Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1) Θα συνεχίσουμε σήμερα με τη μόνη ιδέα που φέρνει την πλήρη σωτηρία, τη μόνη δήλωση που καθιστά όλες τις μορφές πειρασμού ανίσχυρες, τη μόνη σκέψη που κάνει το εγώ να σιωπήσει και να εξουδετε­ρωθεί πλήρως. 2Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 3Οι ήχοι αυτού του κόσμου σιωπούν, η θέα αυτού του κόσμου εξαφανίζεται και όλες οι σκέψεις που είχε ποτέ αυτός ο κόσμος εξαλείφονται για πάντα μ αυτή και μόνο την ιδέα. 4Εδώ βρίσκεται η επίτευξη της σωτηρίας. 5Εδώ βρίσκεται η αποκατάσταση της διανοητικής υγείας.
2) Το αληθινό φως είναι δύναμη και η δύναμη είναι αγιοσύνη. 2Αν παραμένεις όπως ο Θεός σε δημιούργησε, πρέπει να είσαι δυνατός και το φως πρέπει να είναι μέσα σου. 3Αυτός που εξασφάλισε την αγιοσύνη σου πρέπει να είναι επίσης και ο εγγυητής της δύναμης και του φωτός. 4Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 5Το σκοτάδι δεν μπορεί να κρύψει τη δόξα του Υιού του Θεού. 6Βρίσκεσαι στο φως, δυνατός μέσα στην αγιοσύνη στην οποία δημιουργήθηκες και στην οποία θα παραμείνεις αιωνίως.
3) Σήμερα θα αφιερώσουμε και πάλι τα πρώτα πέντε λεπτά κάθε ώρας που είσαι ξύπνιος στην προσπάθεια να αισθανθείς την αλήθεια μέσα σου. 2Άρχισε αυτές τις στιγμές της αναζήτησης με τα εξής λόγια:

3Είμαι όπως με δημιούργησε ο Θεός.
4Είμαι ο Υιός Του αιωνίως.

5Τώρα προσπάθησε να φτάσεις τον Υιό του Θεού μέσα σου. 6Αυτός είναι ο Εαυτός ο Οποίος ποτέ δεν αμάρτησε, ούτε κι έφτιαξε μια εικόνα για να αντικαταστήσει την πραγματικότητα. 7Αυτός είναι ο Εαυτός ο Οποίος ποτέ δεν άφησε τον οίκο Του στο Θεό για να περπατήσει αβέβαια στον κόσμο. 8Αυτός είναι ο Εαυτός ο Οποίος δε γνωρίζει τι είναι ο φόβος, ούτε και θα μπορούσε να συλλάβει τι είναι η απώλεια, η ταλαιπωρία ή ο θάνατος.
4) Τίποτα δεν απαιτείται από σένα για να πετύχεις αυτό το στόχο, παρά να εγκαταλείψεις όλα τα είδωλα και τις αντιλήψεις που έχεις για τον εαυτό σου. Να προχωρήσεις πέρα απ όλα τα χαρακτηριστικά – και τα καλά και τα κακά – που έχεις αποδώσει στον εαυτό σου και να περιμένεις σιωπηλά την αλήθεια. 2Ο Ίδιος ο Θεός έχει υποσχεθεί ότι η αλήθεια θα αποκαλυ­φθεί σε όλους αυτούς που τη ζητούν. 3Τη ζητάς τώρα. 4Δεν μπορείς να αποτύχεις επειδή Αυτός δεν μπορεί να αποτύχει.
5) Αν δεν κάνεις την εξάσκηση που απαιτείται τα πρώτα πέντε λεπτά κάθε ώρας, τουλάχιστον υπενθύμιζε στον εαυτό σου κάθε μια ώρα τα εξής:

2Είμαι όπως ο Θεός με δημιούργησε.
3Είμαι ο Υιός Του αιωνίως.

4Λέγε στον εαυτό σου σήμερα ότι είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 5Και πρόσεξε να αντιδράς στον καθένα που φαίνεται να σε εκνευρίζει με τα εξής λόγια:

6Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός.
7Είσαι ο Υιός Του αιωνίως.

8Κάνε κάθε προσπάθεια σήμερα να κάνεις τις ωριαίες ασκήσεις. 9Κάθε άσκηση που κάνεις θα είναι ένα γιγαντιαίο βήμα προς την απελευθέρωση σου και ένας σταθμός στη μάθηση του τρόπου σκέψης που αυτή η σειρά μαθημάτων διδάσκει.

Share