Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η αντίληψη δεν είναι ένα χαρακτηριστικό του Θεού.2Αυτός είναι το βασίλειο της γνώσης. 3Αυτός όμως έχει δημιουργήσει το Άγιο Πνεύμα σαν το Μεσολαβητή μεταξύ αντίληψης και γνώσης, 4Χωρίς αυτό το συνδετικό κρίκο με το Θεό, η αντίληψη θα έχει αντικαταστήσει τη γνώση για πάντα στο νου σου. 5Με αυτό το συνδετικό κρίκο με το Θεό, η αντίληψη θα αλλάξει και θα εξαγνιστεί τόσο πολύ που θα οδηγήσει στη γνώση. 6Αυτή είναι η αποστολή της αντίληψης όπως τη βλέπει το Άγιο Πνεύμα.
7Επομένως, αυτή είναι η αληθινή αποστολή της.
2) Στο Θεό δεν μπορείς να δεις. Η αντίληψη δεν έχει καμιά αποστολή μέσα στο Θεό και δεν υπάρχει. 3Όμως στη σωτηρία, η οποία είναι εξουδετέρωση αυτού που ποτέ δεν υπήρξε, η αντίληψη έχει ένα μεγάλο σκοπό. 4Παρ όλο που φτιάχτηκε από τον Υιό του Θεού για ένα μη άγιο σκοπό, πρέπει να γίνει για την επανόρθωση της αγιοσύνης του στην επίγνωση του. 5Η αντίληψη δεν έχει νόημα. 6 Όμως το Άγιο Πνεύμα της δίνει ένα νόημα που πλησιάζει το νόημα του Θεού. 7Η θεραπευμένη αντίληψη γίνεται το μέσο με το οποίο ο Υιός του Θεού συγχωρεί τον αδερφό του, κι έτσι συγχωρεί τον εαυτό του.
3) Δεν μπορείς να δεις ξέχωρα από το Θεό επειδή δεν μπορείς να υπάρξεις ξέχωρα από το Θεό. 2Επειδή σκέφτεσαι με το Νου του, οτιδήποτε σκέφτεσαι, το σκέφτεσαι μέσα σε Αυτόν. 3Αν η όραση είναι πραγματική – κι είναι πραγματική στο βαθμό στον οποίο μοιράζεται το σκοπό του Αγίου Πνεύματος – τότε δεν μπορείς να δεις ξέχωρα από το Θεό.
4) Τρεις πεντάλεπτες περίοδοι εξάσκησης χρειάζονται σήμερα, μία όσο το δυνατό πιο νωρίς και μία όσο το δυνατό πιο αργά. 2Η τρίτη μπορεί να γίνει την πιο βολική και κατάλληλη ώρα, όταν οι συνθήκες και η ετοιμότητα σου το επιτρέπουν. 3Στην αρχή αυτών των περιόδων εξάσκησης, επανέλαβε τη σημερινή ιδέα στον εαυτό σου με τα μάτια σου ανοιχτά. 4Μετά κοίταξε, γύρω σου για λίγο, εφαρμόζοντας την ιδέα συγκεκριμένα σε αυτά που βλέπεις. 5Τέσσερα ή πέντε αντικείμενα είναι αρκετά για αυτή τη φάση της άσκησης. 6Π.χ θα μπορούσες να πεις:

7Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 8Δεν μπορώ να δω αυτό το γραφείο ξέχωρα από Αυτόν.
9Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 10Δεν μπορώ να δω εκείνο τον πίνακα ξέχωρα από Αυτόν.
5) Αν και αυτό το μέρος της άσκησης πρέπει να είναι σχετικά σύντομο, να σιγουρευτείς ότι επιλέγεις τα αντικείμενα για αυτή τη φάση της άσκησης στην τύχη χωρίς να καθορίζεις ο ίδιος ποια από αυτά θα συμπεριλάβεις και ποια θα παραλείψεις. 2Για τη δεύτερη και μεγαλύτερη φάση της άσκησης, κλείσε τα μάτια σου, επανέλαβε τη σημερινή ιδέα ακόμα μια φορά και μετά άφησε οποιεσδήποτε σχετικές σκέψεις έρχονται στο νου σου να την εμπλουτίσουν σύμφωνα με το δικό σου προσωπικό τρόπο. 3Μερικά παραδείγματα τέτοιων σκέψεων είναι τα εξής:

4Βλέπω μέσα από τα μάτια της συγχώρεσης.
5Βλέπω ότι ο κόσμος είναι ευλογημένος.
6Ο κόσμος μπορεί να μου δείξει τον εαυτό μου.

7Βλέπω τις δικές μου σκέψεις οι οποίες είναι όπως του Θεού.
8Οποιαδήποτε σκέψη που σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τη σημερινή ιδέα είναι κατάλληλη.9Αυτές οι σκέψεις δε χρειάζεται να έχουν μια φανερή σχέση με την ιδέα, αλλά δεν πρέπει να αντιτίθενται.
6) Αν διαπιστώσεις ότι έχεις αφεθεί, αν αρχίσεις να έχεις σκέψεις οι οποίες είναι σε φανερή διαφωνία με τη σημερινή ιδέα, ή αν σου φαίνεται ότι δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα, άνοιξε τα μάτια σου, επανέλαβε την πρώτη φράση της άσκησης και μετά επιχείρησε ξανά τη δεύτερη φράση. 2Μην αφήνεις μεγάλα διαστήματα να περνούν κατά τη διάρκεια των οποίων απορροφάσαι με άσχετες σκέψεις. 3Για να μη συμβεί αυτό, επέστρεφε στην πρώτη φάση των ασκήσεων όσο συχνά χρειάζεται.
7) Η εφαρμογή της σημερινής ιδέας στις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης μπορεί να πάρει διαφορετικές μορφές σύμφωνα με τις συνθήκες και τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2Π.χ όταν είσαι με κάποιον άλλο, προσπάθησε να θυμηθείς να του πεις σιωπηλά:

3Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 4Δεν μπορώ να σε δω ξέχωρα από Αυτόν.

5Αυτή η μορφή της άσκησης είναι το ίδιο εφαρμόσιμη στους ξένους όσο και σε αυτούς που νομίζεις ότι είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με σένα. 6Μάλιστα προσπάθησε να μην κάνεις διακρίσεις αυτού του είδους καθόλου.
8) Η σημερινή ιδέα πρέπει επίσης να εφαρμοστεί καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορες καταστάσεις και γεγονότα που μπορεί να συμβούν, ιδιαίτερα εκείνα που φαίνεται να σε στενοχωρούν κατά κάποιο τρόπο. 2Για το σκοπό αυτό, η εφαρμογή της ιδέας πρέπει να πάρει αυτή τη μορφή:

3Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 4Δεν μπορώ να το δω αυτό ξέχωρα από Αυτόν.
9) Αν κανένα συγκεκριμένο θέμα δεν έρθει στην επίγνωση σου εκείνη την ώρα, απλώς επανέλαβε την ιδέα στην αρχική της μορφή. 2Προσπάθησε σήμερα να μην αφήνεις μεγάλες χρονικές περιόδους να περνούν χωρίς να θυμάσαι τη σημερινή ιδέα, έτσι ώστε να θυμάσαι την αποστολή σου.

Share