Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Η σημερινή επανάληψη καλύπτει τις ακόλουθες ιδέες:
1. (6) Είμαι ταραγμένος επειδή Εγώ βλέπω κάτι που δεν υπάρχει.

2Η πραγματικότητα ποτέ δε φοβίζει. 3Είναι αδύνατο να με ταράξει. 4Η πραγματικότητα φέρνει μονάχα τέλεια ειρήνη. 5Όταν είμαι ταραγμένος είναι πάντοτε επειδή έχω αντικαταστήσει την πραγματικότητα με τις ψευδαισθήσεις που έφτιαξα. 6Οι ψευδαισθήσεις με ταράζουν επειδή τους έχω δώσει πραγματικότητα κι έτσι θεωρώ την πραγματικότητα σαν μια ψευδαίσθηση. 7Τίποτα στη δημιουργία του Θεού δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο από αυτό το μπέρδεμα μου. 8Πάντοτε ταράσσομαι από το τίποτα.
2. (7) Βλέπω μονάχα το παρελθόν.

2Καθώς κοιτάζω γύρω μου, καταδικάζω τον κόσμο που βλέπω. 3Αυτό το ονομάζω όραση. 4Χρησιμοποιώ το παρελθόν για να κατακρίνω όλους και όλα, κάνοντας τους εχθρούς μου. 5 Όταν θα έχω συγχωρέσει τον εαυτό μου κι έχω θυμηθεί ποιος είμαι, θα ευλογήσω όλους αυτούς κι όλα αυτά που βλέπω. 6Δε θα υπάρχει παρελθόν κι επομένως δε θα υπάρχουν εχθροί. 7Και θα κοιτάξω με αγάπη σε όλα αυτά που δεν έβλεπα προηγουμένως.
3. (8) Ο νους μου είναι απορροφημένος με σκέψεις του παρελθόντος.

2Βλέπω μόνο τις δικές μου σκέψεις κι ο νους μου είναι απορροφημένος με το παρελθόν. 3Τι, λοιπόν, μπορώ να δω όπως είναι; 4Ας θυμηθώ ότι κοιτάζω το παρελθόν για να μην αφήσω το παρόν να ξυπνήσει στο νου μου. 5Ας καταλάβω ότι προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το χρόνο εναντίον του Θεού. 6Ας μάθω να απορρίπτω το παρελθόν, συνειδητοποιώντας ότι με το να κάνω αυτό δε χάνω τίποτα.
4. (9) Δε βλέπω τίποτα όπως είναι τώρα.

2Αν δε βλέπω τίποτα όπως είναι τώρα, τότε στ αλήθεια μπορεί να ειπωθεί ότι δε βλέπω τίποτα. 3Μπορώ να δω μόνο αυτό που υπάρχει τώρα. 4Η επιλογή δεν είναι μεταξύ του αν θα δω το παρελθόν ή το παρόν, η επιλογή είναι απλώς μεταξύ του αν θα δω ή όχι. 5Αυτό που έχω διαλέξει να δω μου έχει στοιχίσει την όραση. 6Τώρα θα διαλέξω ξανά ώστε να μπορέσω να δω.
5. (10) Οι σκέψεις μου δε σημαίνουν τίποτα.

2Δεν έχω ιδιωτικές σκέψεις. 3Παρ όλα αυτά, αντιλαμβάνομαι μόνο ιδιωτι­κές σκέψεις. 4Τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι σκέψεις; 5Δεν υπάρχουν κι επομένως δε σημαίνουν τίποτα. 6 0μως ο νους μου είναι μέρος της δημιουργίας και μέρος του Δημιουργού του. 7Δε θα προτιμούσα να συμμετέχω στη σκέψη του σύμπαντος παρά να αποκρύπτω όλο αυτό που είναι πραγματικά δικό μου με τις αξιολύπητες και δίχως νόημα «ιδιωτικές» μου σκέψεις;

Share