Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Η ιδέα αυτή είναι, αρχικά, ιδιαίτερα δύσκολη να την πιστέψεις.
2Αποτελεί ωστόσο τη λογική πάνω στην οποία όλες οι προηγούμενες ιδέες βασίζονται.
3Είναι ο λόγος που τίποτα απ αυτά που βλέπεις δεν έχει νόημα.
4Είναι ο λόγος που έχεις δώσει στο καθετί που βλέπεις το νόημα που έχειγια σένα.
5Είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κατανοείς οτιδήποτε βλέπεις.
6Είναι ο λόγος εξαιτίας του οποίου οι σκέψεις σου δε σημαίνουν τίποτα και είναι όπως τα πράγματα που βλέπεις.
7Είναι ο λόγος για τον οποίο ποτέ δεν αναστατώνεσαι για το λόγο που νομίζεις.
8Είναι ο λόγος που είσαι ταραγμένος επειδή βλέπεις κάτι που δεν υπάρχει.
2) Είναι πολύ δύσκολο ν αλλάξει κανείς παλιές ιδέες για το χρόνο, επειδή το καθετί που πιστεύετε είναι ριζωμένο στην έννοια του χρόνου και βασίζεται στο να μην κατανοείτε αυτές τις καινούριες ιδέες για το χρόνο. 2Αυτός όμως είναι ακριβώς ο λόγος που χρειάζεστε νέες ιδέες για το χρόνο. 3Αυτή η καινούρια αντίληψη για το χρόνο δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο παράξενη όσο μπορεί να σας φανεί αρχικά.
3) Π.χ, κοίταξε μια κούπα. 2Βλέπεις μια κούπα, ή απλώς ανασκοπείς τις προηγούμενες εμπειρίες σου, όπως το πιάσιμο μιας κούπας, η εμπειρία της δίψας, η εμπειρία του να πίνεις από μια κούπα, η αίσθηση της στεφάνης της κούπας στα χείλη σου, η εμπειρία του πρωινού γεύματος, κ.τ.λ.; 3Δεν είναι και οι αισθητικές σου αντιδράσεις προς την κούπα επίσης βασιζόμε­νες σε βιώματα του παρελθόντος; 4Πώς αλλιώς θα γνώριζες ότι αυτό το είδος κούπας θα σπάσει αν σου πέσει κάτω; 5Τι γνωρίζεις γι αυτή την κούπα εκτός απ ό,τι έμαθες στο παρελθόν; 6Δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτή η κούπα εκτός από τις γνώσεις σου γι αυτήν στο παρελθόν. 7Πώς λοιπόν μπορείς να πεις ότι τη βλέπεις πραγματικά;
4) Κοίταξε γύρω σου. 2Τα παραπάνω είναι το ίδιο αληθινά για οποιοδήπο­τε πράγμα που κοιτάζεις. 3Παραδέξου το αυτό με το να εφαρμόσεις τη σημερινή ιδέα χωρίς διακρίσεις σε οποιοδήποτε πράγμα κοιτάξεις. 4Για παράδειγμα:

5Βλέπω μονάχα το παρελθόν σ αυτό το μολύβι.
6Βλέπω μονάχα το παρελθόν σ αυτό το παπούτσι.
7Βλέπω μονάχα το παρελθόν σ αυτό το χέρι.
8Βλέπω μονάχα το παρελθόν σ αυτό το σώμα.
9Βλέπω μονάχα το παρελθόν σ αυτό το πρόσωπο.
5) Μη δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε κανένα πράγμα. Θυμήσου όμως να μην παραλείψεις τίποτα σκοπίμως. 2Ρίξε μια σύντομη ματιά σε κάθε αντικείμενο και μετά προχώρησε στο επόμενο. 3Τρεις ή τέσσερις περίοδοι ασκήσεων διάρκειας ενός περίπου λεπτού είναι αρκετές.

Share