Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα περιέχει το μόνο τρόπο να διαφύγεις από το φόβο, το μόνο τρόπο για να πετύχεις. 2Τίποτα άλλο δε θα πετύχει, καθετί άλλο δεν έχει νόημα. 3Αλλά αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να αποτύχει. 4Κάθε σκέψη που έχεις, αποτελεί κάποιο κομμάτι του κόσμου που βλέπεις. 5Είναι οι σκέψεις σου λοιπόν με τις οποίες πρέπει να εργαστούμε, αν ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο πρόκειται να αλλάξει.
2) Εάν η αιτία του κόσμου που βλέπεις είναι οι επιθετικές σκέψεις, πρέπει να μάθεις ότι αυτές είναι οι σκέψεις που θέλεις. 2Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μοιρολογείς για τον κόσμο. 3Δεν υπάρχει λόγος να προσπα­θείς ν αλλάξεις τον κόσμο. 4Είναι ανίκανος για αλλαγή επειδή είναι απλώς ένα αποτέλεσμα. 5Πράγματι, όμως, έχει νόημα να αλλάξεις τις σκέψεις σου για τον κόσμο. 6Σε αυτή την περίπτωση, αλλάζεις αιτία. Το αποτέλεσμα θα αλλάξει αυτόματα.
3) Ο κόσμος που βλέπεις είναι ένας εκδικητικός κόσμος και καθετί μέσα σ αυτόν είναι ένα σύμβολο εκδίκησης. 2Κάθε μια από τις αντιλήψεις σου της «εξωτερικής πραγματικότητας» αποτελείται από απεικονίσεις των δικών σου επιθετικών σκέψεων, δικαιολογημένα μπορεί κανείς να ρωτήσει αν αυτό μπορεί να αποκαλεστεί όραση. 4Δεν είναι η φαντασίωση μια καλύτερη λέξη για αυτή τη διαδικασία, και η παρανόηση ένας πιο κατάλληλος όρος για το αποτέλεσμα;
4) Βλέπεις τον κόσμο που έχεις φτιάξει, αλλά δε βλέπεις τον εαυτό σου σαν τον κατασκευαστή αυτών των εικόνων. 2Δεν μπορείς να σωθείς από τον κόσμο, αλλά μπορείς να διαφύγεις από την αιτία του. 3Αυτό είναι το νόημα της σωτηρίας, γιατί που είναι ο κόσμος που βλέπεις τώρα όταν η αιτία του έχει εξαφανιστεί; “Η όραση έχει ήδη προσφέρει μια αντικατάσταση για το καθετί που νομίζεις ότι βλέπεις τώρα. 5Η ομορφιά μπορεί να φωτίσει τις εικόνες σου και να τις μεταμορφώσει μ ένα τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να τις αγαπήσεις, αν και είχαν φτιαχτεί από μίσος. 6Γιατί από δω και μπρος δε θα τις φτιάχνεις μόνος σου.
5) Η σημερινή ιδέα πρωτοπαρουσιάζει τη σκέψη ότι δεν είσαι παγιδευμέ­νος στον κόσμο που βλέπεις, επειδή η αιτία του μπορεί να αλλαχτεί. 2Αυτή η αλλαγή χρειάζεται πρώτα την αναγνώριση της αιτίας και μετά την εγκατάλειψη της, έτσι ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί. 3Τα δύο πρώτα βήματα σε αυτή τη διαδικασία χρειάζονται τη συνεργασία σου. 4Το τελευταίο δεν τη χρειάζεται. 5Οι εικόνες σου έχουν ήδη αντικατασταθεί. 6Όταν κάνεις τα δύο πρώτα βήματα, θα το δεις αυτό.
6) Εκτός από τη χρήση της καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν υπάρχει ανάγκη, πέντε περίοδοι εξάσκησης χρειάζονται για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας. 2Καθώς κοιτάζεις γύρω σου επανέλαβε αργά την ιδέα στον εαυτό σου πρώτα, και μετά κλείσε τα μάτια σου για όλες τις επιθετικές σκέψεις που έχεις. 3Καθώς καθεμιά περνά από το νου σου, λέγε:

4Μπορώ να διαφύγω από τον κόσμο που βλέπω με το να εγκαταλείψω τις επιθετικές σκέψεις για …………………………………………..
5Κράτα κάθε επιθετική σκέψη στο νου σου καθώς λες αυτό και μετά παράτησε αυτή τη σκέψη και προχώρα στην επόμενη.
7) Κατά τις περιόδους εξάσκησης, σιγουρέψου ότι περιλαμβάνεις και τις σκέψεις στις οποίες επιτίθεσαι και τις σκέψεις οι οποίες σου επιτίθενται. 2Τα αποτελέσματα τους είναι ακριβώς τα ίδια επειδή είναι ακριβώς ίδιες. 3Δεν το αναγνωρίζεις αυτό ακόμα κι αυτή τη στιγμή, αυτό που σου ζητείται είναι μονάχα να τις μεταχειριστείς σαν ίδιες κατά τις σημερινές περιόδους εξάσκησης. 4Είμαστε ακόμα στο στάδιο της αναγνώρισης της αιτίας του κόσμου που βλέπεις. 5Όταν τελικά μάθεις ότι οι σκέψεις στις οποίες επιτίθεσαι και οι σκέψεις οι οποίες σου επιτίθενται δεν είναι διαφορετικές, θα είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις την αιτία του κόσμου που βλέπεις.

Share