Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Σήμερα πράγματι δίνουμε μια συγκεκριμένη εφαρμογή στη χθεσινή ιδέα. 2Σε αυτές τις περιόδους εξάσκησης θα κάνεις μια σειρά οριστικών δεσμεύσεων. 3Το ερώτημα αν θα τις κρατήσεις στο μέλλον δε μας αφορά εδώ. 4Εάν είσαι πρόθυμος τουλάχιστον να τις κάνεις τώρα, έχεις ήδη αρχίσει να τις κρατάς. 5Και ακόμα είμαστε στην αρχή.
2) Μπορεί να αναρωτηθείς γιατί είναι σημαντικό, για παράδειγμα, να πεις: «Πάνω απ όλα θέλω να δω αυτό το τραπέζι διαφορετικά». 2Αυτό από μόνο του δεν είναι καθόλου σημαντικό. 3Αλλά όμως τι υπάρχει μόνο του; 4Και τι σημαίνει «από μόνο του»; 5Βλέπεις πολλά ξεχωριστά πράγματα γύρω σου, τα οποία στην πραγματικότητα σημαίνουν ότι δε βλέπεις τίποτα. 6Είτε βλέπεις είτε όχι. 7Όταν έχεις δει ένα πράγμα διαφορετικά, θα δεις όλα τα πράγματα διαφορετικά. 8Το φως που θα δεις σε οποιοδήποτε απ αυτά είναι το ίδιο φως που θα δεις σε όλα αυτά.
3) Όταν λες «πάνω απ” όλα θέλω να δω αυτό το τραπέζι διαφορετικά» δεσμεύεσαι να αποσύρεις τις προκαταλήψεις σου για το τραπέζι και να ανοίξεις το νου σου στο τι είναι και γιατί υπάρχει, 2Δε δίνεις τον ορισμό του σε όρους του παρελθόντος. 3Αντί να του πεις τι είναι, ρωτάς τι είναι. 4Δε δεσμεύεις το νόημα του στην πολύ μικρή σου εμπειρία με τραπέζια, ούτε περιορίζεις το σκοπό του στις μηδαμινές προσωπικές σου σκέψεις.
4) Δε θα ρωτήσεις αυτό που έχεις ήδη προσδιορίσει. 2Κι ο σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι να κάνεις ερωτήσεις και να λάβεις τις απαντήσεις. 3Όταν λες ότι «πάνω απ όλα θέλω να δω αυτό το τραπέζι διαφορετικά», δεσμεύεις τον εαυτό σου να δει διαφορετικά. 4Δεν είναι μια αποκλειστική δέσμευση. 5Αυτή είναι μια δέσμευση που αφορά το τραπέζι – κι οτιδήποτε άλλο – ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.
5) Είναι γεγονός ότι θα μπορούσες να αποκτήσεις όραση απ αυτό μόνο το τραπέζι, αν θα απέσυρες όλες τις δικές σου ιδέες απ αυτό και το κοίταζες μ ένα εντελώς ανοιχτό νου. 2Έχει να σου δείξει κάτι, κάτι όμορφο, καθαρό και άπειρης αξίας, γεμάτο ευτυχία και ελπίδα. 3Κρυμμένος κάτω από όλες τις ιδέες σου γι αυτό το τραπέζι βρίσκεται ο αληθινός του σκοπός, ο σκοπός που μοιράζεται με όλο το σύμπαν.
6) Επομένως καθώς χρησιμοποιείς το τραπέζι σαν ένα αντικείμενο για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας, στην πραγματικότητα ζητάς να δεις το σκοπό του σύμπαντος. 2Θα ζητήσεις το ίδιο πράγμα από το κάθε αντικείμε­νο που θα χρησιμοποιήσεις κατά τις περιόδους εξάσκησης. 3Και δεσμεύε­σαι με το καθένα απ αυτά να αφήσεις το σκοπό του να σου αποκαλυφθεί, παρά να τον κρίνεις εσύ ο ίδιος.
7) Θα έχουμε έξι δίλεπτες περιόδους εξάσκησης σήμερα στις οποίες πρώτα δηλώνεις την ιδέα και μετά την εφαρμόζεις σε οτιδήποτε είναι γύρω σου. 2Όχι μόνο πρέπει τα αντικείμενα να διαλεχτούν τυχαία αλλά και πρέπει να εφαρμόσεις την ιδέα με την ίδια ειλικρίνεια στο καθένα απ αυτά, καθώς επιχειρείς να αποδεχτείς το γεγονός ότι όλα τους έχουν την ίδια αξία ως προς τη συνεισφορά τους σε αυτό που βλέπεις.
8) Ως συνήθως, οι εφαρμογές της ιδέας πρέπει να περιλαμβάνουν το όνομα του αντικειμένου στο οποίο τυχαίνει να πέφτει η ματιά σου, και πρέπει επίσης να κρατάς το βλέμμα σου πάνω σε αυτό καθώς λες:

2Πάνω απ όλα θέλω να δω αυτό…………………….διαφορετικά.
3Κάθε εφαρμογή της ιδέας πρέπει να γίνεται αρκετά αργά και όσο το δυνατό πιο βαθυστόχαστα. 4Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι.

Share