Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η σημερινή ιδέα σε περιγράφει ακριβώς όπως ο Θεός σε δημιούργησε. 2Είσαι ένα με τον εσώτερο Εαυτό σου και ένα με Εκείνον.3Δική σου είναι η ενότητα όλης της δημιουργίας. 4Η τέλεια ενότητα σου κάνει αδύνατη την αλλαγή σε σένα. 5Δεν το δέχεσαι αυτό, και αποτυγχάνεις να αναγνωρίσεις ότι έτσι πρέπει να είναι, μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι έχεις ήδη αλλάξει τον εαυτό σου.
2. Βλέπεις τον εαυτό σου σαν μια γελοία παρωδία της δημιουργίας του Θεού, αδύναμος, διεφθαρμένος, άσχημος κι αμαρτωλός, δυστυχισμένος και περιστοιχισμένος από πόνους και θλίψεις. 2Τέτοια είναι η άποψη που έχεις για τον εαυτό σου, ένας εαυτός που είναι χωρισμένος σε πολλά αντιμαχόμενα μέρη, αποχωρισμένος από τον Θεό, του οποίου η αδύνατη συνοχή διατηρείται από τον αλλοπρόσαλλο και ιδιότροπο πλάστη του, στον οποίο και προσεύχεσαι. 3Δεν ακούει τις προσευχές σου γιατί είναι κουφός. 4Δεν βλέπει την ενότητα μέσα σου γιατί είναι τυφλός. 5Δεν καταλαβαίνει ότι είσαι ο Υιός του Θεού, γιατί είναι ανόητος και δεν καταλαβαίνει τίποτα.
3. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να αντιληφθούμε μόνο αυτόν που μπορεί να ακούσει- και να δει και ο οποίος μπορεί να κατανοηθεί πλήρως. 2Θα κατευθύνουμε και πάλι τις ασκήσεις μας προς το να φτάσουμε το μοναδικό σου Εαυτό, ο Οποίος είναι ενωμένος με το Δημιουργό Του. 3Με υπομονή κι ελπίδα προσπαθούμε και πάλι σήμερα.
4. Η χρήση των πρώτων πέντε λεπτών κάθε ώρας που είσαι ξύπνιος για την εξάσκηση της ημερήσιας ιδέας έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στο στάδιο μάθησης στο οποίο βρίσκεσαι τώρα. 2Σε αυτό τη στάδιο μάθησης είναι δύσκολο να μην αφήσεις το νου σου να αφαιρεθεί αν επιχειρήσεις εκτεταμένη εξάσκηση. 3Σίγουρα θα το έχεις συνειδητοποιήσει αυτό μέχρι τώρα. 4Εχεις δει το βαθμό στον οποίο στερείσαι νοητικής πειθαρχίας και την ανάγ­κη σου για την εκπαίδευση του νου σου. 5Είναι αναγκαίο να το αντιληφθείς αυτό γιατί είναι πράγματι ένα εμπόδιο στην πρόοδο σου.
5. Συχνές και πιο σύντομες περίοδοι εξάσκησης έχουν κι άλλα πλεονεκτήματα για σένα αυτή τη στιγμή. 2Εκτός από την αναγνώριση σου της δυσκολίας που έχεις με τη συγκεντρωμένη προσοχή, πρέπει επίσης να έχεις παρατη­ρήσει ότι αν δεν έχεις κάτι που να σου υπενθυμίζει συχνά το σκοπό σου έχεις την τάση να τον ξεχνάς για μεγάλες χρονικές περιόδους. 3Συχνά δε θυμάσαι να κάνεις τις σύντομες εφαρμογές της ημερήσιας ιδέας και δεν έχεις ακόμα αποκτήσει τη συνήθεια να χρησιμοποιείς την ιδέα σαν μια αυτόματη αντίδραση στον πειρασμό.
