και του πόνου, της αγάπης και του φόβου. 7Τώρα μαθαίνεις να τα ξεχωρίζεις. 8Και μεγάλη πράγματι θα είναι η αμοιβή σου.
3) Η απόφαση σου να δεις είναι το μόνο που χρειάζεται για να έχεις όραση. 2 Ότι θέλεις είναι δικό σου. 3Μην κάνεις το λάθος και νομίσεις ότι η μικρή προσπάθεια που ζητείται από σένα είναι μια ένδειξη ότι ο στόχος μας έχει μικρή αξία. 4Μπορεί η σωτηρία του κόσμου να είναι ένας ασήμαντος στόχος; 5Και μπορεί ο κόσμος να σωθεί αν εσύ δε σωθείς; 6Ο Θεός έχει έναν Υιό κι αυτός ο Υιός είναι η ανάσταση και η ζωή. 7Το θέλημα Του γίνεται επειδή όλη η δύναμη του έχει δοθεί στον ουρανό και τη γη. 8Η όραση σου δίνεται όταν είσαι αποφασισμένος να δεις.
4) Οι σημερινές ασκήσεις αποτελούνται από το να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας ότι θέλεις να δεις. 2Η σημερινή ιδέα επίσης σιωπηλά υπαινίσσεται το ότι παραδέχεσαι ότι δε βλέπεις τώρα. 3Επομένως, καθώς επαναλαμβάνεις την ιδέα, δηλώνεις ότι είσαι αποφασι­σμένος να αλλάξεις την τωρινή σου κατάσταση για μια καλύτερη κατάσταση που πραγματικά θέλεις.
5) Επανέλαβε τη σημερινή ιδέα αργά και μ ένα θετικό τρόπο τουλάχι­στον δύο φορές την ώρα σήμερα, προσπαθώντας να το κάνεις αυτό κάθε μισή ώρα. 2Μη στενοχωριέσαι αν ξεχνάς να το κάνεις, αλλά όμως κάνε μια πραγματική προσπάθεια να το θυμάσαι. 3Επιπρόσθετα η ιδέα πρέπει να επαναλαμβάνεται όταν οποιοδήποτε, πρόσωπο, ή γεγονός σε ταράζει. 4 Όλ αυτά μπορείς να τα δεις διαφορετικό και θα τα δεις.5 Ότι επιθυμείς, θα το δεις. 6Αυτός είναι ο πραγματικός νόμος της αιτίας και του αποτελέ­σματος όπως λειτουργεί στον κόσμο.

Share