Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Αν και είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, βιώνεις τον εαυτό σου σαν να είναι δύο εαυτοί: και σαν καλό και σαν κακό, και γεμάτο αγάπη και γεμάτο μίσος, και σαν νου και σαν σώμα. 2Αυτή η αίσθηση διαχωρισμού σε αντίθετα μέρη προκαλεί αισθήματα έντονων και ασταμάτητων ψυχολογικών συγκρούσεων και οδηγεί σε απεγνωσμένες απόπειρες να συμφιλιώσεις τις αντίθετες πλευρές αυτής της αντίληψης που έχεις για τον εαυτό σου. 3Εχεις αναζητήσει πολλές τέτοιες λύσεις αλλά καμιά από αυτές δεν έχει φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 4Οι δύο αντίθε­τες πλευρές που βλέπεις στον εαυτό σου ποτέ δε θα είναι συμβιβάσιμες. 5Μόνο η μία υπάρχει.
2. Το γεγονός ότι η αλήθεια και οι ψευδαισθήσεις δε μπορούν να συμφιλιωθούν, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείς να το κάνεις αυτό, τα μέσα που χρησιμοποιείς και το μέρος στο οποίο βλέπεις το πρό­βλημα, πρέπει να γίνει αποδεκτό αν θα ήθελες να σωθείς. 2Μέχρι να το αποδεχτείς αυτό, θα επιχειρήσεις μια ατέλειωτη σειρά στόχων που δεν μπορείς να πετύχεις, μια ανόητη σειρά από δαπάνες χρόνου και προσπάθειας, από ελπίδες κι αμφιβολίες, καθεμιά τόσο μάταιη όσο και η προηγούμενη και στα σίγουρα τόσο αποτυχημένη όσο και η επόμενη.
3. Προβλήματα που δεν έχουν νόημα δεν μπορούν να λυθούν μέσα στο πλαίσιο στο οποίο ορίζονται. 2Το πρόβλημα δύο εαυτών που βρίσκονται σε σύγκρουση δεν μπορεί να λυθεί, και το καλό και το κακό δεν είναι συμβιβάσιμα. 3Ο Εαυτός που έφτιαξες δεν μπορεί ποτέ να είναι ο Εαυτός σου, ούτε και ο Εαυτός σου μπορεί να χωριστεί στα δύο και να παραμείνει αυτό που είναι και που πρέπει να είναι για πάντα. 4Ο νους και το σώμα δεν μπορούν να συνυπάρχουν. 5Μην κάνεις καμιά απόπειρα να συμφιλιώσεις αυτά τα δύο γιατί το ένα αρνείται ότι το άλλο είναι πραγματικό. 6Αν είσαι ένα σώμα, ο νους σου φεύγει από την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου επειδή δεν υπάρχει πια χώρος για να είναι μέρος του εαυτού σου. 7Αν είσαι πνεύμα, τότε το σώμα, στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να έχει νόημα.
4. Το πνεύμα χρησιμοποιεί το νου σαν μέσο για να εκφράσει τον Εαυτό του. 2Και ο νους που υπηρετεί το πνεύμα είναι γεμάτος ειρήνη και χαρά. 3Η δύναμη του προέρχεται από το πνεύμα και εκπληρώνει χαρούμενα την αποστολή του εδώ. 4Ο νους όμως μπορεί επίσης να δει τον εαυτό του σαν αποχωρισμένο από το πνεύμα και να αντιληφθεί τον εαυτό του μέσα σ ένα σώμα το οποίο μπερδεύει με τον εαυτό του. 5Χωρίς την αποστολή του λοιπόν, ο νους δεν έχει ειρήνη και η ευτυχία είναι άγνωστη στις σκέψεις του.
5. Παρ όλα αυτά, ο νους που είναι αποχωρισμένος από το πνεύμα δεν μπορεί να σκεφτεί. 2 Έχει απαρνηθεί την Πηγή της δύναμης του και βλέπει τον εαυτό του σαν ανήμπορο, περιορισμένο και αδύναμο. Αποκομμένος τώρα από την αποστολή του, νομίζει ότι είναι μόνος του και απομονωμένος, προσβαλλόμενος από ολόκληρες στρατιές που καταφέρονται εναντίον του και τρέχοντας να κρυφτεί πίσω από την αδύναμη προστασία του σώμα­τος. 4Τώρα πρέπει να συμφιλιώσει τα ανόμοια με τα όμοια, γιατί αυτό νομίζει ότι είναι ο σκοπός του.