6. Η πειθαρχημένη εξάσκηση, λοιπόν, σου είναι αναγ­καία αυτή τη στιγμή καθώς είναι σχεδιασμένη να περι­λαμβάνει συχνές υπενθυμίσεις του στόχου σου και τακτι­κές απόπειρες να τον πετυχαίνεις. 2Προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες για την πιο ωφέλιμη μορφή εξάσκησης στη σωτηρία. 3Ε­χουν τα πλεονεκτήματα τους όμως, για αυτούς που ο ενθουσιασμός τους είναι ασταθής και οι οποίοι συνεχί­ζουν να προσπαθούν να αποφύγουν τη μάθηση.
7. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να έχουμε τις πεντάλεπτες περιόδους εξάσκησης κάθε ώρα και σε παροτρύνουμε να παραλείψεις όσο το δυνατό πιο λίγες. 2Η χρήση των πρώτων πέντε λεπτών της ώρας θα είναι ιδιαίτερα ωφέλι­μη επειδή επιβάλλει πιο αυστηρή πειθαρχία. 3Να μη χρησιμοποιήσεις όμως τις παρεκτροπές σου από αυτό το πρόγραμμα σαν μια δικαιολογία για να μην ξαναεπιστρέψεις σε αυτό όσο πιο γρήγορα μπορείς. 4Είναι πολύ πιθανό να μπεις στον πειρασμό να θεωρήσεις ότι η ημέρα χάθηκε επειδή έχεις ήδη παραλείψει να κάνεις αυτό που απαιτείται. Αυτό όμως πρέπει απλώς να αναγνωριστεί για αυτό που είναι: μια άρνηση να αφήσεις το λάθος σου να διορθωθεί και μια απροθυμία να ξαναπροσπαθήσεις.
8. Το Άγιο Πνεύμα δεν αργοπορεί στη διδασκαλία Του από τα λάθη σου. 2Μόνο η απροθυμία σου να τα εγκαταλείψεις μπορεί να το εμποδίσει. 3Ας είμαστε λοι­πόν αποφασισμένοι, ιδιαίτερα την ερχόμενη εβδομάδα, να είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για την έλλειψη επιμέλειας και τις αποτυχίες μας να ακολου­θήσουμε τις οδηγίες για την εξάσκηση της ημερήσιας ιδέας. 4Αυτή η ανεκτικότητα για την αδυναμία θα μας κάνει ικανούς να την αγνοήσουμε, παρά να της δώσουμε τη δύναμη να καθυστερήσει τη μάθηση μας. 5Αν της δώσουμε τη δύναμη να το κάνει αυτό, τότε τη θεωρούμε σαν δύναμη και μπερδεύουμε έτσι τη δύναμη με την αδυναμία.
9. Όταν δεν συμμορφώνεσαι με τις απαιτήσεις αυτής της σειράς μαθημάτων, απλώς έχεις κάνει ένα λάθος. 2Αυτό απαιτεί διόρθωση και τίποτα άλλο. 3Καθώς αφή­νεις ένα λάθος να συνεχίζεται, κάνεις κι άλλα λάθη τα οποία βασίζονται στο πρώτο και το ενισχύουν. Είναι αυτή η διαδικασία που πρέπει να εγκαταλειφθεί, γιατί δεν είναι παρά ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο θα υπερασπι­ζόσουν τις ψευδαισθήσεις εναντίον της αλήθειας.
!0. Εγκατέλειψε όλα αυτά τα λάθη με το να τα αναγνωρίσεις για αυτό που είναι. 2Είναι απόπειρες να μην αντιληφθείς ότι είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ενωμένος με το Δημιουργό σου, σε πλήρη αρμονία με όλες τις πλευρές της δημιουργίας κι απεριόριστος σε δύναμη και σε ειρήνη. 3Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτα άλλο δεν είναι αληθές.
4Σήμερα θα επιβεβαιώσουμε αυτή την αλήθεια και πάλι και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε αυτό το μέρος μέσα σου στο οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόνο αυτή είναι η αλήθεια.
11. Άρχισε τις περιόδους εξάσκησης σήμερα με την παρακάτω διαβεβαίωση, η οποία πρέπει να προσφερθεί στο νου σου με όλη τη βεβαιότητα που μπορείς να δώσεις:

2Είμαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ενωμένος με το δημιουργό μου,ένα με κάθε πλευρά της δημιουργίας
και απεριόριστος σε δύναμη και σε ειρήνη.
