Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει την έμφαση που έχει δοθεί στα τελευταία μας μαθήματα στη σχέση που υπάρχει μεταξύ της εκπλήρωσης της αποστολής σου και την επίτευξη της ευτυχίας. 2Ο λόγος για αυτό είναι ότι στην πραγματικότητα δε βλέπεις τη σύνδεση τους. 3Υπάρχει όμως κάτι περισσότερο από μια απλή σύνδεση μεταξύ τους, είναι το ίδιο. 4Οι μορφές τους είναι διαφορετικές, αλλά το περιεχόμενο τους είναι απολύτως ένα.
2) Το εγώ συνεχώς μάχεται το Άγιο Πνεύμα πάνω στο θεμελιώδες ερώτημα του ποια είναι η αποστολή σου. 2Έτσι συνεχώς μάχεται το Άγιο Πνεύμα και για το ποια είναι η ευτυχία σου. 3Αυτή η μάχη δεν είναι αμοιβαία. 4Το εγώ επιτίθεται και το Άγιο Πνεύμα δεν αντιδρά. 5Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ποια είναι η αποστολή σου. 6Γνωρίζει ό,τι είναι η ευτυχία σου.
3) Σήμερα θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε πέρα από αυτή την εντελώς δίχως νόημα μάχη και να φτάσουμε στην αλήθεια για την αποστολή σου. 2Δε θα εμπλακούμε σε ανόητες φιλονικίες για το ποια είναι. 3Δε θα κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να ορίσουμε την ευτυχία και να καθορίσουμε τα μέσα για την επίτευξη της. 4Δε θα ικανοποιήσουμε το εγώ με το να ακούμε τις επιθέσεις του στην αλήθεια. 5Απλώς θα είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να ανακαλύψουμε ποια είναι η αλήθεια.
4) Η μεγαλύτερη μας περίοδος εξάσκησης σήμερα έχει σαν στόχο της την αποδοχή του γεγονότος ότι όχι μόνο υπάρχει μια πολύ πραγματική σύνδεση μεταξύ της αποστολής που σου έδωσε ο Θεός και της ευτυχίας σου, αλλά ότι στην πραγματικότητα είναι ακριβώς οι ίδιες. 2Ο Θεός σου δίνει μόνο ευτυχία. 3Επομένως, η αποστολή που Αυτός σου έδωσε πρέπει να είναι η ευτυχία – ακόμα και αν φαίνεται να είναι διαφορετική. 4Οι σημερινές ασκήσεις είναι μια απόπειρα να προχωρήσουμε πέρα από αυτές τις φαινομενικές διαφορές και να αναγνωρίσουμε το κοινό περιεχόμενο όπου στ αλήθεια βρίσκεται η αποστολή σου.
5) Άρχισε τα δέκα με δεκαπέντε λεπτά της περιόδου εξάσκησης επανεξετάζοντας τις παρακάτω σκέψεις:

20 Θεός μου δίνει μόνο ευτυχία.
3Αυτός μου έχει δώσει την αποστολή μου.
4Επομένως η αποστολή μου πρέπει να είναι ευτυχία.

