Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Ένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δε γνωρίζεις τι είναι. 2Ακόμα κι αν το πρόβλημα έχει ήδη λυθεί, στην πραγματικότητα θα συνεχίσεις να το έχεις επειδή δε θα αναγνωρίσεις ότι έχει λυθεί. 3Αυτή είναι η κατάσταση του κόσμου. 4Το πρόβλημα του αποχωρισμού, το οποίο στην πραγματικό­τητα είναι το μόνο πρόβλημα, έχει ήδη λυθεί. 5Η λύση όμως δεν αναγνωρίζε­ται επειδή το πρόβλημα δεν αναγνωρίζεται.
2) Καθένας σε αυτό τον κόσμο φαίνεται να έχει τα δικά του ιδιαίτερα προβλήματα. 2 Όλα όμως είναι το ίδιο και πρέπει να αναγνωριστούν σαν ένα, αν η μία λύση που τα λύνει όλα πρόκειται να γίνει αποδεκτή. 3Ποιος μπορεί να δει ότι ένα πρόβλημα έχει λυθεί αν νομίζει ότι το πρόβλημα είναι κάτι άλλο; 4Ακόμα κι αν του δοθεί η απάντηση, δεν μπορεί να δει την αξία της.
3) Αυτή είναι η θέση στην οποία βρίσκεσαι τώρα. 2Εχεις την απάντηση, αλλά είσαι ακόμα αβέβαιος για το ποιο είναι το πρόβλημα. 3Μια μακριά σειρά διαφορετικών προβλημάτων φαίνεται να αντιμετωπίζεις και καθώς ένα από αυτά τακτοποιείται, το επόμενο προκύπτει και μετά το επόμενο κ.ο.κ. 4Δε φαίνεται να υπάρχει τέλος σε αυτά. 5Δεν υπάρχει ώρα που να αισθάνεσαι εντελώς ελεύθερος από προβλήματα και εν ειρήνη.
4) Ο πειρασμός του να νομίζεις ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα είναι ο πειρασμός να κρατήσεις το πρόβλημα του αποχωρισμού άλυτο. 2Ο κόσμος φαίνεται να σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα τεράστιο αριθμό προβλημάτων, που το καθένα χρειάζεται μια διαφορετική απάντηση. 3Αυτή η αντίληψη σε βάζει σε μια θέση από τη οποία η ικανότητα σου να λύνεις προβλήματα δεν μπορεί παρά να είναι ανεπαρκής και από την οποία η αποτυχία είναι αναπόφευκτη.
5) Κανένας δε θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα που ο κόσμος φαίνεται να έχει. 2Αυτά φαίνονται να υπάρχουν σε τόσα πολλά επίπεδα και να έχουν τόσες ποικίλες μορφές και τόσο ποικίλο περιεχόμενο που σε φέρνουν αντιμέτωπο με μια κατάσταση που είναι αδύνατο να ελέγξεις. 3Απογοήτευση και κατάθλιψη είναι αναπόφευκτα καθώς τα βλέπεις. 4Μερικά ξεφυτρώνουν αναπάντεχα αμέσως μόλις νομίζεις ότι έχεις επιλύσει τα προηγούμενα. 3Αλλα παραμένουν άλυτα κάτω από ένα σύννεφο άρνησης και έρχονται να σε κυνηγήσουν από καιρό σε καιρό μόνο και μόνο για να αποσιωπηθούν ξανά, αλλά όχι να λυθούν.
6) Όλη αυτή η πολυπλοκότητα δεν είναι παρά μια απελπισμένη προσπάθεια να μην αναγνωρίσεις το πρόβλημα κι επομένως να μην το αφήσεις να λυθεί. 2Αν μπορούσες να αναγνωρίσεις ότι το μόνο σου πρόβλημα είναι ο αποχωρισμός, ανεξάρτητα του τι μορφή παίρνει, θα μπορούσες να αποδεχτείς την απάντηση γιατί θα έβλεπες την αξία της. Αντιλαμβανόμενος τον κοινό παρονομαστή όλων των προβλημάτων που φαίνεται να αντιμετωπίζεις, θα καταλάβαινες ότι έχεις τα μέσα να τα λύσεις όλα. 4Και έχοντας αναγνωρίσει το πρόβλημα θα χρησιμοποιούσες τα μέσα.
7) Στις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα θα ρωτήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα και ποια είναι η λύση του. 2Δε θα υποθέσουμε ότι ήδη γνωρίζουμε. 3Θα προσπαθήσουμε να ελευθερώσουμε το νου μας από όλα τα πολλά διαφορετικά είδη προβλημάτων που νομίζουμε ότι έχουμε. 4Θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μόνο ένα πρόβλημα το οποίο έχουμε παραλείψει να αναγνωρίσουμε.5Θα ρωτήσουμε ποιο είναι και θα περιμένουμε για την απάντηση. 6Η απάντηση θα μας δοθεί. 7Μετά θα ρωτήσουμε για τη λύση του. 8Και πάλι η απάντηση θα δοθεί.
8) Οι ασκήσεις για σήμερα θα πετύχουν στο βαθμό στον οποίο δεν επιμένεις να ορίσεις το πρόβλημα. 2 Ίσως δε θα πετύχεις στο να εγκαταλεί­ψεις όλες τις προκαταλήψεις σου, αλλά αυτό δεν είναι αναγκαίο. 3Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις μερικές αμφιβολίες για το αν η δική σου εκδοχή για το ποια είναι τα προβλήματα σου είναι αληθινή. «Αναγνωρίζον­τας το πρόβλημα, προσπαθείς να αναγνωρίσεις ότι η απάντηση σου έχει δοθεί, ώστε το πρόβλημα και η απάντηση να μπορέσουν να συναντηθούν κι εσύ να μπορέσεις να βρεις την ειρήνη.
9) Οι πιο σύντομες περίοδοι εξάσκησης για σήμερα δε θα ανατεθούν με την ώρα, αλλά σύμφωνα με την ανάγκη. 2Θα δεις πολλά προβλήματα σήμερα και το καθένα από αυτά θα απαιτεί μια απάντηση. 3Οι προσπάθειες μας θα κατευθυνθούν προς το να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα και μια απάντηση. 4Σε αυτή την αναγνώριση λύνονται όλα τα προβλήματα. 5Σε αυτή την αναγνώριση βρίσκεται η ειρήνη.
10) Μην ξεγελιέσαι από τη μορφή των προβλημάτων σήμερα. 2Όταν οποιαδήποτε δυσκολία φαίνεται να παρουσιάζεται, λέγε αμέσως τα εξής στον εαυτό σου:

3Ας αναγνωρίσω αυτό το πρόβλημα ώστε να μπορέσει να λυθεί.

4Μετά προσπάθησε να αναστείλεις κάθε κρίση ως προς το ποιο είναι το πρόβλημα. 5Αν είναι δυνατό, κλείσε τα μάτια σου για μια στιγμή και ρώτησε ποιο είναι. 6Θα εισακουστείς και η απάντηση θα σου δοθεί.

Share