Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Είναι σίγουρα ολοφάνερο ότι αν μπορούν να σου επιτεθούν δεν είσαι άτρωτος. 2Βλέπεις την επίθεση σαν μια πραγματική απειλή. 3Ο λόγος γι αυτό είναι ότι πιστεύεις πως μπορείς πραγματικά να επιτεθείς. 4Κι ό,τι θα είχε επιδράσεις μέσα από σένα, πρέπει επίσης να έχει επιδράσεις πάνω σε σένα. 5Είναι αυτός ο νόμος που τελικά θα σε σώσει, αλλά τον χρησιμοποιείς εσφαλμένα τώρα. 6Πρέπει λοιπόν να μάθεις πώς να τον χρησιμοποιείς για τα δικά σου συμφέροντα παρά ενάντια στα συμφέροντα σου.
2) Επειδή οι επιθετικές σου σκέψεις θα προβληθούν, θα φοβηθείς επίθεση από τους άλλους. 2Κι αν φοβηθείς την επίθεση, πρέπει να πιστεύεις ότι δεν είσαι άτρωτος. 3Οι επιθετικές σκέψεις επομένως σε κάνουν ευάλωτο κι ανασφαλή στον ίδιο σου το νου, ο οποίος είναι το μέρος όπου οι επιθετικές σκέψεις βρίσκονται. 4Δεν μπορείς να αποδεχτείς μαζί και την ατρωσία και τις επιθετικές σκέψεις. 3Αυτά τα δύο αντιφάσκουν το ένα με το άλλο.
3) Η σημερινή ιδέα πρωτοπαρουσιάζει τη σκέψη ότι πάντα επιτίθεσαι στον εαυτό σου πρώτα. 2Αν οι επιθετικές σκέψεις πρέπει να συμπεριλαμβά­νουν την πεποίθηση ότι είσαι ευάλωτος, το αποτέλεσμα τους είναι να σε αδυνατίζουν στα ίδια σου τα μάτια. 3Έτσι έχουν επιτεθεί στην αντίληψη σου που έχεις για τον εαυτό σου. 4Κι επειδή τις πιστεύεις, δεν μπορείς πια να πιστέψεις στον εαυτό σου. 5Μια ψευδής εικόνα του εαυτού σου έχει έρθει να αντικαταστήσει αυτό που είσαι.
4) Εξάσκηση με τη σημερινή ιδέα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι η ασφάλεια και ανασφάλεια είναι το αποτέλεσμα των δικών σου σκέψεων. 2Τίποτα εκτός από τις σκέψεις σου δεν μπορεί να σου επιτεθεί. 3Τίποτα εκτός από τις σκέψεις σου δεν μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς ότι είσαι ευάλωτος. 4Και τίποτα εκτός από τις σκέψεις σου δεν μπορεί να σου αποδείξει ότι δεν είσαι ευάλωτος.
5) Έξι περίοδοι εξάσκησης χρειάζονται για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας. 2Καθεμιά απ αυτές πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον δύο λεπτά αν και αυτή η διάρκεια μπορεί να μειωθεί σ ένα λεπτό αν αισθάνεσαι πάρα πολύ μεγάλη ενόχληση. 3Μη τη μειώσεις όμως περισσότερο.
6) Η περίοδος εξάσκησης πρέπει να αρχίσει με το να επαναλαμβάνεις τη σημερινή ιδέα. Μετά κλείσε τα μάτια σου και επανεξέτασε εκκρεμή ζητήματα, τα αποτελέσματα των οποίων σου προκαλούν ανησυχία. 2Η ανησυχία μπορεί να πάρει τη μορφή κατάθλιψης, στενοχώριας, θυμού, μιας αίσθησης βάρους, φόβου, κακού προαισθήματος, ή έγνοιας. Οποιοδήποτε πρόβλημα, το οποίο δεν έχει ακόμα τακτοποιηθεί και το οποίο τείνει να επανέρχεται στις σκέψεις σου κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα κατάλληλο θέμα. 4Δε θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις πάρα πολλά θέματα σε μια περίοδο εξάσκησης επειδή περισσότερη ώρα απ ό,τι συνήθως πρέπει να αφιερωθεί για το καθένα. 5Η σημερινή ιδέα πρέπει να εφαρμο­στεί ως ακολούθως:
7) Πρώτα, ονόμασε την κατάσταση:

2Ανησυχώ για………………….

3Μετά εξέτασε κάθε ενδεχόμενο αποτέλεσμα που έχει περάσει από το νου σου σε σχέση με αυτή την κατάσταση και το οποίο σου έχει προκαλέσει ανησυχία, αναφερόμενος στο καθένα απ αυτά αρκετά συγκεκριμένα και λέγοντας:

4Φοβάμαι ότι ………………..
[εδώ ανέφερε αυτό που φοβάσαι ότι θα συμβεί].
8) Αν κάνεις τις ασκήσεις σωστά, πρέπει να έχεις στη διάθεση σου περίπου πέντε ή έξι στενόχωρα ενδεχόμενα για την κάθε κατάσταση που χρησιμοποιείς και πιθανότατα περισσότερα. 2Θα σε βοηθήσει πολύ περισ­σότερο να καλύψεις λίγες καταστάσεις πλήρως, παρά να αναφερθείς βιαστικά σε ένα μεγάλο αριθμό καταστάσεων. 3Καθώς η λίστα αναμενόμε­νων αποτελεσμάτων για την κάθε κατάσταση αυξάνεται, είναι πιθανό να ανακαλύψεις ότι μερικά από αυτά, κι ιδιαίτερα εκείνα που έρχονται στο νου σου προς το τέλος, σου είναι λιγότερο αποδεκτά. 4Προσπάθησε όμως στο βαθμό που μπορείς να τα μεταχειριστείς όλα το ίδιο.
9) Αφού ονομάσεις κάθε αποτέλεσμα το οποίο φοβάσαι, πες στον εαυτό σου:

2Αυτή η σκέψη είναι μια επίθεση στον εαυτό μου.
3Τέλειωνε κάθε περίοδο εξάσκησης με το να επαναλάβεις τη σημερινή ιδέα στον εαυτό σου ακόμα μια φορά.

Share