Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Σήμερα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την κεντρική ιδέα της αιτίας και του αποτελέσματος. 2Δεν είσαι το θύμα του κόσμου που βλέπεις, επειδή εσύ τον έχεις επινοήσει αυτό τον κόσμο. 3Μπορείς να τον εγκαταλεί­ψεις τόσο εύκολα όσο ήταν να τον επινοήσεις. 4Θα τον δεις ή όχι σύμφωνα με την επιθυμία σου. 5Εφόσον τον θέλεις, θα τον δεις. 6Όταν δεν τον θέλεις πια, δε θα υπάρχει για να τον δεις.
2) Η σημερινή ιδέα, όπως και οι προηγούμενες, είναι εφαρμόσιμη και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς σου κόσμους, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι. 2Επειδή όμως τους βλέπεις σαν διαφορετι­κούς οι σημερινοί περίοδοι εξάσκησης θα έχουν και πάλι δύο φάσεις: η μία αφορά τον κόσμο που βλέπεις έξω από σένα και η άλλη αφορά τον κόσμο που βλέπεις στο νου σου. 3Στις σημερινές ασκήσεις προσπάθησε να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι και οι δύο κόσμοι βρίσκονται στη φαντασία σου.
3) Και πάλι θα αρχίσουμε τις περιόδους εξάσκησης για το πρωί και το βράδυ με το να επαναλάβεις τη σημερινή ιδέα δύο ή τρεις φορές ενώ κοιτάζεις γύρω σου τον κόσμο που βλέπεις σαν να είναι έξω από σένα. 2Μετά κλείσε τα μάτια σου και κοίταξε γύρω σου στον εσωτερικό σου κόσμο. 3Προσπάθησε να μεταχειριστείς και τους δύο κόσμους όσο το δυνατό πιο όμοια.4Χωρίς να βιάζεσαι, επανέλαβε τη σημερινή ιδέα όσο πιο συχνό θέλεις καθώς παρακολουθείς τις εικόνες που η φαντασία σου φέρνει στην επίγνωση σου.
4) Για τις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης συνιστάμε τρία με πέντε λεπτά. Τρία λεπτά χρειάζονται οπωσδήποτε. 2Περισσότερα από πέντε λεπτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν βρίσκεις ότι η άσκηση σε ξεκουρά­ζει. 3Είναι πιθανό να σε ξεκουράσει αυτή η άσκηση αν διαλέξεις να την κάνεις σε μια ώρα που δεν αναμένεις άλλα πράγματα να αποσπάσουν την προσοχή σου κι όταν ο ίδιος αισθάνεσαι αρκετά έτοιμος.
5) Αυτές οι ασκήσεις πρέπει επίσης να συνεχιστούν όσο το δυνατό πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2Αυτές οι πιο σύντομες εφαρμογές συνίστανται στο να επαναλαμβάνεις την ιδέα αργό καθώς επιθεωρείς τον εσωτερικό σου ή εξωτερικό σου κόσμο. 3Δεν έχει σημασία ποιον από τους δύο κόσμους διαλέγεις να κοιτάξεις.
6) Η σημερινή ιδέα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να σε στενοχωρήσει. 2Εφόρμοσε την ιδέα με το να πεις στον εαυτό σου:

3Εγώ έχω επινοήσει αυτή την κατάσταση όπως εγώ τη βλέπω.

Share