Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Η επανάληψη σήμερα καλύπτει τις ακόλουθες ιδέες:
1. (1) Τίποτα απ ό,τι βλέπω δε σημαίνει τίποτα.
2Ο λόγος γι αυτό είναι ότι δε βλέπω τίποτα και το τίποτα δεν έχει νόημα. 3Είναι αναγκαίο να το αναγνωρίσω αυτό για να μπορέσω να μάθω να βλέπω. 4Αυτό που νομίζω ότι βλέπω τώρα, αντικαθιστά την όραση. 5Πρέπει να συνειδητοποιήσω ότι δεν έχει νόημα, και να το εγκαταλείψω έτσι ώστε η όραση να μπορέσει να το αντικαταστήσει.
2. (2) Εγώ έχω δώσει σε αυτό που βλέπω, όλο το νόημα που έχει για μένα.

2 Έχω κρίνει το καθετί που κοιτάζω, και είναι αυτό και μόνο αυτό που βλέπω. 3Αυτό δεν είναι όραση. 4Είναι απλώς μια ψευδαίσθηση της πραγματι­κότητας, επειδή οι κρίσεις μου έχουν γίνει εντελώς ξεχωριστά από την πραγματικότητα. 5Επειδή θέλω να δω, είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω ότι οι κρίσεις μου δεν είναι έγκυρες. 6Οι κρίσεις μου με έχουν βλάψει και δε θέλω να βλέπω σύμφωνα με αυτές.
3. (3) Δεν καταλαβαίνω τίποτα απ ό,τι Εγώ βλέπω.

2Πώς θα μπορούσα να καταλάβω αυτό που βλέπω όταν το κρίνω λανθασμένα; 3Αυτό που βλέπω είναι η προβολή των δικών μου λανθασμένων σκέψεων. 4Δεν καταλαβαίνω αυτό που βλέπω επειδή δεν είναι κατανοητό. 5Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να το καταλάβω. 6Αλλά έχω κάθε λόγο να το αφήσω και να κάνω χώρο για αυτό που μπορεί να ιδωθεί, να κατανοηθεί και να αγαπηθεί. 7Μπορώ να ανταλλάξω ό,τι βλέπω με το να είμαι πρόθυμος να το κάνω αυτό. 8Δεν είναι αυτή μια καλύτερη επιλογή απ αυτήν που έκανα προηγουμένως;
4. (4) Αυτές οι σκέψεις δε σημαίνουν τίποτα.

2Οι σκέψεις που αντιλαμβάνομαι δε σημαίνουν τίποτα επειδή προσπαθώ να σκεφτώ χωρίς το Θεό. 3Αυτές που ονομάζω «οι σκέψεις μου» δεν είναι οι πραγματικές μου σκέψεις.4 Οι πραγματικές μου σκέψεις είναι οι σκέψεις που σκέφτομαι με το Θεό. 5Δεν τις αντιλαμβάνομαι επειδή έχω φτιάξει τις σκέψεις μου για να τις αντικαταστήσουν. 6Είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω ότι οι σκέψεις μου δε σημαίνουν τίποτα και να τις εγκαταλείψω. 7Διαλέγω την αντικατάσταση τους από εκείνες που σκόπευαν να αντικαταστήσουν. 8Οι σκέψεις μου δεν έχουν νόημα, αλλά όλη η δημιουργία έγκειται στις σκέψεις που σκέφτομαι με το Θεό.
5. (5) Δεν είμαι ποτέ ταραγμένος για το λόγο που νομίζω. 2Δεν είμαι ποτέ ταραγμένος για το λόγο που νομίζω επειδή προσπαθώ συνεχώς να δικαιολογήσω τις σκέψεις μου.
3Προσπαθώ συνεχώς να τις κάνω αληθινές. 4Κάνω όλα τα πράγματα εχθρούς μου, έτσι ώστε ο θυμός μου και οι επιθέσεις μου δικαιολογούνται. 5Δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο έχω κακομεταχειριστεί το καθετί που βλέπω με το να του αναθέτω αυτό το ρόλο. 6Το έχω κάνει αυτό για να υπερασπιστώ ένα τρόπο σκέψης που με έχει πληγώσει και τον οποίο δεν επιθυμώ πια. Είμαι πρόθυμος να τον αφήσω.

Share