Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η σημερινή ιδέα επαναβεβαιώνει τη θέση που έχεις αναλάβει στη σωτηρία. 2Σου υπενθυμίζει επίσης ότι δεν έχεις άλλη αποστολή εκτός από αυτήν. 3Είναι φανερό ότι και οι δύο σκέψεις είναι αναγκαίες για μια ολοκληρωτική αφιέρωση. 4Η σωτηρία δεν μπορεί να είναι ο μόνος σκοπός που έχεις, ενώ ακόμα αγαπάς άλλους σκοπούς. 5Η ολοκληρωτική αποδοχή της σωτηρίας σαν τη μόνη σου αποστολή αναγκαστικά περιλαμβάνει δύο φάσεις: την αναγνώριση ότι η σωτηρία είναι η αποστολή σου και την παραίτηση σου από όλους τους άλλους στόχους που έχεις επινοήσει για τον εαυτό σου.
2) Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να πάρεις τη θέση που δικαιωματικά σου ανήκει μεταξύ των σωτήρων του κόσμου. 2Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να πεις και να το εννοείς: «Η μόνη μου αποστολή είναι αυτή που ο Θεός μου έδωσε». 3Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να βρεις ψυχική ειρήνη.
3) Σήμερα και για μερικές από τις επόμενες ημέρες αφιέρωσε δέκα με δεκαπέντε λεπτά για μια πιο μεγάλη περίοδο εξάσκησης κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθείς να καταλάβεις και να αποδεχτείς αυτό που η ιδέα της ημέρας πραγματικά σημαίνει. 2Η σημερινή ιδέα σου προσφέρει την ευκαιρία να διαφύγεις από όλες τις δυσκολίες που αντιλαμβάνεσαι. Τοπο­θετεί το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ειρήνης, την οποία εσύ έχεις κλείσει, στα δικό σου χέρια. 4Σου δίνει την απάντηση για όλες τις αναζητήσεις που έχεις κάνει από τότε που άρχισε ο χρόνος.
4) Προσπάθησε αν είναι δυνατό να έχεις τις εκτεταμένες περιόδους εξάσκησης περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. 2Προσπάθησε επίσης να καθορίσεις αυτή την ώρα εκ των προτέρων και μετά να την τηρήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. 3Ο σκοπός για αυτό είναι να κανονίσεις την ημέρα σου έτσι ώστε να έχεις φυλάξει μια συγκεκριμένη ώρα για το Θεό, καθώς επίσης και για όλους τους ασήμαντους σκοπούς και στόχους που θα επιδιώξεις. 4Αυτό είναι μέρος μιας μακροπρόθεσμης εκπαίδευσης στην πειθαρχία που ο νους σου χρειάζεται, έτσι ώστε το Άγιο Πνεύμα να μπορεί να τον χρησιμοποιεί τακτικό για το σκοπό που μοιράζεται μαζί σου.
5) Για τη μεγαλύτερη περίοδο εξάσκησης, άρχισε επανεξετάζοντας την ιδέα της ημέρας. 2Μετά κλείσε τα μάτια σου, επανέλαβε την ιδέα στον εαυτό σου ακόμα μια φορά και παρατήρησε το νου σου προσεκτικά για να συλλάβεις οποιεσδήποτε σκέψεις σου έρχονται. 3Στην αρχή μην προσπαθείς να συγκεντρωθείς μόνο στις σκέψεις που σχετίζονται με τη σημερινή ιδέα. 4Αντίθετα, προσπάθησε να ξεσκεπάσεις κάθε σκέψη που έρχεται να παρεμποδίσει τη σημερινή ιδέα. 5Παρατήρησε καθεμιά από αυτές καθώς έρχονται στο νου σου με όσο το δυνατό λιγότερη ανάμειξη ή ενδιαφέρον και απέρριψε καθεμιά από αυτές λέγοντας στον εαυτό σου:

6Αυτή η σκέψη εκφράζει ένα στόχο που με εμποδίζει από το να αποδεχτώ τη μόνη μου αποστολή.
6) Μετά από λίγο, θα γίνει πιο δύσκολο να βρεις παρεμβαλλόμενες σκέψεις. 2Προσπάθησε όμως να συνεχίσεις για ένα περίπου λεπτό ακόμα, επιχειρώντας να συλλάβεις μερικές από τις άσκοπες σκέψεις που ξέφυγαν από την προσοχή σου προηγουμένως, αλλά χωρίς να πιεστείς ή να κάνεις υπερβολική προσπάθεια. 3Μετά πες στον εαυτό σου:

4Σε αυτή την καθαρή πλάκα ας γραφτεί για μένα η αληθινή μου αποστολή.

5Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αυτά ακριβώς τα λόγια, αλλά προσπάθη­σε να έχεις την αίσθηση ότι είσαι πρόθυμος να αφήσεις τις ψευδαισθήσεις που τρέφεις για την αποστολή σου να αντικατασταθούν από την αλήθεια.
7) Τελικά, επανέλαβε τη σημερινή ιδέα ακόμα μια φορά και αφιέρωσε το υπόλοιπο της περιόδου εξάσκησης στο να προσπαθήσεις να εστιάσεις το νου σου στη σημασία της για σένα, στην ανακούφιση που η αποδοχή της θα σου φέρει καθώς επιλύει τα προβλήματα σου μια για πάντα και στο βαθμό στον οποίο πραγματικά θέλεις τη σωτηρία παρά τις δικές σου ανόητες ιδέες για το αντίθετο.
8) Στις πιο μικρές περιόδους εξάσκησης, οι οποίες πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μια φορά την ώρα, χρησιμοποίησε την εξής μορφή καθώς εφαρμόζεις τη σημερινή ιδέα:

2Η μόνη μου αποστολή είναι αυτή που ο Θεός μου έδωσε. 3Δε θέλω άλλη και δεν έχω άλλη.

4Μερικές φορές κλείσε τα μάτια σου καθώς εξασκείσαι σε αυτό και μερικές φορές κράτα τα ανοιχτά και κοίταζε γύρω σου. 5Είναι ό,τι βλέπεις τώρα που θα αλλαχτεί ολοκληρωτικά όταν αποδεχτείς πλήρως τη σημερινή ιδέα.

Share