Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Σήμερα η επανάληψη θα καλύψει τα ακόλουθα:
1. (11) Οι δίχως νόημα σκέψεις μου μου δείχνουν ένα δίχως νόημα κόσμο.

2Επειδή οι σκέψεις που αντιλαμβάνομαι δε σημαίνουν τίποτα, ο κόσμος που τις απεικονίζει δεν μπορεί να έχει κανένα νόημα. 3 0,τι παράγει αυτό τον κόσμο είναι παράλογο και το ίδιο κι αυτό που παράγει. 4Η πραγματικότητα δεν είναι παράλογη, αλλά έχω πραγματικές σκέψεις καθώς επίσης και παράλογες. 5Μπορώ επομένως να δω ένα πραγματικό κόσμο αν στηριχτώ στις πραγματικές μου σκέψεις και τις αφήσω να καθοδηγήσουν την όραση μου.
2. (12) Ταράζομαι επειδή βλέπω ένα κόσμο δίχως νόημα.

2Οι παράλογες σκέψεις με ταράζουν. 3Παράγουν ένα κόσμο στον οποίο πουθενά δεν υπάρχει τάξη. 4Μόνο το χάος κυβερνά ένα κόσμο που αντιπροσωπεύει χαώδη σκέψη και το χάος δεν έχει νόμους. 5Δεν μπορώ να ζήσω ειρηνικά σε ένα τέτοιο κόσμο. 6Είμαι ευγνώμων που αυτός ο κόσμος δεν είναι πραγματικός και δε χρειάζεται να τον βλέπω καθόλου εκτός αν διαλέξω να του δώσω αξία. 7Και δε διαλέγω να δώσω αξία σε αυτό που είναι εντελώς παράλογο και δεν έχει νόημα.
3. (13) Ένας κόσμος δίχως νόημα προξενεί φόβο.

2Αυτό που είναι εντελώς παράλογο προξενεί φόβο επειδή είναι εντελώς αναξιόπιστο και δε σου δίνει λόγους να το εμπιστευτείς. 3Τίποτα στην τρέλα δεν είναι αξιόπιστο. 4Δεν παρέχει ούτε ασφάλεια ούτε ελπίδα. 5Αλλά ένας τέτοιος κόσμος δεν είναι αληθινός. 6Του έχω δώσει την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας κι έχω υποφέρει από την πίστη μου σ αυτόν. 7Τώρα διαλέγω να αποσύρω την πίστη μου από αυτό τον κόσμο και να βάλω την εμπιστοσύνη μου στην πραγματικότητα. 8Διαλέγοντάς το αυτό θα ξεφύγω απ όλες τις συνέπειες του κόσμου του φόβου επειδή παραδέχομαι ότι δεν υπάρχει.
4. (14) Ο Θεός δε δημιούργησε ένα κόσμο δίχως νόημα.

2Πώς μπορεί ένας κόσμος δίχως νόημα να υπάρχει αν ο Θεός δεν τον δημιούργησε; 3Αυτός είναι η Πηγή όλου του νοήματος και καθετί που είναι πραγματικό υπάρχει στο Νου Του. 4Υπάρχει και στο νου μου, επίσης, επειδή Αυτός το δημιούργησε με μένα. 5Γιατί πρέπει να συνεχίσω να υποφέρω από τις συνέπειες των δικών μου παράλογων σκέψεων όταν η τελειότητα της δημιουργίας είναι ο οίκος μου; 6Ας θυμηθώ τη δύναμη της αποφασιστικότητας μου κι ας αναγνωρίσω πού πραγματικά κατοικώ.
5. (15) Οι σκέψεις μου είναι εικόνες που Εγώ έχω φτιάξει.

2Οτιδήποτε βλέπω καθρεφτίζει τις σκέψεις μου. 3Είναι οι σκέψεις μου που μου λένε πού είμαι και τι είμαι. 4Το γεγονός ότι βλέπω ένα κόσμο στον οποίο υπάρχει δυστυχία, στέρηση και θάνατος μου αποδεικνύει ότι βλέπω μόνο την αναπαράσταση των παράλογων σκέψεων μου, και δεν αφήνω τις αληθινές μου σκέψεις να ρίξουν το αγαθοεργό τους Φως σ ό,τι βλέπω. 5Όμως η οδός του Θεού είναι σίγουρη. 6Οι εικόνες που έχω φτιάξει δεν μπορούν να υπερισχύσουν εναντίον Του επειδή δεν είναι το θέλημα μου να το κάνουν αυτό. 7Το θέλημα μου είναι το δικό Του και δε θα βάλω άλλους Θεούς μπροστά Του.

Share