Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα είναι ολοφάνερα μια συνέχεια κι επέκταση της προηγούμενης. 2Αυτή τη φορά όμως, εκτός από την εφαρμογή της ιδέας σε συγκεκριμένες καταστάσεις που προκύπτουν, συγκεκριμένες περίοδοι εξέτασης του νου σου είναι επίσης αναγκαίες. 3Ιδιαίτερα, συνιστώνται πέντε περίοδοι εξάσκησης παραχωρώντας ένα ολόκληρο λεπτό για την καθεμιά.
2) Κατά τις περιόδους εξάσκησης άρχισε με το να επαναλαμβάνεις την ιδέα στον εαυτό σου. 2Μετά κλείσε τα μάτια σου κι εξέτασε το νου σου προσεκτικό για καταστάσεις περασμένες, τωρινές και αναμενόμενες οι οποίες σου διεγείρουν οργή. 3Η οργή μπορεί να πάρει τη μορφή οποιασδή­ποτε αντίδρασης και να κυμανθεί από ελαφρύ εκνευρισμό μέχρι λύσσα. 4Η ένταση του συναισθήματος που βιώνεις δεν έχει σημασία. 5Θα συνειδητο­ποιήσεις ολοένα και περισσότερο ότι μια ελαφρά αίσθηση ενόχλησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πέπλο που σκεπάζει έντονη οργή.
3) Προσπάθησε, επομένως να μην αφήσεις τις «μικρές» σκέψεις οργής να σου ξεφύγουν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. 2Θυμήσου ότι στην πραγματικότητα δε γνωρίζεις τι διεγείρει θυμό μέσα σου, κι ότι όλα τα πιστεύω σου σε σχέση με αυτό το θέμα δε σημαίνουν τίποτα. 3Πιθανώς θα μπεις στον πειρασμό να σκεφτείς πιο πολύ για ορισμένα πρόσωπα ή καταστάσεις για τον απατηλό λόγο ότι είναι πιο «φανερά». “Αυτό όμως δεν είναι σωστό. 5Είναι απλώς ένα παράδειγμα της πεποίθησης ότι ορισμένες μορφές επίθεσης είναι πιο δικαιολογημένες από άλλες.
4) Καθώς εξετάζεις το νου σου για όλες τις μορφές στις οποίες σκέψεις επίθεσης παρουσιάζονται, κράτα καθεμιά απ αυτές στο νου σου ενώ λες στον εαυτό σου:

2Είμαι αποφασισμένος να δω …………. [εδώ μπορείς να αναφέρεις το όνομα ενός συγκεκριμένου προσώπου] διαφορετικά.
3Είμαι αποφασισμένος να δω……….….[εδώ μπορείς να αναφέρεις την περίσταση] διαφορετικά.

5) Προσπάθησε να κάνεις αυτές τις ασκήσεις με ένα όσο το δυνατό πιο συγκεκριμένο τρόπο. 2Π.χ μπορεί να εστιάσεις το θυμό σου σ” ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενός συγκεκριμένου προσώπου, πιστεύοντας ότι ο θυμός σου περιορίζεται σε αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. 3Αν η αντίληψη σου υποφέρει απ αυτή τη μορφή διαστρέβλωσης, τότε να πεις:

4Είμαι αποφασισμένος να δω …………. [εδώ ανέφερε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του]
…………….…… [εδώ ανέφερε το όνομα του προσώπου] διαφορετικά.

Share