3Μετά κλείσε τα μάτια σου και αργά και στοχαστικά ξαναπές στον εαυτό σου το εξής, προσπαθώντας να αφήσεις το νόημα των λέξεων να βυθιστεί μέσα στο νου σου, αντικαθιστώντας τις ψεύτικες ιδέες:

4Είμαι ένας αδιαίρετος Εαυτός.
5Επανέλαβέ το αυτό αρκετές φορές και μετά προσπάθησε να αισθανθείς το νόημα που εκφράζουν οι λέξεις.
12. Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ενωμένος και ασφα­λής στο Φως, τη χαρά και την ειρήνη. 2Είσαι ο Υιός του Θεού, ένας αδιαίρετος Εαυτός μ ένα Δημιουργό και μ ένα σκοπό: να φέρεις την επίγνωση αυτής της ενότητας σε κάθε νου, ώστε η αληθινή δημιουργία να επεκτείνει την Ολότητα και την Ενότητα του Θεού. 3Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ολοκληρωμένος, θεραπευμένος και ακέραιος, με τη δύναμη να σηκώσεις το πέπλο του σκοταδιού από τον κόσμο και να αφήσεις το φως να περάσει μέσα από σένα για να διδάξει τον κόσμο την αλήθεια για τον εαυτό σου.
13. Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, σε τέλεια αρμονία με το καθετί που υπάρχει και το καθετί που θα υπάρξει. 2Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ο άγιος Υιός του Θεού, ενωμένος με τους αδελφούς σου σε αυτό τον Εαυτό, ενωμένος με τον Πατέρα σου στο θέλημα Του. 3Αισθάνσου αυτό τον αδιαίρετο Εαυτό μέσα σου κι άφησε το φως Του να διαλύσει όλες τις ψευδαισθήσεις σου και τις αμφιβολίες σου. 4Αυτός είναι ο Εαυτός σου, ο ίδιος ο Υιός του Θεού, αναμάρτητος όπως ο Δημιουργός Του, με τη δύναμη Του μέσα σου και την Αγάπη Του για πάντα δική σου. 5Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, και σου δίνεται η ευκαιρία να αισθανθείς αυτό τον Εαυτό μέσα σου και να διώξεις όλες τις ψευδαισθήσεις έξω από τον ένα Νου, που είναι αυτός ο Εαυτός, η άγια αλήθεια μέσα σου.
14. Σήμερα μην ξεχνάς. 2Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σου, τη μικρή σου συμμετοχή στο να φέρουμε την ευτυχία σε όλο τον κόσμο. 3Κι ο Ουρανός στρέφει το βλέμμα του προς εσένα, έχοντας εμπιστοσύνη ότι θα προσπαθήσεις σήμερα.
4Μοιράσου λοιπόν τη σιγουριά του, γιατί είναι δική σου. Να επαγρυπνείς. 5Μην ξεχνάς σήμερα. 6Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μην ξεχνάς το στόχο σου. Επαναλάμβανε τη σημερινή ιδέα όσο το δυνατό πιο συχνά και μάθε ότι κάθε φορά που το κάνεις αυτό, κάποιος ακούει τη φωνή της ελπίδας, το σάλεμα της αλήθειας μέσα στο νου του, το απαλό θρόισμα των φτερών της ειρήνης.
15. Η δική σου παραδοχή ότι είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ενωμένος με τον Πατέρα σου, είναι ένα κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να είναι σε πλήρη εναρμόνιση με σένα. 2Πρόσεξε να προσφέρεις την υπόσχεση της σημε­ρινής ιδέας στον καθένα που συναντάς σήμερα και να του πεις τα εξής:

3Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός με μένα,
ενωμένοι με το Δημιουργό μας σε αυτό τον Εαυτό.
4Σε τιμώ εξαιτίας αυτού που είμαι
και αυτού που Αυτός είναι, ο Οποίος μας αγαπά και τους δυο σαν ένα.

Share