5Προσπάθησε να δεις τη λογική σε αυτή την ακολουθία, ακόμα κι αν δεν μπορείς να αποδεχτείς το συμπέρασμα. 6Είναι μόνο στην περίπτωση που οι δύο σκέψεις είναι λανθασμένες που το συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι αναληθές. 7Ας συλλογιστούμε λοιπόν για λίγο αυτές τις δύο προϋποθέσεις καθώς ασκούμεθα.
6) Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι ο Θεός σου δίνει μόνο ευτυχία. 2Αυτό θα μπορούσε να είναι αναληθές φυσικά, αλλά για να είναι αναληθές είναι αναγκαίο να ορίσεις το Θεό σαν κάτι που δεν είναι. 3Η Αγάπη δεν μπορεί να δώσει το κακό κι ό,τι δεν είναι ευτυχία είναι κακό. 4Ο Θεός δεν μπορεί να δώσει αυτό που δεν έχει και δεν μπορεί να έχει αυτό που δεν είναι. 5Ο Θεός πρέπει να είναι κακός αν δε σου δίνει μόνο ευτυχία. 6Και είναι αυτός ο ορισμός του Θεού τον οποίο πιστεύεις αν δεν αποδεχτείς την πρώτη προϋπόθεση.
7) Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι ο Θεός σου έχει δώσει την αποστολή σου.
2 Έχουμε δει ότι υπάρχουν μόνο δύο μέρη στο νου σου. 3Το ένα κυβερνάται από το εγώ κι αποτελείται από ψευδαισθήσεις. 4Το άλλο είναι ο οίκος του Αγίου Πνεύματος όπου κατοικεί η αλήθεια. 5Δεν υπάρχουν άλλοι οδηγοί από τους οποίους να διαλέξεις παρά μόνο αυτοί οι δύο, ούτε και άλλες συνέπειες είναι δυνατές σαν αποτέλεσμα της εκλογής σου παρά μόνο ο φόβος που το εγώ πάντα προξενεί και η αγάπη που το Άγιο Πνεύμα πάντα προσφέρει για να αντικαταστήσει το φόβο.
8) Επομένως η αποστολή σου πρέπει να έχει καθιερωθεί από το Θεό μέσω της Φωνής Του ή πρέπει να έχει ετοιμαστεί από το εγώ που έχεις φτιάξει για να τον αντικαταστήσεις. 2Ποιο από αυτό είναι αλήθεια; 3Αν ο Θεός δε σου έδωσε την αποστολή σου, τότε αυτή πρέπει να είναι το δώρο του εγώ. 4 Έχει όμως πράγματι το εγώ δώρα να δώσει αφού το ίδιο είναι μια ψευδαίσθηση και προσφέρει μόνο την ψευδαίσθηση των δώρων;
9) Συλλογίσου το αυτό κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης περιόδου εξάσκησης σήμερα. 2Συλλογίσου επίσης τις πολλές μορφές που η ψευδαί­σθηση της αποστολής σου έχει πάρει στο νου σου και τους πολλούς τρόπους με τους οποίους έχεις προσπαθήσει να βρεις τη σωτηρία κάτω από την ψευδαίσθηση του εγώ. 3Την βρήκες; 4Ήσουν ευτυχισμένος; 3Σου έφερε ειρήνη; 6Χρειαζόμαστε μεγάλη ειλικρίνεια σήμερα. 7Θυμήσου καλό τα αποτελέσματα κι εξέτασε επίσης αν ήταν ποτέ λογικό να περιμένεις να βρεις ευτυχία από οτιδήποτε έχει ποτέ προτείνει το Εγώ. 8Παρ όλα αυτά όμως το εγώ είναι η μόνη άλλη εκλογή που υπάρχει εκτός από τη Φωνή του Αγίου Πνεύματος.
10) Θα ακούσεις την τρέλα ή θα ακούσεις την αλήθεια. 2Προσπάθησε να κάνεις αυτή την επιλογή καθώς συλλογίζεσαι τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες το συμπέρασμα μας βασίζεται. 3Μπορούμε να μοιραστούμε αυτό το συμπέρασμα, αλλά κανένα άλλο. 4Γιατί ο Ίδιος ο Θεός το μοιράζεται μαζί μας. 5Η σημερινή ιδέα είναι ένα άλλο γιγαντιαίο βήμα προς την αντίληψη του ίδιου σαν ίδιο και του διαφορετικού σαν διαφορετικό. 6Από τη μια πλευρά βρίσκονται όλες οι ψευδαισθήσεις.7 Όλη η αλήθεια βρίσκεται στην άλλη. 8Ας προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε σήμερα ότι μόνο η αλήθεια είναι αληθινή.
11) Για τις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης, οι οποίες θα είναι πάρα πολύ ωφέλιμες σήμερα αν γίνονται δυο φορές την ώρα, προτείνουμε την εξής μορφή εφαρμογής:

2Η ευτυχία μου και η αποστολή μου είναι ένα, επειδή ο Θεός μου έχει δώσει και τα δύο.

3Δε θα πάρει πάνω από ένα λεπτό και πιθανόν λιγότερο να επαναλάβεις αυτά τα λόγια και να συλλογιστείς για λίγο καθώς τα λες.

Share