Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα εξηγεί το λόγο για τον οποίο μπορείς να δεις όλο το σκοπό του σύμπαντος στο καθετί. 2Εξηγεί το λόγο για τον οποίο τίποτα δεν υπάρχει ξεχωριστά, μόνο του ή από μόνο του. 3Και εξηγεί το λόγο για τον οποίο τίποτα απ αυτά που βλέπεις δε σημαίνει τίποτα. 4Στην πραγματικό­τητα εξηγεί κάθε ιδέα που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, καθώς επίσης κι όλες αυτές που ακολουθούν. 5Η σημερινή ιδέα είναι ολόκληρο το θεμέλιο της όρασης.
2) Πιθανώς να βρεις αυτή την ιδέα πολύ δυσνόητη. 2Μπορεί να τη βρεις ανόητη, ασεβή, παράλογη, αστεία, ακόμα κι απαράδεκτη. 3Σίγουρα ο Θεός δε βρίσκεται σ ένα τραπέζι, για παράδειγμα, όπως το βλέπεις αυτό το τραπέζι. 4Χθες όμως τονίσαμε ιδιαίτερα ότι ένα τραπέζι μοιράζεται το σκοπό του σύμπαντος. 5Και εφόσον μοιράζεται το σκοπό του σύμπαντος μοιράζεται το σκοπό του Δημιουργού του.
3) Προσπάθησε λοιπόν σήμερα να αρχίσεις να μαθαίνεις πώς να κοιτάζεις όλα τα πράγματα με αγάπη, εκτίμηση, και δεκτικότητα. 2Δεν τα βλέπεις τώρα. 3Πώς λοιπόν θα γνωρίζεις τι υπάρχει μέσα τους; 4Τίποτα δεν είναι όπως σου φαίνεται. 5Ο άγιος σκοπός τους βρίσκεται πέρα από τη μικρή σου εμβέλεια. 6Οταν η όραση σου δείξει την αγιοσύνη που φωτίζει τον κόσμο, θα καταλάβεις τέλεια τη σημερινή ιδέα. 7Και δε θα καταλαβαίνεις πώς υπήρξε ποτέ δυνατό να τη βρεις δύσκολη.
4) Οι εξής δίλεπτες περίοδοι εξάσκησης για σήμερα πρέπει να ακολουθή­σουν ένα πρότυπο που είναι πια γνωστό: Άρχισε με το να επαναλαμβάνεις την ιδέα στον εαυτό σου και μετά εφάρμοσε την σε διάφορα αντικείμενα γύρω σου, που διαλέγεις τυχαία, ονομάζοντας το καθένα απ αυτά συγκεκριμένα. 2Προσπάθησε να αποφύγεις την τάση να διευθύνεις την επιλογή αυτών των αντικειμένων, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικό σε σχέση με τη σημερινή ιδέα εξαιτίας της εντελώς ξενικής της φύσης. 3Να θυμάσαι όμως ότι από την άποψη της πραγματικότητας το να επιβάλλεις οποιαδήποτε σειρά και τάξη σε αυτή την άσκηση είναι εξίσου κάτι εντελώς ξενικό.
5) Τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει επομένως να είναι όσο το δυνατό πιο ανεξάρτητα από προσωπική επιλογή. 2Για παράδειγμα, θα μπορούσες να συμπεριλάβεις τα ακόλουθα:

3Ο Θεός υπάρχει σε αυτή την κρεμάστρα.
*0 Θεός υπάρχει σε αυτό το περιοδικό.
5Ο Θεός υπάρχει σε αυτό το δάχτυλο.
6Ο Θεός υπάρχει σε αυτή τη λάμπα.
7Ο Θεός υπάρχει σε αυτό το σώμα.
80 Θεός υπάρχει σε αυτή την πόρτα.
90 Θεός υπάρχει σε αυτό το καλάθι αχρήστων.
°Εκτός από τις έξι περιόδους εξάσκησης επανέλαβε τη σημερινή ιδέα τουλάχιστον μια φορά την ώρα, κοιτάζοντας αργά γύρω σου και λέγοντας την ιδέα στον εαυτό σου χωρίς να βιάζεσαι. 11Τουλάχιστον μία ή δύο φορές τη βδομάδα θα βιώσετε την αίσθηση της αγαλλίασης καθώς το κάνετε αυτό.

Share