Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Ο Θεός δε συγχωρεί επειδή Αυτός δεν έχει ποτέ καταδικάσει. 2Και πρέπει να υπάρξει καταδίκη προτού η συγχώρεση γίνει αναγκαία. 3Η συγχώρεση είναι η μεγάλη ανάγκη αυτού του κόσμου, αλλά ο λόγος γι αυτό είναι ότι αυτός είναι ένας κόσμος ψευδαισθήσεων. 4Εκείνοι που συγχωρούν απελευθερώνουν τον εαυτό τους από τις ψευδαισθήσεις, ενώ εκείνοι που δε συγχωρούν προσδένουν τον εαυτό τους σε αυτές. 50πως καταδικάζεις μόνος τον εαυτό σου έτσι και μόνος συγχωρείς τον εαυτό σου.
2) Όμως παρ όλο που ο Θεός δε συγχωρεί, η Αγάπη Του είναι το θεμέλιο της συγχώρεσης. 2Ο φόβος καταδικάζει και η Αγάπη συγχωρεί. 3 Έτσι η συγχώρεση εξουδετερώνει αυτό που έχει προκαλέσει ο φόβος, επιστρέφοντας το νου στην επίγνωση του Θεού. 4Για αυτό το λόγο, η συγχώρεση μπορεί στ αλήθεια να ονομαστεί σωτηρία. 5Είναι το μέσον με το οποίο οι ψευδαισθήσεις εξαφανίζονται.
3) Οι σημερινές ασκήσεις χρειάζονται τουλάχιστον τρεις πεντάλεπτες περιόδους εξάσκησης κι όσο το δυνατό πιο πολλές από τις σύντομες εφαρμογές. 2 Άρχισε τις πιο μεγάλες περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνον­τας τη σημερινή ιδέα στον εαυτό σου ως συνήθως. 3Κλείσε τα μάτια σου καθώς το κάνεις αυτό και για ένα ή δύο λεπτά ψάξε να βρεις στο νου σου εκείνους που δεν έχεις συγχωρέσει. 4Ο βαθμός στον οποίο δεν τους έχεις συγχωρέσει δεν έχει σημασία. 5Επειδή είτε τους έχεις συγχωρέσει εντελώς είτε δεν τους έχεις συγχωρέσει καθόλου.
4) Αν κάνεις τις ασκήσεις σωστά, δεν πρέπει να σου είναι δύσκολο να βρεις αρκετούς ανθρώπους που δεν έχεις συγχωρέσει. 2Ένας καλός κανόνας είναι ότι οποιοδήποτε άτομο δε σου αρέσει είναι κατάλληλο για αυτή την άσκηση. 3Ανάφερε καθένα με το όνομα του και πες:

40 Θεός είναι η Αγάπη στην οποία σε συγχωρώ, [εδώ ανάφερε το συγκεκριμένο όνομα].

5) Ο σκοπός της πρώτης φάσης των σημερινών περιόδων εξάσκησης είναι να σε βοηθήσει να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. 2Αφού εφαρμόσεις την ιδέα σε όλους εκείνους που έχουν έρθει στο νου σου, πες στον εαυτό σου:

30 Θεός είναι Αγάπη στην οποία εγώ συγχωρώ τον εαυτό μου.

4Μετά αφιέρωσε τον υπόλοιπο χρόνο της περιόδου εξάσκησης στο να προσθέτεις παρόμοιες ιδέες όπως οι εξής:

50 Θεός είναι η Αγάπη στην οποία Εγώ αγαπώ τον εαυτό μου. 6Ο Θεός είναι η Αγάπη στην οποία Εγώ είμαι ευλογημένος.

6) Η μορφή αυτής της εφαρμογής μπορεί να διαφέρει σημαντικά, αλλά η κεντρική ιδέα δεν πρέπει να χαθεί. 2Π.χ θα μπορούσες να πεις:

3Δεν μπορώ να είμαι ένοχος επειδή Εγώ είμαι ο Υιός του Θεού.
4Έχω ήδη συγχωρεθεί.
5Κανένας φόβος δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα νου που ο Θεός αγαπά.
6Δεν είναι αναγκαίο να επιτίθεμαι, επειδή η αγάπη με έχει συγχωρέσει.

7Η περίοδος εξάσκησης πρέπει όμως να τελειώσει με το να επαναλάβεις τη σημερινή ιδέα όπως ειπώθηκε αρχικά.
7) Στις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης, μπορείς να επαναλάβεις τη σημερινή ιδέα είτε στην αρχική είτε σε μια παρόμοια μορφή, όπως το προτιμάς. 2Να σιγουρευτείς όμως ότι εφαρμόζεις την ιδέα πιο συγκεκριμένα όταν χρειάζεται. 3Αυτές οι πιο συγκεκριμένες εφαρμογές θα χρειαστούν οποιαδήποτε ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας συνειδητοποιείς ότι αντιδράς αρνητικά προς οποιονδήποτε, είτε αυτό το άτομο είναι παρόν είτε όχι. 4Σε αυτή την περίπτωση πες του σιωπηλά:

5 Ο Θεός είναι η Αγάπη στην οποία σε συγχωρώ.

Share