Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: σε όλους τους χώρους του κτήματος, εφαρμόζονται υποχρεωτικά όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της πολιτείας για τις συναθροίσεις: απόσταση >1,5 μ., υποχρεωτική μάσκα στους κλειστούς χώρους, μονόκλινα δωμάτια για όσους δεν είναι με παρέα, αντισηπτικά σε όλους τους χώρους.

Από Σάββατο 23 έως Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Συγχώρεσε τον εαυτό σου για όσα έκανες, είπες, σκέφτηκες ή και για όσα δεν έκανες και θα ήθελες να είχες κάνει. Συγχώρεσε τους άλλους και απάλλαξε τον εαυτό σου από τα βάρη του παρελθόντος.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που συγχωρούν ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, μειώνουν δραστικά το άγχος τους και αυξάνουν τα επίπεδα της ευτυχίας τους. Ωστόσο άλλες μελέτες δείχνουν πως ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντέχουν να υποφέρουν για χρόνια από κάποια αδικία ή βλάβη χωρίς καν να έχουν σκεφτεί την πιθανότητα συγχώρεσης ή θεραπείας. Παγιδευμένοι στο τραύμα προσδοκούν να αλλάξει ο θύτης, να ζητήσει συγνώμη, να νοιώσει  βαθειές τύψεις, να υποφέρει ή και να πεθάνει. Έτσι, ασυνείδητα έχουν συμβιβαστεί να ζούν με άγχος, κατάθλιψη, αδύναμο ανοσοποιητικό έως και αυτοάνοσα νοσήματα..

Η συγχώρεση  είναι μια πράξη βούλησης και εμπιστοσύνης που υπερβαίνει το εγώ. Μια διαδικασία αντιμετώπισης του πόνου και υπέρβασης του. Κι όπως έγραψε ο πατέρας που έχασε την κόρη του στους δίδυμους πύργους, “Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να μάθω να συγχωρώ αλλιώς ο θυμός θα με καταβροχθίσει σαν καρκίνος. Ωστόσο, ακόμα και στις βαθύτερες στιγμές απελπισίας μου, ένιωθα την παρουσία της καλοσύνης και της αλήθειας, μπορούσα να αισθανθώ την αγάπη που μας έστελναν τόσοι πολλοί άνθρωποι, μπορούσα να αισθανθώ την δύναμη του Θεού. Δεν ήμουν μόνος! Η συγχώρεση είναι πράγματι μια ευλογία που έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από την βία που ασκήθηκε πάνω μας. Εργαζόμενος για την ειρήνη και την δικαιοσύνη, σ᾽έναν κόσμο που φαίνεται τόσο ανίκανος και για τα δύο, έχω δώσει νέο νόημα στην ζωή μου.”

Με τις:
Ιουλία Πιτσούλη, συγγραφέα, σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Μαρία Ξιφαρά, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια.

Συμμετοχή διαδικτυακά με zoom  90€.

Πρόγραμμα σεμιναρίου                     

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Έναρξη 12:00

12:00 -14:00 Σεμινάριο με ενδιάμεσα
σύντομο διάλειμμα.

Μεσημεριανό διάλειμμα 14:00 – 17:00

Σεμινάριο 17:00-20:00

         20:00 – 20:45 ταινία με πραγματική
περίπτωση συγχώρεσης.

Κυριακή 24  Ιανοαρίου

Σεμινάριο 11:30-14:30

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

email: info@noosfera.gr

Αθήνα : 210 8074654 Κ: 6932 367147 | 6937 113537

Η κράτηση θέσης είναι έγκυρη με κατάθεση εξόφλησης στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού: GR7401720210 005021051915874 Δικαιούχος: Συνεξέλιξη.
Η κατάθεση είναι ατομική και δεν μεταβιβάζεται.
Θυμηθείτε να σημειώσετε στην κατάθεση το όνομά σας και οπωσδήποτε το mail σας ή ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Θερμή παράκληση να μη μας χρεώνετε τα έξοδα μεταφοράς.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προυποθέτει ότι αποδέχεστε τους ανωτέρω όρους.


Share