Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Παρατηρήσαμε προηγουμένως πόσα ανόητα πράγματα σου έχουν φανεί να είναι σωτηρία. 2Καθένα από αυτά σε έχει φυλακίσει με νόμους τόσο ανόητους όσο και τα ίδια. 3Δε δεσμεύεσαι από αυτούς τους νόμους. 4 Όμως για να το καταλάβεις αυτό, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι η σωτηρία δε βρίσκεται εκεί. 3Οσο αναζητάς τη σωτηρία σε πράγματα που δεν έχουν νόημα, προσδένεις τον εαυτό σου σε νόμους που είναι παράλο­γοι. 6 Έτσι επιζητάς να αποδείξεις ότι η σωτηρία βρίσκεται εκεί που δεν υπάρχει.
2) Σήμερα θα είμαστε χαρούμενοι που δεν μπορείς να το αποδείξεις αυτό. 2Γιατί αν μπορούσες, θα αναζητούσες για πάντα τη σωτηρία εκεί που δεν υπάρχει και ποτέ δε θα την έβρισκες. 3Η σημερινή ιδέα σου ξαναλέγει ακόμα μια φορά πόσο απλή είναι η σωτηρία. 4Ψάξε την εκεί που σε περιμένει κι εκεί θα τη βρεις. 5Μην κοιτάς πουθενά αλλού γιατί δεν είναι πουθενά αλλού.
3) Συλλογίσου την ελευθερία που έρχεται με την αναγνώριση ότι δε δεσμεύεσαι από όλους τους παράξενους και διαστρεβλωμένους νόμους που έχεις εγκαθιδρύσει για να σε σώσουν. 2Πραγματικά νομίζεις ότι θα λιμοκτονούσες αν δεν είχες ένα σωρό τυπωμένων κομματιών χαρτιού και στοίβες μεταλλικών δίσκων. 3Πραγματικό νομίζεις ότι ένα μικρό στρογγυλό χαπάκι ή κάποιο υγρό που ενσταλάζεται μέσα στις φλέβες σου μέσω μιας μυτερής βελόνας θα αποτρέψει την αρρώστια και το θάνατο. 4Πραγματικά νομίζεις ότι είσαι μόνος σου, εκτός αν ένα άλλο σώμα είναι μαζί σου.
4) Είναι η παραφροσύνη που σκέφτεται αυτά τα πράγματα. 2Τα ονομά­ζεις νόμους και τα ταξινομείς κάτω από διαφορετικά ονόματα σε ένα μακρύ κατάλογο τελετουργιών που δεν έχουν καμιά χρήση και δεν υπηρετούν κανένα σκοπό. 3Νομίζεις ότι πρέπει να υπακούς τους «νόμους» της ιατρικής, των οικονομικών και της υγείας. Προστάτεψε το σώμα και θα σωθείς.
5) Αυτοί δεν είναι νόμοι, αλλά τρέλα. 2Το σώμα κινδυνεύει από το νου που πληγώνει τον εαυτό του. 3Το σώμα υποφέρει ώστε να μη δει ο νους ότι είναι το θύμα του εαυτού του. 4Ο πόνος του σώματος είναι μια μάσκα που ο νους επιδεικνύει για να κρύψει αυτό που πραγματικά υποφέρει. 5Ο νους δε θα ήθελε να καταλάβει ότι είναι ο ίδιος ο εχθρός του εαυτού του, επιτίθεται στον εαυτό του και θέλει να πεθάνει. Είναι ακριβώς αυτό από το οποίο οι «νόμοι» σου θα έσωζαν το σώμα. 7Αύτός είναι και ο λόγος για τον οποίο νομίζεις ότι είσαι ένα σώμα.
6) Δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από τους νόμους του Θεού. 2Αυτό χρειάζεται να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά ώσπου να συνειδητοποιήσεις ότι ισχύει για το καθετί που έχεις φτιάξει σε αντίθεση με το Θέλημα του Θεού. 3Η μαγεία σου δεν έχει νόημα. 4 Ό,τι σκοπεύει να σώσει δεν υπάρχει. 5Μόνο αυτό που προσπαθεί να κρύψει θα σε σώσει.
7) Οι νόμοι του Θεού δεν μπορούν ποτέ να αντικατασταθούν. 2Θα αφιερώσουμε τη σημερινή μέρα στο να εκφράσουμε τη χαρά μας για αυτό.