6. Μη χασομεράς πια προσπαθώντας να το πετύχεις αυτό. 2Ποιος μπορεί να λύσει τις παράλογες διαμάχες που εμφανίζονται σε ένα όνειρο; 3Τι θα σήμαινε η λύση στ αλήθεια; 4Τι σκοπό θα υπηρετούσε; 5Ποια είναι η χρησι­μότητα της; 6Η σωτηρία δεν μπορεί να κάνει πραγματικές τις ψευδαισθήσεις, ούτε και να λύσει ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει. 7 Ίσως να ελπίζεις ότι μπορεί. 8Θα ήθελες όμως το σχέδιο του Θεού για την απελευθέρωση του αγαπημένου του Υιού να του προκαλέσει πόνο και να αποτύχει να τον απελευθερώσει;
7. Ο Εαυτός σου διατηρεί τις σκέψεις του, κι έτσι αυτές παραμένουν στο νου σου και στο Νου του Θεού. 2Το Άγιο Πνεύμα κρατά τη σωτηρία στο νου σου και προσφέρει στο νου σου το δρόμο προς την ειρήνη.3Η σωτηρία είναι μια σκέψη που μοιράζεσαι με το Θεό, επειδή η Φωνή Του την αποδέχτηκε για σένα και απάντησε εκ μέρους του ονόματος σου ότι εκπληρώθηκε. 4Έτσι η σωτηρία είναι μεταξύ των σκέψεων που ο Εαυτός σου κρατά για σένα με τρυφερότητα κι αγάπη.
8. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να βρούμε αυτή τη σκέψη, η παρουσία της οποίας στο νου σου εγγυάται από Αυτόν ο Οποίος σου μιλά από τον αδιαίρετο Εαυτό σου. 2Οι ωριαίες πεντάλεπτες ασκήσεις μας θα είναι μια αναζήτη­ση για Αυτόν μέσα στο νου σου. 3Η σωτηρία προέρχεται από αυτόν τον αδιαίρετο Εαυτό μέσω Αυτού που είναι η γέφυρα μεταξύ του νου σου και αυτού του Εαυτού. 4Περίμενε υπομονετικά και άφησε Τον Αυτόν να σου μιλήσει για τον Εαυτό σου και τι μπορεί να κάνει ο νους σου όταν επιστρέψει στον Εαυτό σου και όταν είναι ελεύθερος να υπηρετήσει το θέλημα του Εαυτού σου.
9 Άρχισε λέγοντας τα εξής:
2Η σωτηρία προέρχεται από τον αδιαίρετο Εαυτό μου.
3 Οι σκέψεις Του είναι δικές μου για να τις χρησιμοποιήσω.
4Μετά αναζήτησε τις σκέψεις Του και αξίωσε τις σαν δικές σου. 5Αυτές είναι οι δικές σου πραγματικές σκέψεις που έχεις απαρνηθεί, αφήνοντας το νου σου να περιπλανηθεί σε ένα κόσμο ονείρων για να τις αντικαταστήσει με ψευδαισθήσεις.
6Εδώ είναι οι σκέψεις σου, οι μόνες σκέψεις που έχεις. 7Η σωτηρία είναι μεταξύ τους, ανακά­λυψε την εκεί.
10. Αν πετύχεις, οι σκέψεις που θα σου έρθουν θα σου πουν ότι ο νους σου έχει βρει την αποστολή που επιχείρησε να χάσει. 2Ο Εαυτός σου θα τον καλωσορίσει και θα του δώσει ειρήνη. 3 Έχοντας επιστρέψει στη δύναμη, ο νους σου θα κυλήσει και πάλι από το πνεύμα προς το πνεύμα που υπάρχει σε όλα τα πράγματα που έχουν δημιουργηθεί από το Πνεύμα όπως είναι το Ίδιο. 4Ο νους σου θα ευλογήσει όλα τα πράγματα. 5Η σύγχυση έχει τελειώσει και έχεις επανορθωθεί, γιατί έχεις βρει τον Εαυτό σου.
11. Ο Εαυτός σου γνωρίζει ότι δεν μπορείς να αποτύχεις σήμερα. 2Ίσως ο νους σου να παραμένει αβέβαιος για λίγο διάστημα ακόμα. 3Μη σε τρομάζει αυτό. 4Τη χαρά που βιώνει ο Εαυτός σου θα τη φυλάξει για σένα και κάποια μέρα θα είναι δική σου για να την αντιληφθείς πλήρως. 5Κάθε φορά που αφιερώνεις πέντε λεπτά της ώρας για να αναζητήσεις Αυτόν που ενώνει το νου σου και τον Εαυτό σου, Του προσφέρεις ένα ακόμα θησαυρό που θα φυλαχτεί για σένα.
12. Σήμερα, κάθε φορά που λες στο μανιασμένο νου σου ότι η σωτηρία προέρχεται από τον αδιαίρετο Εαυτό σου, καταθέτεις ένα ακόμα θησαυρό στο αυξανόμενο απόθεμα σου. 2Και όλο αυτό δίνεται στον καθένα που το ζητά και που θα αποδεχτεί το δώρο. 3Συλλογίσου λοιπόν πόσο σου δίνεται, για να το δώσεις σήμερα ώστε να σου δοθεί!

Share