Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Αν στηρίζεσαι στη δική σου δύναμη, έχεις κάθε λόγο να είσαι ανήσυχος και φοβισμένος. 2Τι μπορείς να προβλέψεις ή να διευθύνεις; 3Τι υπάρχει μέσα σου στο οποίο να μπορεί να βασιστεί κανείς; 4Τι θα σε έκανε ικανό να είσαι ενήμερος όλων των πλευρών οποιουδήποτε προβλήματος και να το λύνεις με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μόνο καλό να μπορεί να προέρχεται από αυτό; 5Τι υπάρχει μέσα σου που σου δίνει την αναγνώριση της σωστής λύσης και την εγγύηση ότι θα επιτευχθεί;
2) Από μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις κανένα από αυτά τα πράγματα. 2Το να πιστεύεις ότι μπορείς ισοδυναμεί με το να εναποθέτεις την εμπιστοσύνη σου εκεί όπου δεν παρέχεται καμιά εγγύηση, και να δικαιολογείς το φόβο, την αγωνία, την κατάθλιψη, το θυμό και τη λύπη. 3Ποιος μπορεί να αποθέσει την πίστη του στην αδυναμία και να αισθάνεται ασφαλής; 4 Όμως, ποιος μπορεί να θέσει την πίστη του στη δύναμη και να αισθάνεται αδύναμος;
3) Ο Θεός είναι η ασφάλεια σου σε κάθε περίσταση. 2Η φωνή Του μιλά για Αυτόν σε όλες τις περιστάσεις, και σε κάθε άποψη της κάθε περίστα­σης, λέγοντας σου τι ακριβώς να κάνεις για να επικαλεστείς τη δύναμη Του και την προστασία Του. 3Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις επειδή ο Θεός δεν έχει εξαιρέσεις. 4Και η Φωνή η Οποία μιλά για Αυτόν σκέφτεται όπως Αυτός.
4) Σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε πέρα από τη δική σου αδυναμία, στην Πηγή της πραγματικής δύναμης. 2Τέσσερις πεντάλεπτες περίοδοι εξάσκησης είναι αναγκαίες σήμερα κι ακόμα πιο μεγάλες και πιο συχνές ασκήσεις συνιστώνται. 3Κλείσε τα μάτια σου κι άρχισε ως συνήθως, επαναλαμβάνοντας τη σημερινή ιδέα. 4Μετά, και για ένα ή δύο λεπτά, ψάξε να βρεις καταστάσεις στη ζωή σου τις οποίες έχεις επενδύσει με φόβο και απόρριψε καθεμιά από αυτές λέγοντας στον εαυτό σου:

5Ο Θεός είναι η Δύναμη την οποία εμπιστεύομαι.

5) Τώρα προσπάθησε να γλιστρήσεις πέρα απ όλες τις έννοιες που σχετίζονται με τη δική σου αίσθηση ανικανότητας. 2Είναι φανερό ότι οποιαδήποτε κατάσταση σου προκαλεί ανησυχία συνδέεται με αισθήματα ανικανότητας γιατί διαφορετικό θα πίστευες ότι θα μπορούσες να αντιμε­τωπίσεις επιτυχημένα αυτή την κατάσταση. 3Με το να μην έχεις εμπιστοσύ­νη στον εαυτό σου δεν πετυχαίνεις αυτοπεποίθηση. 4 Όμως η δύναμη του Θεού μέσα σου είναι επιτυχής σε όλα τα πράγματα.
6) Η αναγνώριση της δικής σου αδυναμίας είναι ένα αναγκαίο βήμα για τη διόρθωση των σφαλμάτων σου, αλλά δεν είναι αρκετή για να σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι και η οποία σου ανήκει δικαιωματικά. 2Πρέπει επίσης να αποκτήσεις την επίγνωση ότι η εμπιστοσύνη στην πραγματική σου δύναμη είναι απόλυτα δικαιολογημένη από κάθε άποψη και σε όλες τις περιστάσεις.
7) Κατά τη δεύτερη φάση της άσκησης, προσπάθησε να φτάσεις βαθιά μέσα στο νου σου σ ένα μέρος πραγματικής ασφάλειας. 2Θα αναγνωρίσεις ότι έχεις φτάσει εκεί αν αισθανθείς έστω και λίγο μια αίσθηση βαθιάς ειρήνης. 3Άφησε όλα τα μικροπράγματα που αναδεύονται και αφρίζουν στην επιφάνεια του νου σου και βυθίσου κάτω από αυτά στη Βασιλεία του Ουρανού. 4Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου υπάρχει τέλεια ειρήνη. 5Υπόρχει ένα μέρος μέσα σου όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο. 6Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου η δύναμη του Θεού κατοικεί.
8) Κατά τη διάρκεια της ημέρας επανάλαβε συχνά την ιδέα. Χρησιμοποί­ησε την σαν την απάντηση σου σε οποιαδήποτε ταραχή. 3Να θυμάσαι ότι η ειρήνη είναι το δικαίωμα σου επειδή θέτεις την εμπιστοσύνη σου στη δύναμη του Θεού.

Share