Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
3. Τι Είναι ο Κόσμος;
  1. Ο κόσμος είναι αναληθής αντίληψη. 2Έχει γεννηθεί από ένα λάθος και δεν έχει φύγει από την πηγή του. 3Θα παραμείνει μαζί σου μόνο όσο εξακολουθείς να αγαπάς τη σκέψη που τον έπλασε. 4Οταν η σκέψη του αποχωρισμού αλλαχτεί και γίνει μια σκέψη αληθινής συγχώρεσης, ο κόσμος θα ιδωθεί μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό φως, ένα φως που οδηγεί στην αλήθεια, όπου όλος ο κόσμος και όλα τα λάθη του θα εξαφανιστούν. 5Τώρα η πηγή του κόσμου έχει εξαφανιστεί και τα αποτελέσματα της έχουν επίσης εξαφανιστεί.
  2. Ο κόσμος πλάστηκε σαν μια επίθεση στο Θεό. 2Συμβολίζει το φόβο. 3Και τι είναι ο φόβος παρά η απουσία της αγάπης; 4Ο κόσμος λοιπόν προορίστηκε να είναι ένα μέρος όπου ο Θεός δε θα μπορούσε να έρθει και όπου ο Υιός Του θα μπορούσε να είναι μακριά Του. 5Εδώ γεννήθηκε η αντίληψη, γιατί η γνώση δε θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιες παράλογες σκέψεις. 6Τα μάτια όμως ξεγελούν και τα αυτιά ακούν ανακρίβειες. 7Τώρα είναι δυνατό να γίνουν λάθη, επειδή η βεβαιότητα έχει χαθεί.
  3. Αντί για βεβαιότητα, οι μηχανισμοί των ψευδαισθήσεων έχουν γεννηθεί. 2Και τώρα πηγαίνουν να βρουν ό,τι τους έχει ανατεθεί να αναζητήσουν. 3Ό στόχος τους είναι να εκπληρώσουν το σκοπό, που ο κόσμος πλάστηκε για να βεβαιώσει και να πραγματοποιήσει. 4Στις ψευδαισθήσεις του κόσμου βλέπουν μονάχα ένα στερεό θεμέλιο στο οποίο η αλήθεια ζει και βασιλεύει μακριά από τα ψέματα. 5Το καθετί που μεταδίδουν όμως είναι μόνο και μόνο μια ψευδαίσθηση που κρατιέται μακριά από την αλήθεια.
  4. Όπως η όραση πλάστηκε για να οδηγήσει μακριά από την αλήθεια, έτσι μπορεί και να αποκτήσει νέα κατεύθυνση. 2Οι ήχοι γίνονται το κάλεσμα του Θεού και σε όλη την αντίληψη μπορεί να δοθεί ένας νέος σκοπός από Αυτόν που ο Θεός όρισε ως Σωτήρα του κόσμου. 3Ακολούθησε το Φως Του και δες τον κόσμο όπως Αυτός τον βλέπει. 4Άκου μονάχα τη Φωνή Του στο καθετί που σου μιλά. 5Και άφησε Τον να σου δώσει την ειρήνη και τη βεβαιότητα που έχεις πετάξει, αλλά που ο Ουρανός έχει φυλάξει για σένα μέσα σε Αυτόν.
  5. Ας μη μείνουμε ικανοποιημένοι μέχρι να ασπαστεί ο κόσμος την αλλαγμένη μας αντίληψη. 2Ας μην είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι να ολοκλη­ρωθεί η συγχώρεση. 3Και ας μην επιχειρήσουμε να αλλάξουμε την αποστολή μας. 4Πρέπει να σώσουμε τον κόσμο. 5Γιατί εμείς που τον πλάσαμε πρέπει να τον δούμε μέσα από τα μάτια του Χριστού, ώστε ό,τι πλάστηκε για να πεθάνει να μπορέσει να αποκατασταθεί στην αιώνια ζωή.
Μάθημα 241 Αυτή την άγια στιγμή έχει έρθει η σωτηρία.

