Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Σήμερα συνεχίζουμε με τη χθεσινή ιδέα, προσθέτοντας μια άλλη διάσταση σ αυτήν. 2Δεν μπορείς να δεις στο σκοτάδι και δεν μπορείς να φτιάξεις φως. 3Μπορείς να φτιάξεις σκοτάδι και μετά να νομίσεις ότι βλέπεις μέσα σε αυτό. Το φως όμως καθρεφτίζει τη ζωή κι επομένως είναι μία πλευρά της δημιουργίας. 4Δημιουργία και σκοτάδι δεν μπορούν να συνυπάρχουν, αλλά το φως και η ζωή πρέπει να συμβαδίζουν επειδή είναι διαφορετικές πλευρές της δημιουργίας.
2) Για να δεις, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι το φως βρίσκεται μέσα σου, όχι έξω από σένα. 2Δε βλέπεις έξω από τον εαυτό σου, ούτε τα εφόδια για να δεις βρίσκονται έξω από σένα. 3Ένα ουσιαστικό μέρος αυτών των εφοδίων είναι το φως που κάνει την όραση δυνατή. 4Είναι πάντα μαζί σου, κάνοντας την όραση δυνατή σε κάθε περίπτωση.
3) Σήμερα θα επιχειρήσουμε να φτάσουμε σ αυτό το Φως. 2Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε μια μορφή άσκησης η οποία έχει συστηθεί προηγουμένως και την οποία χρησιμοποιούμε ολοένα και περισ­σότερο. 3Αυτή η μορφή άσκησης είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον απειθάρ­χητο νου και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό στόχο της εκπαίδευσης του νου. 4Απαιτεί αυτό που λείπει από τον αγύμναστο νου. 5Και όμως αυτή η άσκηση πρέπει να πραγματοποιηθεί, αν πράγματι θέλεις να δεις,
4) Τουλάχιστον τρεις περίοδοι εξάσκησης χρειάζονται σήμερα, η καθεμιά διάρκειας τριών έως πέντε λεπτών. 2Ασκήσεις μεγαλύτερης διάρκειας συνιστώνται, μόνο αν σου φαίνεται ότι ο χρόνος κυλά χωρίς να ζορίζεσαι. 3Η μορφή άσκησης που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα είναι το πιο φυσικό κι εύκολο πράγμα στον κόσμο για το γυμνασμένο νου αν και φαίνεται να είναι το πιο αφύσικο και δύσκολο για τον αγύμναστο νου.
5) Ο νους σου δεν είναι πια εντελώς αγύμναστος. 2Είσαι αρκετά έτοιμος να μάθεις τη μορφή άσκησης που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα, αλλά μπορεί να διαπιστώσεις ότι θα συναντήσεις ισχυρή αντίσταση. 3Ο λόγος είναι πολύ απλός. 4Καθώς εξασκείσαι με αυτό τον τρόπο, αφήνεις πίσω σου καθετί που τώρα πιστεύεις κι όλες τις σκέψεις που έχεις επινοήσει. 5Κυριολεκτικά, αυτή είναι η απελευθέρωση από την κόλαση. 6Όταν όμως αυτή η απελευθέρωση γίνεται αντιληπτή μέσα από τα μάτια του εγώ σημαίνει την απώλεια της ταυτότητάς σου και την κάθοδο στην κόλαση.
6) Αν μπορέσεις να αποσυρθείς από το εγώ έστω και για λίγο δε θα σου είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις ότι η αντίσταση του και οι φόβοι του δεν έχουν νόημα. 2Μπορεί να διαπιστώσεις ότι σε βοηθά να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου κατά διαστήματα ότι το να φτάσεις στο Φως είναι το ίδιο με το να διαφύγεις από το σκοτάδι, ό,τι κι αν πιστεύεις για το αντίθετο. 4Ο Θεός είναι το Φως στο οποίο βλέπεις. Επιχειρείς να Τον φτάσεις.
7) Άρχισε την περίοδο εξάσκησης επαναλαμβάνοντας τη σημερινή ιδέα με τα μάτια σου ανοιχτά, μετά κλείσε τα αργά κι επανάλαβε την ιδέα μερικές ακόμα φορές. 2 Ύστερα προσπάθησε να βυθιστείς μέσα στο νου σου,
εγκαταλείποντας κάθε είδους ενοχλήσεις και παρεμβολές καθώς βυθίζεσαι σιωπηλά πέρα από αυτές. 3Ο νους σου δεν μπορεί να εμποδιστεί σε αυτό εκτός αν εσύ επιλέξεις να τον σταματήσεις. 4Ο νους σου απλώς ακολουθεί τη φυσική του πορεία. 5Προσπάθησε να παρατηρήσεις τις διερχόμενες σκέ­ψεις σου χωρίς να μπλεχτείς με αυτές και γλίστρησε ήσυχα πέρα από αυτές.
8) Ενώ δε συνίσταται κανένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο να προσεγγίσεις αυτή τη μορφή άσκησης, αυτό που είναι αναγκαίο είναι να έχεις μια αίσθηση της σπουδαιότητας αυτού που κάνεις, της ανεκτίμητης αξίας του για σένα και την επίγνωση ότι επιχειρείς κάτι πολύ άγιο. 2Η σωτηρία είναι το χαρούμενο επίτευγμα σου. 3Είναι επίσης το μοναδικό που έχει νόημα επειδή είναι το μόνο που σου είναι πραγματικά χρήσιμο.
9) Αν αναδυθεί οποιαδήποτε μορφή αντίστασης, σταμάτα για αρκετό χρονικό διάστημα και επανάλαβε τη σημερινή ιδέα, κρατώντας τα μάτια σου κλειστά εκτός αν αντιληφθείς φόβο. 2Σ αυτή την περίπτωση θα το βρεις ενθαρρυντικό ν ανοίξεις τα μάτια σου για λίγο. 3Προσπάθησε ωστόσο να επιστρέψεις στην άσκηση με τα μάτια κλειστά όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
10) Αν κάνεις τις ασκήσεις σωστά, πρέπει να βιώσεις μια αίσθηση χαλάρωσης κι ακόμα ένα συναίσθημα ότι πλησιάζεις το φως, αν δεν έχεις ήδη μπει μέσα σε αυτό. 2Προσπάθησε να σκέφτεσαι το φως, άμορφο και χωρίς όρια, καθώς προχωράς πέρα από τις σκέψεις αυτού του κόσμου. 3Και μην ξεχνάς ότι αυτές οι σκέψεις δεν μπορούν να σε κρατήσουν στον κόσμο εκτός αν εσύ τους δώσεις τη δύναμη να το κάνουν αυτό.
11) Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας επαναλάμβανε συχνά την ιδέα με τα μάτια σου είτε ανοιχτά είτε κλειστά, σύμφωνα με το τι σου φαίνεται καλύτερο εκείνη τη στιγμή. 2Αλλά προπαντός μην ξεχνάς. 3Πάνω απ όλα, να είσαι αποφασισμένος να μην ξεχνάς σήμερα.

Share