Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

logo

Τετάρτη 15 Ιουλίου – Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

drastiriotitaforweb

Δραστήριες Μαμάδες έχουν Δραστήρια Παιδιά*

Συνδυάστε διακοπές ξεκούρασης, αυτογνωσίας και ευεξίας για σας ενώ παράλληλα τα παιδιά σας απασχολούνται δημιουργικά. Ένα 4ήμερο χαλάρωσης και ευεξίας με ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοδραματιστικά παιχνίδια, χαλαρωτικά μασάζ και ρεφλεξολογία, ται –τσι , ενδιαφέρουσες συζητήσεις και θερινό σινεμά κάτω από την πέργκολα συντροφιά με τα παιδιά σας. Και αν θέλετε να κολυμπήσετε, η θάλασσα απέχει μόνο 11 χλμ.

Με τις:
Μαρία Σινούρη , Χριστίνα Νομικού, Μαρία Ξιφαρά, Ιουλία Πιτσούλη και Μαρία Καλαϊτζή
Δήμητρα Ξιφαρα: τάι-τσι και ρεφλεξολογία, Κάλη Πιτσούλη : μαντικούς ρούνους.

Κόστος 4ημέρου: 273 € κατ’ άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας.
Συμπεριλαμβάνονται:
4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο (ή τρίκλινο αν υπάρχει δεύτερο παιδί) με ατομικό λουτρό και ψυγειάκι,
4 πρωινά, 4 δείπνα και το καθημερινό 5ωρο νοοσφαιρικό πρόγραμμα με:
Διαλογισμό εμπλουτισμένο με ήχους συντονισμού Hemi-Sync
Ομάδα αυτογνωσίας για τους ενήλικες και παράλληλη ομάδα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά,
Προβολή ταινίας το βραδάκι με συζήτηση για τα θέματα που αναδύθηκαν και,
Απογευματινές ασκήσεις τάι-τσι για όλους.
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα (με επιπλέον χρέωση) για ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, ρεφλεξολογία, μασάζ, κέλτικους μαντικούς ρούνους.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων: https://www.noosfera.gr/κτήμα/δραστηριότητες-στα-προγράμματα/

Έκπτωση για δεύτερο παιδί: 10%
Ελάχιστη ηλικία παιδιών: 5

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
210 9603094 –  6937 113537 – 6932 367147 
e-mail: info@noosfera.gr

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με κατάθεση προκαταβολής στον λογαρισμό:
Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR7401720210 0050 21051915874 (Μ.Ξιφαρά και Σια ΕΕ)

*Έρευνα στην Μ.Βρεττανία:  Δραστήριες Μαμάδες έχουν Δραστήρια Παιδιά

Όσο περισσότερο δραστήρια είναι η μητέρα τόσο θα είναι και το παιδί, λένε ερευνητές στα πανεπιστήμια Cambridge και Southampton. 

554 τετράχρονα παιδιά και οι μητέρες τους από το Southampton φόρεσαν ένα μετρητή καρδιακού ρυθμού για 7 μέρες συνεχόμενα, σε όλες τις δραστηριότητές τους ακόμα και στον ύπνο.
Η Kathryn Hesketh ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Υγείας Παίδων στο Κολλέγιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα μητέρων και παιδιών έδειξαν ευθεία συνάφεια μεταξύ σωματικής δραστηριότητας γονιού και παιδιού: “Για κάθε λεπτό δραστηριότητας, από μέτριας έως έντονης της μητέρας, το παιδί της φαίνεται να αυξάνει κατά 10% το δικό του επίπεδο δραστηριότητας. Αυτή η φαινομενικά μικρή διαφορά γίνεται σημαντική, στη διάρκεια ενός μηνός ή έτους”, είπε στα Νέα του BBC.
Μόλις η γυναίκα γίνεται μητέρα η δραστηριότητά της πέφτει εξ αιτίας των μητρικών απαιτήσεωνκαι συχνά δεν επανέρχεται στα προηγούμενα επίπεδά της. Αυτή η έλλειψη δραστηριότητας μπορεί να επηρρεάσει το παιδί.
“Για τους νέους γονείς, υπάρχουν τόσες πολλές ανταγωνιστικές προτεραιότητες, ώστε το να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους συχνά δεν είναι από τις πρώτες επιλογές τους. Ωστόσο, ακόμα και μία μικρή αύξηση δραστηριότητας της μητέρας είναι ευεργετικό και για την ίδια και για το παιδί”, προσθέτει η K.Hesketh. Ακόμα και το λίγο παραπάνω να κινηθεί ή να περπατήσει δίνει σημαντικά θετικά αποτελέσματα.
Η Ann Hoskins, διευθύντρια στον τομέα Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία, λέει: τα δραστήρια παιχνίδια αποτελούν σημαντική μέθοδο για την ανάπτυξη προσανατολισμού και κινητικο-λειτουργικών ικανοτήτων στα παιδιά και μια ευκαιρία για δραστηριότητα και κοινωνικοποίηση των μαμάδων καθώς υποστηρίζουν την ανάπτυξη των παιδιών τους.
H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, επίσημο περιοδικό της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής 17 Ιανουαρίου 2014.

Share