1. Τι χαρά που υπάρχει σήμερα! 2Είναι μια ώρα ιδιαίτερου εορτασμού. 3Γιατί η σημερινή μέρα προσφέρει στο σκοτεινιασμένο κόσμο τη στιγμή στην οποία πραγματοποιείται η απελευθέρωση του. 4Η μέρα στην οποία οι καημοί περνούν και ο πόνος φεύγει, έχει έρθει. 5Η δόξα της σωτηρίας ανατέλλει σήμερα πάνω σε έναν απελευθερωμένο κόσμο. 6Αυτή είναι η ώρα της ελπίδας για αναρίθμητα εκατομμύρια. 7Θα ενωθούν τώρα, καθώς τους συγχωρείς όλους. 8Γιατί θα συγχωρεθώ σήμερα από Εσένα.
2. Έχουμε συγχωρέσει τώρα ο ένας τον άλλο και έτσι ξαναρχόμαστε επιτέλους σε Σένα. 2Πατέρα, ο Υιός Σου, ο οποίος ποτέ δεν έφυγε, επιστρέφει στον Ουρανό και το σπίτι του. 3Πόσο χαρούμενοι είμαστε που η ψυχική μας υγεία έχει αποκατασταθεί και που Θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι ένα.

Μάθημα 242 Η σημερινή μέρα είναι του Θεού. Είναι το δώρο μου σε Αυτόν.

1. Δε θα διευθύνω τη ζωή μου μόνος μου σήμερα. 2Δε καταλαβαίνω τον κόσμο και επομένως το να προσπαθώ να διευθύνω τη ζωή μου μόνος μου πρέπει να είναι μόνο και μόνο μια ανοησία. 3Υπάρχει όμως Ένας, που γνωρίζει ό,τι είναι το καλύτερο για μένα. 4Κι Αυτός χαίρεται να κάνει για μένα μόνο αυτές τις επιλογές που οδηγούν στο Θεό. 5Σε Αυτόν δίνω τη σημερινή μέρα, επειδή Αυτός γνωρίζει το δρόμο προς το Θεό και επειδή δε θα ήθελα να καθυστερήσω τον ερχομό μου σπίτι μου.
2. Δίνουμε λοιπόν τη σημερινή μέρα σε Σένα. 2Ερχόμαστε με το νου μας εντελώς απροκατάληπτο. 3Δε ζητάμε τίποτα που μπορεί να νομίζουμε ότι Θέλουμε. 4Δώσε μας ό,τι Εσύ θα ήθελες να λάβουμε. 5Εσύ γνωρίζεις όλες τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. 6Και θα μας δώσεις το καθετί που χρειαζόμαστε, για να μας βοηθήσεις να βρούμε το δρόμο μας προς τα Σένα.

Μάθημα 243 Σήμερα δε θα κρίνω τίποτα από ό,τι συμβαίνει.

1. Θα είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου σήμερα. 2Δε θα νομίσω ότι γνωρίζω ήδη αυτό που πρέπει να παραμείνει πέρα από την τωρινή μου κατανόηση. 3Δε θα νομίσω ότι καταλαβαίνω την ολότητα από τα κομματάκια της αντίληψης μου, τα οποία είναι το μόνο που μπορώ να δω. 4Σήμερα το αναγνωρίζω αυτό. 5Και έτσι απαλλάσσομαι από τις κρίσεις που δεν μπορώ να κάνω. 6Ελευθερώνω έτσι τον εαυτό μου και ό,τι κοιτάζω, ώστε να είμαστε εν ειρήνη όπως μας δημιούργησε ο Θεός.
2. Πατέρα, σήμερα αφήνω τη δημιουργία ελεύθερη να είναι όπως πραγματικά είναι. 2Τιμώ όλα τα μέρη της, στα οποία κι εγώ συμπεριλαμβάνομαι. 3Είμαστε ένα, επειδή κάθε μέρος περιέχει τη μνήμη Σου, η αλήθεια πρέπει να λάμπει σε όλους μας ως ένα.

Μάθημα 244 Δεν κινδυνεύω πουθενά στον κόσμο.

