Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα είναι η εισαγωγή της διακήρυξης της απελευθέρωσης σου. 2Και πάλι, η ιδέα πρέπει να εφαρμοστεί και στον κόσμο που βλέπεις προς τα έξω και στον κόσμο που βλέπεις μέσα σου. 3Στην εφαρμογή αυτής της ιδέας θα χρησιμοποιήσουμε μια μορφή εξάσκησης που θα χρησιμοποιη­θεί ολοένα και περισσότερο στο μέλλον με τις κατάλληλες τροποποιήσεις κάθε φορά. 4Γενικά, αυτή η μορφή εξάσκησης περιλαμβάνει δύο μέρη: τις εφαρμογές της ιδέας οι οποίες διαρκούν περισσότερο και τις εφαρμογές της που είναι σύντομες αλλά επαναλαμβάνονται συχνά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
2) Δύο περίοδοι εξάσκησης μεγαλύτερης διάρκειας χρειάζονται για τη σημερινή ιδέα, μία το πρωί και μία το βράδυ. 2Συνιστάμε τρία με πέντε λεπτά για την καθεμιά από αυτές. 3Εκείνη την ώρα, κοίταξε αργά γύρω σου, ενώ επαναλαμβάνεις την ιδέα δύο ή τρεις φορές. 4Μετά κλείσε τα μάτια σου κι εφάρμοσε την ιδέα στον εσωτερικό σου κόσμο. 5Θα διαφύγεις κι από τους δύο κόσμους ταυτόχρονα γιατί ο εσωτερικός κόσμος είναι η αιτία του εξωτερικού.
3) Καθώς επιθεωρείς τον εσωτερικό σου κόσμο, απλώς άφησε οποιεσδή­ποτε σκέψεις περνούν από το νου σου να έρθουν πλήρως στην επίγνωση σου. Καθεμιά από αυτές πρέπει να εξεταστεί για μία στιγμή και μετά να αντικατασταθεί από την επόμενη. 2Προσπάθησε να μην καθιερώσεις κανενός είδους ιεραρχίες μεταξύ αυτών των σκέψεων. 3Παρακολούθησέ τις να έρχονται και να φεύγουν, όσο το δυνατό πιο αμερόληπτα και γαλήνια. 4Μη δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε καμιά από αυτές, αλλά προσπάθησε να αφήσεις τη ροή τους να προχωρεί ομαλό και ήρεμα χωρίς καμιά συναισθη­ματική επένδυση εκ μέρους σου. 3Καθώς κάθεσαι και παρακολουθείς σιωπηλά τις σκέψεις σου, επανέλαβε τη σημερινή ιδέα στον εαυτό σου όσο πιο συχνά θέλεις αλλά χωρίς αίσθηση βιασύνης.
4) Εκτός από τα παραπάνω, επανέλαβε τη σημερινή ιδέα όσο το δυνατό πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2Υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι κάνεις μία διακήρυξη της ανεξαρτησίας σου στο όνομα της δικής σου ελευθερίας. Και στην ελευθερία σου έγκειται η ελευθερία του κόσμου.
5) Θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσεις τη σημερινή ιδέα σαν μια απάντηση σε οποιαδήποτε μορφή πειρασμού μπορεί να προκύψει. 2Είναι μια διακήρυξη ότι δε θα υποκύψεις στον πειρασμό και δε θα υποδουλώσεις τον εαυτό σου.

Share