Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Ενώ έχουμε αναγνωρίσει ότι το σχέδιο του εγώ για τη σωτηρία είναι το αντίθετο του σχεδίου του Θεού, δεν έχουμε ακόμα τονίσει ότι είναι μια ενεργός επίθεση στο σχέδιο Του και μια εσκεμμένη προσπάθεια να το καταστρέψει. 2Σε αυτή την επίθεση, τα χαρακτηριστικά που στην πραγματι­κότητα σχετίζονται με το εγώ αποδίδονται στο Θεό ενώ το εγώ φαίνεται να παίρνει τα χαρακτηριστικά του Θεού.
2) Η θεμελιώδης επιθυμία του εγώ είναι να αντικαταστήσει το Θεό. 2Στην πραγματικότητα το εγώ, είναι μια σάρκινη ενσωμάτωση αυτής της επιθυμί­ας. 3Γιατί είναι αυτή η επιθυμία που φαίνεται να περιβάλλει το νου με ένα σώμα, κρατώντας τον αποχωρισμένο, μόνο του και ανίκανο να επικοινωνή­σει με άλλους νόες εκτός μέσω του σώματος που φτιάχτηκε για να τον φυλακίσει. 4Αυτό που περιορίζει την επικοινωνία δεν μπορεί να είναι το καλύτερο μέσο για την αύξηση της επικοινωνίας. 5Ομως το εγώ θα σε έκανε να πιστεύεις ότι είναι.
3) Αν και η προσπάθεια να κρατήσεις τους περιορισμούς που το σώμα θα επέβαλε είναι φανερή, αυτό που ίσως δεν είναι τόσο φανερό είναι ο λόγος για τον οποίο η παρακράτηση παραπόνων είναι μια επίθεση στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία. 2Ας εξετάσουμε όμως τα διάφορα πράγματα για τα οποία έχεις την τάση να έχεις παράπονα. 3Δεν είναι αλήθεια ότι σχετίζονται πάντοτε με κάτι που κάνει το σώμα; 4Ένα άτομο λέει κάτι που δε σου αρέσει. 5Κάνει κάτι που σε δυσαρεστεί. 6«Προδίδει» τις εχθρικές του σκέψεις με τη συμπεριφορά του.
4) Δεν ασχολείσαι εδώ με το τι είναι αυτό το άτομο. 2Αντίθετα, ασχολείσαι αποκλειστικά με το τι κάνει μέσα στο σώμα. 3Κάνεις κάτι παραπάνω από το να αποτύχεις να τον βοηθήσεις να απελευθερωθεί από τους σάρκινους πειρασμούς. 4Προσπαθείς ενεργά να τον κρατήσεις στο σώμα καθώς συγχέεις το σώμα με αυτόν και θεωρείς ότι αυτά τα δύο είναι ένα. 5Εδώ γίνεται επίθεση στο Θεό, γιατί αν ο Υιός Του είναι μόνο ένα σώμα, το ίδιο πρέπει να είναι κι Αυτός. 6Ένας δημιουργός που είναι εντελώς διαφορετι­κός από τη δημιουργία του. είναι αδιανόητος.
5) Αν ο Θεός είναι ένα σώμα, ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο Του για τη σωτηρία; 2Τι θα μπορούσε να είναι παρά θάνατος; 3Στην προσπάθεια Του να παρουσιάσει τον εαυτό Του ως το Δημιουργό της ζωής και όχι του θανάτου, Αυτός είναι ένας ψεύτης κι ένας απατεώνας που είναι γεμάτος από ψεύτικες υποσχέσεις και που προσφέρει ψευδαισθήσεις στη θέση της αλήθειας. 4Η φαινομενική πραγματικότητα του σώματος κάνει αυτή την άποψη για το Θεό αρκετά πειστική. 5Στην πραγματικότητα, αν το σώμα ήταν αληθινό, θα ήταν πράγματι δύσκολο να αποφύγεις αυτό το συμπέρα­σμα. 6Και κάθε παράπονο που έχεις, επιμένει ότι το σώμα είναι πραγματικό. 7Παραβλέπει εντελώς τι είναι ο αδερφός σου. 8Ενισχύει την πεποίθηση σου ότι είναι ένα σώμα και τον καταδικάζει για αυτό. 9Και ισχυρίζεται ότι η σωτηρία του πρέπει να είναι ο θάνατος, προβάλλοντας έτσι αυτή την επίθεση πάνω στο Θεό και θεωρώντας Αυτόν υπεύθυνο για αυτό.
6) Σε αυτή την προσεκτικά προετοιμασμένη αρένα όπου άγρια ζώα ψάχνουν για λεία κι όπου το έλεος δεν μπορεί να εισέλθει, το εγώ έρχεται να σε σώσει. 20 Θεός σε έφτιαξε ένα σώμα. 3Πολύ καλά. 4Ας το αποδεχτού­με αυτό κι ας είμαστε χαρούμενοι. 3Σαν ένα σώμα μην αφήνεις τον εαυτό σου να στερηθεί αυτά που το σώμα προσφέρει. 6Πάρε το λίγο που μπορείς να πάρεις. 7Ο Θεός δε σου έδωσε τίποτα. 8Το σώμα είναι ο μόνος σου σωτήρας. Είναι ο θάνατος του Θεού και η σωτηρία σου.