1. Ο Υιός Σου είναι ασφαλής οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, γιατί Εσύ είσαι εκεί μαζί του. 2Χρειάζεται μονάχα να καλέσει το Όνομα Σου και Θα θυμηθεί την ασφάλεια του και την Αγάπη Σου, γιατί αυτά είναι ένα. 3Πώς μπορεί να φοβάται ή να αμφιβάλλει ή να μη γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υποφέρει, να κινδυνεύει ή να είναι δυστυχισμένος, όταν ανήκει σε Σένα, αγαπημένος και γεμάτος αγάπη μέσα στην ασφάλεια της Πατρικής Σου αγκαλιάς;
2. Εκεί βρισκόμαστε στην αλήθεια. 2Θύελλες δεν μπορούν να έρθουν στο αγιασμένο άσυλο του σπιτιού μας. 3Στο Θεό είμαστε ασφαλείς. 4Γιατί τι μπορεί να έρθει να απειλήσει τον Ίδιο το Θεό, ή να φοβίσει ό,τι θα είναι για πάντα μέρος Του;

Μάθημα 245 Η ειρήνη Σου είναι μαζί μου, Πατέρα. Είμαι ασφαλής.

1. Η ειρήνη Σου με περιβάλλει, Πατέρα. 2Η ειρήνη Σου πηγαίνει μαζί μου όπου πηγαίνω. 3Ρίχνει το φως της σε όλους αυτούς που συναντώ. 4Τη φέρνω σε αυτούς που είναι απελπισμένοι και μόνοι και φοβισμένοι. 5Δίνω την ειρήνη Σου σε αυτούς που πονούν, ή πενθούν ή νομίζουν ότι έχουν χάσει την ελπίδα και την ευτυχία. 6Στείλε τους σε μένα, Πατέρα μου. ΊΑς φέρνω την ειρήνη Σου μαζί μου. 8Γιατί θα ήθελα να σώσω τον Υιό Σου, όπως είναι το Θέλημα Σου, ώστε να μπορέσω να αναγνωρίσω τον Εαυτό μου.
2. Και έτσι βαδίζουμε εν ειρήνη. 2Σε όλο τον κόσμο δίνουμε το μήνυμα που έχουμε λάβει. 3Και έτσι ερχόμαστε να ακούσουμε τη Φωνή για το Θεό, ο Οποίος μας μιλά καθώς μεταδίδουμε το Λόγο Του και την Αγάπη του Οποίου αναγνωρίζουμε επειδή μοιραζόμαστε το Λόγο που μας έχει δώσει.

Μάθημα 246 Το να αγαπώ τον Πατέρα μου σημαίνει να αγαπώ τον Υιό Του.

1. Ας μη νομίζω ότι μπορώ να βρω το δρόμο προς το Θεό, αν έχω μίσος στην καρδιά μου. 2Ας μην προσπαθώ να πληγώνω τον Υιό του Θεού και να νομίζω ότι μπορώ να γνωρίζω τον Πατέρα του ή τον Εαυτό μου. 3Ας μην παραλείψω να αναγνωρίσω τον εαυτό μου και παρ όλ αυτά να πιστεύω ότι η επίγνωση μου μπορεί να περιέχει τον Πατέρα μου, ή ότι ο νους μου μπορεί να συλλάβει όλη την αγάπη που ο Πατέρας μου έχει για μένα και όλη την αγάπη που Του ανταποδίδω.
2. Θα δεχτώ το δρόμο που Εσύ διαλέγεις για μένα για να έρθω σε Σένα, Πατέρα μου. 2Γιατί σε αυτό το δρόμο θα πετύχω, επειδή είναι το Θέλημα Σου. 3Και είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω πως ό,τι Εσύ θέλεις είναι ό,τι κι εγώ θέλω και μόνο αυτό. 4Διαλέγω λοιπόν να αγαπώ τον Υιό Σου. 5Αμήν.

Μάθημα 247 Χωρίς τη συγχώρεση θα παραμείνω τυφλωμένος.

1. Η αμαρτία είναι το σύμβολο της επίθεσης. 2Αν τη δω κάπου, θα υποφέρω. 3Γιατί η συγχώρεση είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η όραση του Χριστού έρχεται σε μένα. 4Ας δεχτώ ό,τι μου δείχνει η όραση Του σαν την απλή αλήθεια και θα θεραπευτώ εντελώς. 5Αδερφέ, έλα να σε δω. 6Η ομορφιά σου καθρεφτίζει τη δική μου ομορφιά. 7Η αθωότητα σου είναι και δική μου. 8Εχεις συγχωρεθεί και μαζί με σένα έχω συγχωρεθεί κι εγώ.
2. Έτσι θα ήθελα να τους δω όλους σήμερα. 2Οι αδερφοί μου είναι οι Υιοί Σου. 3Η Πατρότητα Σου τους δημιούργησε και τους έδωσε όλους σε μένα ως μέρος του Εαυτού Σου και του δικού μου Εαυτού επίσης. 4Σήμερα Σε τιμώ μέσω αυτών και έτσι ελπίζω σήμερα να αναγνωρίσω τον Εαυτό μου.