3Αυτό δεν είναι πια μια αλήθεια που θα κρατούσαμε κρυμμένη. 4Αντίθετα, συνειδητοποιούμε ότι είναι μια αλήθεια που μας κρατά ελεύθερους για πάντα. 5Η μαγεία φυλακίζει, αλλά οι νόμοι του Θεού απελευθερώνουν. 6Το Φως έχει έρθει επειδή δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από του Θεού.
8) Θα αρχίσουμε τις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα με μια σύντομη ανασκόπηση των διαφορετικών ειδών «νόμων» που έχουμε πιστέ­ψει ότι πρέπει να υπακούμε. 2Αυτά θα μπορούσαν να περιλάβουν, για παράδειγμα, τους «νόμους» της διατροφής, της ανοσοποίησης, της χορήγη­σης φαρμάκων και της προστασίας του σώματος με αναρίθμητους τρόπους. 3Σκέψου κι άλλο, πιστεύεις στους «νόμους» της φιλίας, των «καλών» σχέσεων και της αμοιβαιότητας. 4 Ίσως ακόμα και να νομίζεις ότι υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τι είναι του Θεού και τι είναι δικό σου. 5Πολλές «θρησκείες» έχουν βασιστεί σε αυτό. 6Δεν έσωζαν, αλλά καταδίκαζαν στο όνομα της Βασιλείας του Ουρανού. 7Δεν είναι όμως πιο παράξενες από όλους τους άλλους «νόμους» που νομίζεις ότι πρέπει να τηρηθούν για να είσαι ασφαλής.
9) Δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από τους νόμους του Θεού. Απέρρι­ψε όλες τις ανόητες, μαγικές πεποιθήσεις σήμερα, και κράτησε το νου σου σε σιωπηλή ετοιμότητα για να ακούσεις τη Φωνή που σου λέει την αλήθεια. 3Θα ακούς Έναν ο Οποίος λέει ότι δεν υπάρχει απώλεια κάτω από τους νόμους του Θεού. 4Πληρωμή ούτε δίνεται, ούτε λαμβάνεται. 5Ανταλλαγή δεν μπορεί να γίνει, δεν υπάρχουν αντικατάστατα και τίποτα δεν αντικαθίστα­ται από τίποτα άλλο. 6Οι νόμοι του Θεού δίνουν για πάντα και ποτέ δεν παίρνουν.
10) Άκουγε Αυτόν, ο Οποίος σου τα λέει αυτά και συνειδητοποίησε πόσο ανόητοι είναι οι «νόμοι» που νόμιζες ότι διατηρούσαν τον κόσμο που νόμιζες ότι έβλεπες. 2Μετά συνέχισε να ακούς προσεκτικό. 3Αυτός θα σου μιλήσει και για άλλα πράγματα. 4Για την Αγάπη που ο Πατέρας έχει για σένα. 5Για την ατέλειωτη χαρά που σου προσφέρει. 6Για τη λαχτάρα Του για το μοναδικό Υιό Του που δημιουργήθηκε σαν το μέσο Του για τη δημιουργία, και ο οποίος Τον αρνείται μέσω της πίστης του στην κόλαση.
11) Ας ανοίξουμε σήμερα τους αγωγούς του Θεού σε Αυτόν. 2Έτσι η δημιουργία αυξάνεται ακατάπαυστα. 3Η φωνή Του θα μας μιλήσει για αυτό, καθώς επίσης και για τις χαρές της Βασιλείας του Ουρανού που οι νόμοι Του κρατούν απεριόριστες για πάντα. 4Θα επαναλαμβάνουμε τη σημερινή ιδέα μέχρι που να έχουμε ακούσει και να έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από του Θεού. 5Μετά θα πούμε στον εαυτό μας τα εξής σαν μια αφιέρωση με την οποία η περίοδος εξάσκησης τελειώνει:

6Δεν υπάγομαι σε κανένα νόμο, εκτός αυτών του Θεού.
12) Θα επαναλάβουμε αυτή την αφιέρωση όσο το δυνατό πιο συχνά σήμερα, τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε φορές την ώρα, καθώς επίσης και την απάντηση μας σε οποιοδήποτε πειρασμό – καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας – να βιώσουμε τον εαυτό μας σαν να υπόκειται σε άλλους νόμους. 2Είναι η δήλωση της ελευθερίας μας από όλους τους κινδύνους κι όλη την τυραννία. 3Είναι η ομολογία μας ότι ο Θεός είναι ο Πατέρας μας και ότι ο Υιός Του είναι σωσμένος.

Share