Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Σήμερα θα επανεξετάσουμε τις εξής ιδέες:
1. (31) Δεν είμαι το θύμα τον κόσμου που Εγώ βλέπω.

2Πώς μπορώ να είμαι το θύμα ενός κόσμου που μπορεί να εξουδετερωθεί εντελώς αν το θέλω; 3Οι αλυσίδες μου είναι χαλαρωμένες. 4Μπορώ να απαλλαγώ απ αυτές απλώς με την επιθυμία μου να το κάνω αυτό. 5Η πόρτα της φυλακής είναι ανοιχτή. 6Μπορώ να φύγω απλώς με το να περπατήσω έξω απ αυτήν. 7Τίποτα δε με κρατά σε αυτό τον κόσμο. 8Μόνο η επιθυμία μου να καθίσω με κρατά φυλακισμένο. 9Θα ήθελα να απορρίψω τις παράλογες επιθυμίες μου και να βαδίσω επιτέλους στο φως του ήλιου.
2. (32) Εγώ έχω επινοήσει τον κόσμο που Εγώ βλέπω.

2Εγώ κατασκεύασα τη φυλακή στην οποία Εγώ βλέπω τον εαυτό μου. 3Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να το αναγνωρίσω αυτό και είμαι ελεύθερος. 4 Έχω ξεγελάσει τον εαυτό μου στο να πιστεύω ότι είναι δυνατό να φυλακίσω τον Υιό του Θεού. 5 Έκανα ένα φοβερό λάθος όταν υιοθέτησα αυτή την πεποίθηση την οποία δε θέλω πια. 60 Υιός του Θεού πρέπει να είναι για πάντα ελεύθερος. Είναι όπως ο Θεός τον δημιούργησε κι όχι όπως θα ήθελα να τον φτιάξω. 8Βρίσκεται όπου ο Θεός θα τον ήθελε να είναι, κι όχι όπου σκέφτηκα να τον κρατήσω φυλακισμένο,
3. (33) Υπάρχει ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορώ να κοιτάξω τον κόσμο.

2Αφού ο σκοπός του κόσμου δεν είναι αυτός που του απέδωσα, πρέπει να υπάρχει ένας άλλος τρόπος να τον κοιτάξω. 3Βλέπω το καθετί ανάποδα και οι σκέψεις μου είναι το αντίθετο της αλήθειας. 4Βλέπω τον κόσμο σαν μια φυλακή του Υιού του Θεού. 5Ο κόσμος, λοιπόν, πρέπει να είναι στην πραγματικότητα το μέρος όπου μπορεί να απελευθερωθεί. 6Θα ήθελα να κοιτάξω τον κόσμο όπως είναι και να τον δω σαν ένα μέρος όπου ο Υιός του Θεού βρίσκει την ελευθερία του.
4. (34) Θα μπορούσα να δω ειρήνη παρά αυτό που βλέπω.

2Όταν βλέπω τον κόσμο σαν ένα τόπο ελευθερίας, συνειδητοποιώ ότι καθρεφτίζει τους νόμους του Θεού παρά τους κανονισμούς που επινόησα για να τον κυβερνούν. 3Θα καταλάβω ότι η ειρήνη, όχι ο πόλεμος, κατοικεί σ αυτόν, 4Και θα αντιληφθώ ότι η ειρήνη επίσης κατοικεί στις καρδιές όλων εκείνων που μοιράζονται αυτό τον τόπο με μένα.
5. (35) Ο νους μου είναι μέρος του Θεού Είμαι πολύ άγιος.

2Καθώς μοιράζομαι την ειρήνη του κόσμου με τους αδερφούς μου, αρχίζω να καταλαβαίνω ότι αυτή η ειρήνη προέρχεται από βαθιά μέσα μου. 3Ο κόσμος τον οποίο κοιτάζω έχει λάβει το φως της συγχώρεσης μου και ακτινοβολεί συγχώρεση. 4Μέσα σε αυτό το φως αρχίζω να βλέπω αυτό που οι ψευδαισθήσεις μου για τον εαυτό μου κρατούσαν κρυμμένο. 5Αρχίζω να καταλαβαίνω την αγιοσύνη όλων των όντων, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, και το γεγονός ότι όλα είναι ένα με μένα.

Share