Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ- ΑΘΩΩΣΗΣ με τα Μαθήματα Θαυμάτων

Ξεκινάει το Σάββατο 25 Απριλίου από 12:00 – 15:00
και Ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Απριλίου από 12:00 – 15:00

Συγχώρεσε τον εαυτό σου για όσα έκανες, είπες, σκέφτηκες ή και για όσα δεν έκανες και θα ήθελες να είχες κάνει. Συγχώρεσε τους άλλους.
Για να είστε υγιείς και χαρούμενοι: Συγχωρείστε.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που συγχωρούν ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, μειώνουν δραστικά το άγχος τους και αυξάνουν τα επίπεδα της ευτυχίας τους. Ωστόσο άλλες μελέτες δείχνουν πως ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντέχουν να υποφέρουν για χρόνια από κάποια αδικία ή βλάβη χωρίς καν να έχουν σκεφτεί την πιθανότητα συγχώρεσης ή θεραπείας. Παγιδευμένοι στο τραύμα προσδοκούν να αλλάξει ο θύτης, να ζητήσει συγνώμη, να νοιώσει  βαθειές τύψεις, να υποφέρει ή και να πεθάνει. Έτσι, ασυνείδητα έχουν συμβιβαστεί να ζούν με άγχος, κατάθλιψη, αδύναμο ανοσοποιητικό έως και αυτοάνοσα νοσήματα..

Η συγχώρεση  είναι μια πράξη βούλησης και εμπιστοσύνης που υπερβαίνει το εγώ. Μια διαδικασία αντιμετώπισης του πόνου και υπέρβασης του.
Κι όπως έγραψε ο πατέρας που έχασε την κόρη του στους δίδυμους πύργους, “Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να μάθω να συγχωρώ αλλιώς ο θυμός θα με καταβροχθίσει σαν καρκίνος. Ωστόσο, ακόμα και στις βαθύτερες στιγμές απελπισίας μου, ένιωθα την παρουσία της καλοσύνης και της αλήθειας, μπορούσα να αισθανθώ την αγάπη που μας έστελναν τόσοι πολλοί άνθρωποι, μπορούσα να αισθανθώ την δύναμη του Θεού. Δεν ήμουν μόνος! Η συγχώρεση είναι πράγματι μια ευλογία που έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από την βία που ασκήθηκε πάνω μας. Εργαζόμενος για την ειρήνη και την δικαιοσύνη, σ᾽έναν κόσμο που φαίνεται τόσο ανίκανος και για τα δύο, έχω δώσει νέο νόημα στην ζωή μου.”

Ἐνα Σαββατοκύριακο λύτρωσης από τον πόνο  και ψυχικής απελευθέρωσης με την θεραπευτική δύναμη της συγχώρεσης, μέσα από τα Μαθήματα Θαυμάτων.

Περιλαμβάνει:
α. Ερωτηματολόγια και προσέγγιση των απαντήσεων μέσα από τα Μαθήματα Θαυμάτων. Αναλύσεις περιπτώσεων με στόχο την κατανόηση μιας νέας αντίληψης για την λειτουργία της συγχώρεσης, ως αθώωσης αμφοτέρων των μερών.
β. Ειδικούς Διαλογισμούς.

Με τις:
Ιουλία Πιτσούλη, συγγραφέα, σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Μαρία Ξιφαρά, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια.

Συμμετοχή:  50 €.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

email: noosferacenter@gmail.com

Ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα Δήλωσης συμμετοχής

Η κράτηση θέσης είναι έγκυρη με εξόφληση 50€ στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού: GR7401720210 005021051915874 Δικαιούχος: Συνεξέλιξη, Μ.Ξιφαρά και Σια ΕΕ.


Share