7) Αυτό είναι το γενικό πιστεύω του κόσμου που βλέπεις. 2Μερικοί μισούν το σώμα και προσπαθούν να το πληγώσουν και να το ταπεινώσουν. 3 Άλλοι αγαπούν το σώμα και προσπαθούν να το εξυμνήσουν και να το εκθειάσουν. 4Αλλά εφόσον το σώμα βρίσκεται στο κέντρο της αντίληψης που έχεις για τον εαυτό σου, επιτίθεσαι στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία κι έχεις παράπονα από Αυτόν και τη δημιουργία Του έτσι ώστε να μη μπορείς να ακούσεις τη φωνή της αλήθειας και να την καλωσορίσεις σαν φίλη. 50 σωτήρας που έχεις διαλέξει παίρνει τη θέση Της. 6Είναι ο φίλος σου, ενώ Αυτή είναι ο εχθρός σου.
8) Θα προσπαθήσουμε σήμερα να σταματήσουμε αυτές τις ανόητες επιθέσεις στη σωτηρία. 2Αντί να της επιτεθούμε, θα προσπαθήσουμε να την καλωσορίσουμε. 3Η αναποδογυρισμένη αντίληψη σου έχει επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην ειρήνη του νου σου. 4Έχεις δει τον εαυτό σου σε ένα σώμα και την αλήθεια έξω από σένα, κλειδωμένη από τους περιορισμούς του σώματος μακριά από την επίγνωση σου. 5Τώρα θα προσπαθήσουμε να το δούμε αυτό διαφορετικά.
9) Το φως της αλήθειας υπάρχει μέσα μας, εκεί που το τοποθέτησε ο Θεός. 2Είναι το σώμα, που βρίσκεται έξω από μας και το οποίο δε μας απασχολεί. 3Το να είναι κανείς χωρίς ένα σώμα είναι το να βρίσκεται στη φυσική του κατάσταση. 4Η αναγνώριση του φωτός της αλήθειας μέσα μας είναι η αναγνώριση του εαυτού μας όπως είμαστε. 5Το να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν ξεχωριστό από το σώμα σημαίνει ότι σταματάμε την επίθεση μας στο σχέδιο Του για σωτηρία, και το δεχόμαστε. 6Και οποτεδήποτε το σχέδιο Του έχει γίνει αποδεκτό, έχει ήδη επιτευχθεί.
10) Ο στόχος μας στις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα είναι να αντιληφθούμε ότι το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία έχει ήδη επιτευχθεί μέσα μας. 2Για να πετύχουμε αυτό το στόχο πρέπει να αντικαταστήσουμε την επίθεση με τη δεκτικότητα. 3Όσο επιτιθέμαστε στο σχέδιο Του δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι σχέδιο έχει ο Θεός για μας. 4Επομένως κάνουμε επίθεση εναντίον αυτού που δεν αναγνωρίζουμε. 5Τώρα θα προσπαθήσουμε να παραμερίσουμε την κρίση μας και να ρωτήσουμε ποιο είναι το σχέδιο του Θεού για μας:
6Τι είναι η σωτηρία, Πατερά;
7Εγώ δε γνωρίζω. 8Πες μου, ώστε να μπορέσω να καταλάβω.
9Μετά θα περιμένουμε γαλήνια για την απάντηση Του. !0 Έχουμε επιτεθεί στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία χωρίς να περιμένουμε να ακούσουμε τι είναι. 11 Έχουμε φωνάξει τα παράπονα μας τόσο δυνατά που δεν έχουμε ακούσει τη Φωνή Του. Ι2 Έχουμε χρησιμοποιήσει τα παράπονα μας για να κλείσουμε τα μάτια μας και να βουλώσουμε τα αυτιά μας.
11) Τώρα θα θέλαμε να δούμε, να ακούσουμε και να μάθουμε. 2«Τι είναι η σωτηρία Πατέρα;» 3Ρώτησε και θα σου δοθεί απάντηση. 4Αναζήτησε και θα βρεις.
5Δε ρωτάμε πια το εγώ τι είναι η σωτηρία και που θα τη βρεις. Ρωτάμε την αλήθεια. 7Να είσαι βέβαιος, λοιπόν, ότι η απάντηση θα είναι αληθινή εξαιτίας Αυτού που ρωτάς.
12) Όποτε αισθάνεσαι την αυτοπεποίθηση σου να ελαττώνεται και την ελπίδα της επιτυχίας σου να τρεμοφέγγει και να σβήνει, επανέλαβε την ερώτηση σου και το αίτημα σου θυμίζοντας στον εαυτό σου ότι το ζητάς αυτό από τον Άπειρο Δημιουργό του Απείρου, ο Οποίος σε δημιούργησε σαν τον Εαυτό Του:

2Τι είναι η σωτηρία Πατέρα;
3Εγώ δε γνωρίζω. 4Πες μου, ώστε να μπορέσω να καταλάβω.

5Αυτός θα απαντήσει. 6Να είσαι αποφασισμένος να ακούσεις.
13) Μία ή ίσως και δύο μικρότερες περίοδοι εξάσκησης την ώρα θα είναι αρκετές για σήμερα επειδή θα είναι κάπως μεγαλύτερης διάρκειας απ ό,τι συνήθως. 2Αυτές οι ασκήσεις πρέπει να αρχίζουν με το εξής:
3Η παρακράτηση παραπόνων είναι μια επίθεση στο σχέδιο τον Θεού για τη σωτηρία.
4Ας το αποδεχτώ αυτό το σχέδιο, χωρίς επίθεση. 5Τι είναι η σωτηρία Πατέρα;

6Μετά περίμενε για ένα περίπου λεπτό στη σιωπή με τα μάτια σου κλειστά, αν είναι δυνατό, και δώσε προσοχή να ακούσεις την απάντηση Του.

Share