Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα τελικά θα υπερνικήσει εντελώς την αίσθηση μοναξιάς κι εγκατάλειψης που όλοι αυτοί που είναι αποχωρισμένοι από το Θεό βιώνουν. 2Η κατάθλιψη είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια του αποχωρισμού. 3Το ίδιο επίσης η αγωνία, η ανησυχία, μια βαθιά αίσθηση ανικανότητας να τα βγάλει κανείς πέρα, η δυστυχία, ο πόνος κι ένας έντονος φόβος να μη χάσει κανείς ό,τι έχει.
2) Οι αποχωρισμένοι έχουν επινοήσει πολλές «θεραπείες» για αυτά που πιστεύουν ότι είναι τα «δεινά του κόσμου». 2Αλλά ένα πράγμα που δεν κάνουν είναι να αμφισβητήσουν την πραγματικότητα του προβλήματος. 3Τα αποτελέσματα όμως του προβλήματος δεν μπορούν να θεραπευτούν επειδή το πρόβλημα δεν είναι αληθινό. 4Η σημερινή ιδέα έχει τη δύναμη να τερματίσει όλη αυτή την ανοησία για πάντα. 5Κι είναι πράγματι ανοησία οι σοβαρές και τραγικές μορφές που μπορεί να πάρει.
3) Βαθιά μέσα σου υπάρχει καθετί που είναι τέλειο, έτοιμο να ακτινοβο­λήσει μέσα από σένα και έξω στον κόσμο. 2Θα θεραπεύσει όλες τις θλίψεις, τους πόνους, τους φόβους και τις απώλειες επειδή θα θεραπεύσει το νου που νόμισε ότι αυτά τα πράγματα ήταν αληθινά κι υπέφερε εξαιτίας της αφοσίωσης του σε αυτά.
4) Δεν μπορείς ποτέ να στερηθείς την τέλεια αγιοσύνη σου επειδή η Πηγή της σε συνοδεύει οπουδήποτε πηγαίνεις. 2Δεν μπορείς ποτέ να υποφέρεις επειδή η Πηγή όλης της χαράς σε συνοδεύει οπουδήποτε πηγαίνεις. 3Δεν μπορείς ποτέ να είσαι μόνος σου επειδή η Πηγή όλης της ζωής σε συνοδεύει οπουδήποτε πηγαίνεις. 4Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει την ειρήνη του νου σου επειδή ο Θεός σε συνοδεύει οπουδήποτε πηγαίνεις.
5) Καταλαβαίνουμε ότι δεν τα πιστεύεις όλα αυτά. 2Πώς θα μπορούσες να πιστέψεις όταν η αλήθεια είναι κρυμμένη βαθιά μέσα σου κάτω από ένα βαρύ σύννεφο παράλογων σκέψεων, το οποίο είναι πηχτό και σκοτεινό αλλά παρ όλα αυτά αντιπροσωπεύει όλα αυτά που βλέπεις; 3Σήμερα θα κάνουμε την πρώτη μας πραγματική απόπειρα να ξεπεράσουμε αυτό το σκοτεινό και βαρύ σύννεφο και μέσα από αυτό να πάμε στο φως που υπάρχει πέρα από αυτό.
6) Σήμερα θα έχουμε μόνο μια μεγάλη περίοδο εξάσκησης. 2Οσο το δυνατό πιο γρήγορα αφού σηκωθείς το πρωί, κάθισε σιωπηλά με τα μάτια σου κλειστά για περίπου τρία έως πέντε λεπτά. 3Στην αρχή αυτής της άσκησης, επανάλαβε τη σημερινή ιδέα πολύ αργά. 4Μετά, μην προσπαθείς να σκεφτείς τίποτα. 5Αντίθετα, προσπάθησε να αποκτήσεις μια αίσθηση ότι έχεις στραφεί προς τα έσω, πέρα απ όλες τις ανώφελες σκέψεις του κόσμου. 6Προσπάθησε να εισχωρήσεις πολύ βαθιά μέσα στο νου σου, κρατώντας τον ελεύθερο από οποιεσδήποτε σκέψεις που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή σου.
7) Μπορείς να επαναλαμβάνεις την ιδέα κάθε λίγο, αν το βρίσκεις χρήσιμο. 2Αλλά πάνω από όλα προσπάθησε να βυθιστείς μέσα σου, μακριά από τον κόσμο κι όλες τις ανόητες σκέψεις του κόσμου. 3Προσπαθείς να ξεπεράσεις όλα αυτά τα πράγματα. 4Προσπαθείς να εγκαταλείψεις τα φαινόμενα και να προσεγγίσεις την πραγματικότητα.
8) Είναι πολύ πιθανό να φτάσεις το Θεό. 2Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο επειδή είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. 3Θα μπορούσε ακόμα να πει κανείς ότι είναι το μόνο φυσικό πράγμα στον κόσμο. 4Αν πιστεύεις ότι είναι δυνατό, ο δρόμος θα ανοίξει. 5Αυτή η άσκηση μπορεί να έχει πολύ καταπληκτικά αποτελέσματα ακόμα και την πρώτη φορά που την επιχειρείς και αργά ή γρήγορα είναι πάντοτε επιτυχής. 6Θα αναφερθούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε αυτό το είδος άσκησης καθώς προχωρούμε. 7Ποτέ όμως δε θα αποτύχει εντελώς και η άμεση επιτυχία είναι πιθανή.
9) Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποίησε τη σημερινή ιδέα συχνά, επαναλαμβάνοντας την πολύ αργά και κατά προτίμηση με τα μάτια σου κλειστά. 2Σκέψου τι λες, τι σημαίνουν οι λέξεις. 3Συγκεντρώσου πάνω στην αγιοσύνη που υπονοούν για σένα, στην αδιάκοπη συντροφικότητα που είναι δική σου, στην τέλεια προστασία που σε περιβάλλει.
10) Πράγματι είσαι σε θέση να γελάσεις με τις φοβισμένες σκέψεις σου, καθώς θυμάσαι ότι ο Θεός πηγαίνει μαζί σου οπουδήποτε εσύ πηγαίνεις.

Share