Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα είναι η αφετηρία της όρασης. 2Από αυτή την ιδέα ο κόσμος θα αποκαλυφθεί μπροστά σου, και καθώς τον κοιτάς θα δεις σε αυτόν κάτι που ποτέ πριν δεν είχες δει. 3Και ούτε καν αμυδρά ορατό δε θα σου είναι αυτό που έβλεπες πριν.
2) Σήμερα προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα νέο είδος «προβο­λής». 2Δεν επιχειρούμε να απαλλαγούμε απ ό,τι δε μας αρέσει με το να το βλέπουμε σαν κάτι που βρίσκεται έξω από εμάς. 3Αντίθετα, προσπαθούμε να δούμε στον κόσμο αυτό που υπάρχει στο νου μας κι αυτό που θέλουμε να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει εκεί. 4 Έτσι προσπαθούμε να ενωθούμε με αυτό που βλέπουμε, αντί να το κρατάμε ξεχωριστά από εμάς. Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της όρασης και του τρόπου που βλέπεις.
3) Η σημερινή ιδέα πρέπει να εφαρμόζεται όσο το δυνατό πιο συχνά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 2Όποτε είσαι εύκαιρος επανέλαβε την αργά στον εαυτό σου, κοιτάζοντας γύρω σου και προσπαθώντας να συνειδητοποιήσεις ότι η ιδέα είναι εφαρμόσιμη στο καθετί που πράγματι βλέπεις τώρα ή που θα μπορούσες να δεις τώρα αν βρισκόταν στην εμβέλεια της όρασης σου.
4) Η πραγματική όραση δεν περιορίζεται από τέτοιες έννοιες όπως «κοντά» και «μακριά». 2Για να αρχίσεις να συνηθίζεις αυτή την ιδέα, όταν κάνεις τη σημερινή άσκηση προσπάθησε να σκεφτείς πράγματα που βρίσκονται πέρα από την ακτίνα της τωρινής σου όρασης καθώς επίσης κι εκεί που μπορείς πράγματι να δεις.
5) Η πραγματική όραση όχι μόνο δεν περιορίζεται από το χώρο και την απόσταση, αλλά και δεν εξαρτάται καθόλου από τα μάτια του σώματος. 2Ο νους είναι η μόνη της πηγή. 3Για να σε βοηθήσουμε να εξοικειωθείς πιο πολύ και με αυτή την ιδέα, αφιέρωσε αρκετές περιόδους εξάσκησης στην εφαρμογή της σημερινής επιβεβαίωσης με τα μάτια σου κλειστά, χρησιμο­ποιώντας οτιδήποτε περνά από το νου σου και κοιτάζοντας μέσα σου παρά προς τα έξω. Η σημερινή ιδέα είναι το ίδιο εφαρμόσιμη και σε αυτά που βλέπεις μέσα σου και σε αυτά που βλέπεις προς τα έξω.

Share