Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Όλοι οι πειρασμοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά κάποια μορφή του βασικού πειρασμού να μην πιστέψεις τη σημερινή ιδέα. 2Η σωτηρία φαίνεται να προέρχεται από οπουδήποτε εκτός από σένα. 3Έτσι επίσης και η πηγή της ενοχής. 4Δε βλέπεις ούτε την ενοχή ούτε τη σωτηρία σαν να είναι στον ίδιο σου το νου και πουθενά αλλού. 5Όταν συνειδητοποιήσεις ότι όλες είναι μόνο μια επινόηση του νου σου, θα συνειδητοποιήσεις επίσης ότι η ενοχή και η σωτηρία πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μέρος. Κατανοών­τας το αυτό, σώζεσαι.
2) Το φαινομενικό τίμημα για την αποδοχή της σημερινής ιδέας είναι το εξής: τίποτα έξω από τον εαυτό σου δεν μπορεί να σου δώσει ειρήνη. 2Αλλά η σημερινή ιδέα σημαίνει επίσης ότι τίποτα έξω από τον εαυτό σου δεν μπορεί να σε πληγώσει, ή να διαταράξει την ειρήνη σου ή να σε αναστατώ­σει με οποιοδήποτε τρόπο. 3Η σημερινή ιδέα σε βάζει σε θέση να ελέγχεις το σύμπαν, όπου ανήκεις εξαιτίας του ποιος είσαι. 4Αυτός δεν είναι ένας ρόλος που μπορεί να τον αποδεχτεί κανείς μερικώς. 3Και ασφαλώς πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις ότι η αποδοχή του είναι η σωτηρία.
3) Μπορεί, ωστόσο, να μη σου είναι φανερό γιατί η αναγνώριση ότι η ενοχή βρίσκεται στον ίδιο σου το νου περιλαμβάνει τη συνειδητοποίηση ότι και η σωτηρία βρίσκεται εκεί. 2Ο Θεός δε θα έβαζε τη θεραπεία της ασθένειας εκεί που δεν μπορεί να βοηθήσει. 3Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει ο νους σου, αλλά όχι ο Δικός Του. 4Αυτός θέλει να θεραπευτείς κι έτσι έχει κρατήσει την Πηγή της θεραπείας εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη για θεραπεία.
4) Έχεις προσπαθήσει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο, καταβάλλοντος κάθε προσπάθεια, οσοδήποτε διαστρεβλωμένη και φανταστική, να αποχω­ρίσεις τη θεραπεία από την ασθένεια για την οποία σχεδιάστηκε κι έτσι να κρατήσεις την ασθένεια. 2Ο σκοπός σου ήταν να διασφαλίσεις ότι η θεραπεία δε συνέβη. 3Ο σκοπός του Θεού ήταν να διασφαλίσει ότι συνέβη.
5) Σήμερα θα εξασκηθούμε στο να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέλημα του Θεού σε αυτό το θέμα και το δικό μας είναι πραγματικά το ίδιο. 2Ο Θεός μας θέλει θεραπευμένους κι εμείς δε θέλουμε πραγματικά να είμαστε άρρωστοι, επειδή μας κάνει δυστυχισμένους. 3Επομένως αποδεχόμενοι τη σημερινή ιδέα, είμαστε πραγματικά σύμφωνοι με το Θεό. 4Αυτός δε θέλει να είμαστε άρρωστοι. 5Ούτε κι εμείς . Αυτός θέλει να θεραπευτούμε. 7Το ίδιο κι εμείς.
6) Είμαστε έτοιμοι για δύο μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα, καθεμιά από τις οποίες πρέπει να διαρκέσει περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. 2Θα αφήσουμε όμως εσύ να αποφασίσεις πότε να τις κάνεις. 3Θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για μερικά μαθήματα και θα ήταν και πάλι καλό να αποφασίσεις εκ των προτέρων ποια ώρα θα ήταν καλό να κάνεις αυτές τις ασκήσεις και μετά να τηρήσεις τις ίδιες σου τις αποφάσεις με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια.
7) Άρχισε αυτές τις περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνοντας τη σημερι­νή ιδέα, και προσθέτοντας μια δήλωση που δείχνει ότι αναγνωρίζεις το γεγονός πως η σωτηρία δεν προέρχεται από τίποτα που βρίσκεται έξω από σένα. 2Θα μπορούσες να πεις τα εξής :

3Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα. 4Δεν μπορεί να προέλθει από πουθενά αλλού.

5Μετά αφιέρωσε μερικά λεπτά με τα μάτια σου κλειστά, επανεξετάζοντας μερικά από τα εξωτερικά μέρη όπου έχεις αναζητήσει τη σωτηρία στο παρελθόν, σε άλλους ανθρώπους, σε περιουσίες, σε διάφορες καταστάσεις και γεγονότα και σε ιδέες για τον εαυτό σου που επιδίωξες να τις κάνεις πραγματικές. 6Παραδέξου ότι δε βρίσκεται εκεί και πες στον εαυτό σου τα εξής:

7Η σωτηρία μου δεν μπορεί να προέλθει από κανένα από αυτά τα
πράγματα. 8Η σωτήρια μου προέρχεται από μένα και μόνο από μένα.
8) Τώρα θα ξαναπροσπαθήσουμε να φτάσουμε το φως που υπάρχει μέσα σου και στο οποίο βρίσκεται η σωτηρία σου. 2Δεν μπορείς να τη βρεις στα σύννεφα που περιβάλλουν το φως, κι είναι μέσα σε αυτά που την έχεις αναζητήσει. 3Δε βρίσκεται εκεί. 4Βρίσκεται πέρα από τα σύννεφα, στο φως. 5Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να περάσεις μέσα από τα σύννεφα προτού φτάσεις στο φως. 6Αλλά να θυμάσαι ότι ποτέ δε βρήκες τίποτα που να είχε διάρκεια ή που ήθελες στις μορφές των σύννεφων που φαντάστηκες.
9) Αφού όλες οι ψευδαισθήσεις της σωτηρίας σε έχουν οδηγήσει στην αποτυχία, δε χρειάζεται ασφαλώς να παραμείνεις στα σύννεφα, μάταια ψάχνοντας για είδωλα εκεί, όταν θα μπορούσες τόσο εύκολα να προχωρή­σεις στο φως της αληθινής σωτηρίας. 2Προσπάθησε να περάσεις τα σύννεφα με οποιοδήποτε τρόπο σου αρέσει. 3Σκέψου ότι σου κρατώ το χέρι και σε οδηγώ, αν αυτό σε βοηθά. 4Και σε διαβεβαιώ ότι αυτό δε θα είναι μια μάταιη φαντασίωση.
10) Στις σύντομες και συχνές περιόδους εξάσκησης σήμερα υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι η σωτηρία σου προέρχεται από σένα και τίποτα, παρά οι ίδιες σου οι σκέψεις, δεν μπορούν να παρεμποδίσουν την πρόοδο σου. 2Είσαι ελεύθερος από κάθε εξωτερική παρεμβολή. 3Έχεις τον έλεγχο της σωτηρίας σου. 4Έχεις τον έλεγχο της σωτηρίας του κόσμου. 5Πες λοιπόν:

6Η σωτηρία, μου προέρχεται από μένα.
7Τίποτα που βρίσκεται έξω από μένα δεν μπορεί να με σταματήσει.
8Μέσα μου βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου και η δική μου.

Share