Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα συνδυάζει δύο πολύ ισχυρές και πολύ σημαντικές σκέψεις. 2Παρουσιάζει επίσης μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος, που εξηγεί γιατί δεν μπορείς να αποτύχεις στις προσπάθειες σου να πετύχεις το στόχο αυτών των μαθημάτων. 3Θα αποκτήσεις όραση επειδή αυτό είναι το θέλημα του Θεού. 4Είναι η δύναμη Του, όχι η δική σου, που σε ενισχύει. 5Κι είναι το δώρο Του, κι όχι το δικό σου, που σου προσφέρει την όραση.
2)Ο Θεός είναι πράγματι η δύναμη σου και ό,τι Αυτός δίνει, δίνεται αληθινά. 2Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το λάβεις οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, όπου κι αν είσαι και σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρεθείς. 3Το πέρασμα σου μέσα από το χρόνο και το χώρο δεν είναι τυχαίο. 4Δεν μπορείς παρά να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. 5Τέτοια είναι η δύναμη του Θεού. 6Αυτά είναι τα δώρα Του.
3) Θα έχουμε δύο περιόδους εξάσκησης σήμερα διαρκείας τριών έως πέντε λεπτών: τη μία όσο το δυνατό πιο γρήγορα αφού ξυπνήσεις και την άλλη όσο το δυνατό πιο κοντά στην ώρα που θα πας να κοιμηθείς. 2Είναι καλύτερα όμως να περιμένεις μέχρι που να μπορέσεις να καθίσεις μόνος σου και σιωπηλά κάποια στιγμή που αισθάνεσαι έτοιμος, παρά να σε απασχολήσει ή ώρα αυτή καθ αυτή.
4) Άρχισε αυτές τις περιόδους εξάσκησης με το να επαναλάβεις τη σημερινή ιδέα αργά, έχοντας τα μάτια σου ανοιχτά και κοιτάζοντας γύρω σου. 2Μετά κλείσε τα μάτια σου κι επανάλαβε την ιδέα ξανά, ακόμα πιο αργά απ ό,τι πριν. 3Μετά από αυτό, προσπάθησε να μη σκεφτείς τίποτα εκτός από τις σκέψεις που έρχονται στο νου σου σε σχέση με τη σημερινή ιδέα. 4Π.χ θα μπορούσες να σκεφτείς:

5Η όραση πρέπει να είναι εφικτή. 6Ο Θεός δίνει αληθινά.
Ή
Τα δώρα τον Θεού σε μένα πρέπει να είναι δικά μου επειδή Αυτός τα έδωσε σε μένα.
5) Οποιαδήποτε σκέψη σχετίζεται φανερά με τη σημερινή ιδέα είναι κατάλληλη. 2Μπορεί στην πραγματικότητα να μείνεις κατάπληκτος με το βαθμό κατανόησης αυτών των μαθημάτων που περιέχουν μερικές από τις σκέψεις σου. 3Άφησε τις να έρθουν στο νου σου χωρίς να τις λογοκρίνεις, εκτός αν ο νους σου πλανάται κι έχεις αφήσει φανερά άσχετες σκέψεις να εισβάλουν. 4Μπορεί επίσης να φτάσεις σ ένα σημείο που καμιά σκέψη δε φαίνεται να έρχεται στο νου σου. 5Αν αυτές οι παρεμβολές συμβούν, άνοιξε τα μάτια σου κι επανάλαβε τη σκέψη μια ακόμα φορά ενώ κοιτάζεις αργά γύρω σου, μετά κλείσε τα μάτια σου, επανάλαβε την ιδέα ακόμα μια φορά και συνέχισε να κοιτάζεις για σχετικές σκέψεις στο νου σου.
6) Να θυμάσαι όμως ότι οι σημερινές ασκήσεις δεν είναι κατάλληλες για δραστήρια αναζήτηση σχετικών σκέψεων. 2Απλώς προσπάθησε να υιοθετή­σεις μια πιο παθητική στάση και να αφήσεις τις σκέψεις να έρθουν σε σένα. 3Αν το βρίσκεις δύσκολο αυτό, είναι καλύτερα να κάνεις εναλλαγές μεταξύ αργών επαναλήψεων της ιδέας με τα μάτια σου ανοιχτά και μετά με τα μάτια σου κλειστά, παρά να ζοριστείς να βρεις κατάλληλες σκέψεις.
7) Ο αριθμός των σύντομων περιόδων εξάσκησης που θα ήταν ωφέλιμος σήμερα είναι απεριόριστος. 2Η σημερινή ιδέα αρχίζει να συγκεντρώνει τις σκέψεις σου και να σου διδάσκει ότι μελετάς ένα ενοποιημένο σύστημα σκέψης από το οποίο τίποτα αναγκαίο δε λείπει και τίποτα αντιφατικό ή άσχετο δεν περιλαμβάνεται.
8) Όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεις την ιδέα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο πιο συχνά θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι ο στόχος αυτών των μαθημάτων είναι σημαντικός για σένα κι ότι δεν τον έχεις ξεχάσει.

Share