Μάθημα 248 Οτιδήποτε υποφέρει δεν είναι μέρος του εαυτού μου.

1. Έχω απαρνηθεί την αλήθεια. 2Τώρα και με την ίδια αφοσίωση ας απαρνηθώ τα ψέματα. 3Ο,τι υποφέρει δεν είναι μέρος του εαυτού μου. 4Ο,τι πενθεί δεν είναι ο εαυτός μου. 5Ό,τι πονά είναι μονάχα μια ψευδαίσθηση στο νου μου. 6Ό,τι πεθαίνει, στην πραγματικότητα ποτέ δε ζούσε και απλώς και μόνο γελοιοποιούσε την αλήθεια για τον εαυτό μου. 7Τώρα απαρνούμαι τις αντιλήψεις που έχω για τον εαυτό μου και τις απάτες και τα ψέματα για τον άγιο Υιό του Θεού. 8Τώρα είμαι έτοιμος να τον ξαναδεχτώ όπως τον δημιούργησε ο Θεός και όπως είναι.
2. Πατέρα, η πανάρχαιη αγάπη μου για Σένα επιστρέφει και μου επιτρέπει να ξαναγαπήσω και τον Υιό Σου. 2Πατέρα, είμαι όπως με δημιούργησες. 3Τώρα ξαναθυμάμαι την Αγάπη Σου και τη δική μου αγάπη. 4Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι ένα.

Μάθημα 249 Η συγχώρεση βάζει τέλος σε όλα τα βάσανα και τις απώλειες.

1. Η συγχώρεση απεικονίζει έναν κόσμο όπου τα βάσανα έχουν τελειώσει, οι απώλειες δεν είναι δυνατές και ο θυμός δεν έχει νόημα. 2Οι επιθέσεις έχουν σταματήσει και η τρέλα έχει ένα τέλος. 3Τι βάσανα μπορεί να γίνουν αντιληπτά τώρα; 4Τι απώλειες μπορούν να συμβούν; 5Ο κόσμος γίνεται ένα μέρος χαράς, αφθονίας, ευσπλαχνίας και ατέλειωτης προσφοράς. 6Είναι τόσο όμοιος με τον Ουρανό τώρα, που γρήγορα μεταμορφώνεται στο φως που καθρεφτίζει. 7Και έτσι το ταξίδι που άρχισε ο Υιός του Θεού έχει τελειώσει μέσα στο φως από το οποίο αυτός προήλθε.
2. Πατέρα, είμαστε πρόθυμοι να επιστρέψουμε τους νόες μας σε Σένα. 2Τους έχουμε προδώσει, τους έχουμε κρατήσει αιχμάλωτους σε μια πικρή διαστροφή και τους έχουμε τρομάξει με σκέψεις βίας και θανάτου. 3Τώρα είμαστε πρόθυμοι να αναπαυτούμε και πάλι σε Σένα, όπως Εσύ μας δημιούργησες.

Μάθημα 250 Ας μην δω τον εαυτό μου σαν να βρίσκεται κάτω από περιορισμούς.

1. Ας δω τον Υιό του Θεού σήμερα και ας είμαι αυτόπτης μάρτυρας της δόξας του. 2Ας μην προσπαθήσω να κρύψω το άγιο φως που υπάρχει μέσα του και να δω τη δύναμη του να μειώνεται και να γίνεται αδυναμία, κι ας μην αντιληφθώ τις ελλείψεις του με τις οποίες θα ήθελα να υπονομεύσω την εξουσία του.
2. Αυτός είναι ο Υιός Σου, Πατέρα μου. 2Και σήμερα είμαι πρόθυμος να δω την καλοσύνη του αντί για τις ψευδαισθήσεις μου. 3Αυτός είναι ό,τι κι εγώ είμαι και όπως τον βλέπω έτσι βλέπω και τον εαυτό μου. 4Σήμερα είμαι πρόθυμος να δω αληθινά, ώστε να μπορέσω επιτέλους να ταυτιστώ με αυτόν.

Share