Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα κρατά το κλειδί με το οποίο θα ανακαλύψεις ποιες είναι οι πραγματικές σου σκέψεις. 2Δεν είναι καμιά από αυτές που νομίζεις ότι σκέφτεσαι, ακριβώς όπως τίποτα από αυτά που νομίζεις ότι βλέπεις δεν έχει καμιά σχέση με την όραση. 3Δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ αυτού που είναι αληθινό και αυτού που νομίζεις ότι είναι αληθινό. 4Καμιά από αυτές που νομίζεις ότι είναι οι αληθινές σου σκέψεις δε μοιάζει σε τίποτα με τις αληθινές σου σκέψεις. 5Τίποτα από αυτά που νομίζεις ότι βλέπεις δε φέρει καμιά ομοιότητα με αυτό που θα σου δείξει η όραση.
2) Σκέφτεσαι με το Νου του Θεού. 2Επομένως μοιράζεσαι τις σκέψεις
σου με Αυτόν, όπως Αυτός μοιράζεται τις δικές Του σκέψεις μαζί σου. 3 Αυτές είναι οι ίδιες σκέψεις επειδή σκέφτονται από τον ίδιο Νου. 4Το να μοιράζεσαι σημαίνει να φτιάχνεις κατά ομοίωση ή να κάνεις το ίδιο. 5Ούτε και οι σκέψεις που σκέφτεσαι με το Νου του Θεού φεύγουν από το νου σου, επειδή οι σκέψεις δε φεύγουν από την πηγή τους. 6Επομένως, οι σκέψεις σου είναι στο Νου του Θεού όπως είσαι και εσύ. 7Βρίσκονται και στο νου σου επίσης, όπου και Αυτός βρίσκεται. 8Οπως εσύ είσαι μέρος του Νου Του, έτσι και οι σκέψεις σου είναι μέρος του Νου Του.
3) Πού είναι λοιπόν οι αληθινές σου σκέψεις; 2Σήμερα θα επιχειρήσουμε να τις φτάσουμε. 3Θα πρέπει να ψάξουμε γι αυτές στο νου σου επειδή αυτό είναι το μέρος όπου βρίσκονται. 4Πρέπει να βρίσκονται ακόμα εκεί επειδή δεν μπορεί να έχουν φύγει από την πηγή τους. 5Ό,τι σκέφτεται ο Νους του Θεού είναι αιώνιο επειδή είναι μέρος της δημιουργίας.
4) Οι τρεις πεντάλεπτες περίοδοι εξάσκησης για σήμερα θα έχουν την ίδια γενική μορφή που χρησιμοποιήσαμε στην εφαρμογή της χθεσινής ιδέας. 2Θα επιχειρήσουμε να φύγουμε από το ψεύτικο και να αναζητήσουμε το αληθινό. 3Θα απαρνηθούμε τον κόσμο για χάρη της αλήθειας. 4Δε θα αφήσουμε τις σκέψεις του κόσμου να μας εμποδίσουν. 5Δε θα αφήσουμε τις πεποιθήσεις του κόσμου να μας πουν ότι αυτό που ο Θεός θα μας ήθελε να κάνουμε είναι αδύνατο. 6Αντίθετα, θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε ότι μόνο αυτό που ο Θεός θα μας ήθελε να κάνουμε είναι δυνατό.
5) Θα προσπαθήσουμε επίσης να καταλάβουμε ότι μόνο αυτό που ο Θεός θα μας ήθελε να κάνουμε είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. 2Και θα προσπαθήσουμε επίσης να θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να αποτύχου­με σε αυτό που Αυτός θα μας ήθελε να κάνουμε. 3Σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε. 4Είναι το θέλημα του Θεού.
6) Άρχισε τις σημερινές ασκήσεις επαναλαμβάνοντας την ιδέα στον εαυτό σου και κλείνοντας τα μάτια σου καθώς το κάνεις αυτό. 2Μετά αφέσου για λίγο σε μερικές δικές σου παρόμοιες σκέψεις, κρατώντας την ιδέα στο νου σου. 3Αφού προσθέσεις στην ιδέα περίπου τέσσερις ή πέντε δικές σου σκέψεις, επανέλαβε την ξανά και πες απαλά στον εαυτό σου:

4Οί αληθινές μου σκέψεις βρίσκονται στο νου μου. 5Θα ήθελα να τις βρω.

6Μετά προσπάθησε να προχωρήσεις πέρα απ όλες τις ψεύτικες σκέψεις που σκεπάζουν την αλήθεια στο νου σου και φτάσε στο αιώνιο.
7) Κάτω από όλες τις ανόητες σκέψεις και παράλογες ιδέες με τις οποίες έχεις παραγεμίσει το νου σου είναι οι σκέψεις που σκέφτηκες με το Θεό στην αρχή. 2Αυτές βρίσκονται τώρα στο νου σου εντελώς αναλλοίωτες. 3Θα βρίσκονται πάντα στο νου σου ακριβώς όπως πάντα βρίσκονται εκεί. 4Καθετί που έχεις σκεφτεί από τότε θα αλλάξει, αλλά το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεσαι είναι εντελώς αμετάβλητο.
8) Αυτό είναι το θεμέλιο προς το οποίο οι σημερινές ασκήσεις κατευθύ­νονται. 2Εδώ ο νους σου είναι ενωμένος με το Νου του Θεού. 3Εδώ οι σκέψεις σου είναι ένα με τις δικές Του. 4Γι αυτό το είδος εξάσκησης, μόνο ένα πράγμα είναι αναγκαίο. Να την επιχειρήσεις όπως θα προσέγγιζες έναν Ουράνιο Βωμό αφιερωμένο στο Θεό τον Πατέρα και στο Θεό τον Υιό. 5Γιατί αυτή είναι η φύση αυτού που προσπαθείς να φτάσεις. 6Είναι πιθανό ότι δε θα μπορέσεις ακόμα να καταλάβεις πόσο ψηλά προσπαθείς να φτάσεις. 7 Όμως, ακόμα και με τη λίγη κατανόηση που έχεις ήδη αποκτήσει, πρέπει να είσαι σε θέση να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι αυτό δεν είναι ένα ανέμελο παιχνίδι, αλλά μια άσκηση αγιοσύνης και μια προσπάθεια να φτάσεις στη Βασιλεία του Ουρανού.
9) Στις πιο σύντομες περιόδους άσκησης για σήμερα, προσπάθησε να θυμηθείς πόσο σπουδαίο είναι για σένα να κατανοήσεις την αγιοσύνη του νου που σκέφτεσαι με το Θεό. 2Για ένα ή δύο λεπτά καθώς επαναλαμβάνεις την ιδέα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπάθησε να αναγνωρίσεις την αγιοσύνη του νου σου. 3Έστω και για λίγο αποτραβήξου από όλες τις σκέψεις που είναι ανάξιες Αυτού, Του Οποίου είσαι ο Οικοδεσπότης. 4Και ευχαρίστησε Τον για τις σκέψεις που Αυτός σκέφτεται με σένα.

Share