Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη ως επανόρθωση της σχέσης με την Αγάπη

Είναι μέσα από την πολύχρονη μελέτη και εξάσκηση με τα Μαθήματα Θαυμάτων που άλλαξε ριζικά η κατανόησή μας για το βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη. ‘Οχι μόνο δεν είναι προφητικό, πώς άλλωστε θα ήταν αφού ο κόσμος έξω είναι προβολή του μέσα, αλλά είναι ολοκληρωτικά θεραπευτικό για όποιον αναζητά πλήρεις απαντήσεις σε οντολογικά ερωτήματα.

Πώς θα μάς φαινόταν αν ο ήλιος πίστευε ότι είναι ένα κερί και γι’αυτό δεν μπορεί να φωτίσει τον κόσμο; Πώς θα μάς φαινόταν αν ο αετός πίστευε ότι δεν μπορεί να πετάξει επειδή δεν έχει φτερά;
Και ποιος θα κατηγορούσε τον ήλιο ή τον αετό για την λησμονιά τους; Ποιος θα πίστευε ότι η λησμονιά τους έχει πραγματικά μειώσει το φως του ήλιου ή έχει εμποδίσει τον αετό να πετά; Και ποιος δεν θάθελε να τους δει ξανά να θυμούνται αυτό που αληθινά είναι;

Θάρθει μια μέρα που θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο Νους είναι μία πανίσχυρη δύναμη. Τόσο πανίσχυρη που μπορεί να εξαιρεί ή να συμπεριλαμβάνει, να διαιρεί ή να συνενώνει πακέτα σκέψεων-ιδεών που υπηρετούν έναν ΣΚΟΠΟ: την μικρότητα ή το μεγαλείο μας.
Και τα δύο καταλήγουν σε δημιουργία ψυχολογικών καταστάσεων: πόνου ή χαράς, μοναξιάς ἠ σύνδεσης, φόβου ή αγάπης, ενοχής ή αθώωσης.
Εκπαιδευμένοι να σκεφτόμαστε, ασυνείδητα, με την μικρότητα, βιώνουμε έλλειψη και στέρηση του μεγαλείου μας.

H αποκάλυψη είναι η διόρθωση αυτού του λάθους. Ξεκινάει με μια απόφαση εκ μέρους μας: Να ενοποιήσουμε τους διαφορετικούς σκοπούς της σκέψης και της δράσης μας. Οι αντιμαχόμενοι σκοποί αλληλοσυγκρούονται και προκαλούν άγχος, φόβο. Η επιλογή μας να ευθυγραμμίσουμε κάθε ρόλο, κάθε ανάγκη με έναν και μόνο σκοπό, περιγράφεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης με τους επτά ναούς. Πρόκειται για τον εξαγνισμό ή επαναξιολόγηση που χρειάζεται να κάνει ο αναζητητής της Αλήθειας. Να μάθει να ξεχωρίζει το αληθινό από το ψεύτικο. Και αυτό είναι το μόνο που ο ίδιος χρειάζεται να κάνει με οδηγό το Πνεύμα μέσα του.

Ολο το υπόλοιπο βιβλίο της Αποκάλυψης αναφέρεται στα βήματα που κάνει ο ίδιος Θεός, καθώς ο Υιός του επιστρέφει σπίτι. Το άνοιγμα των σφραγίδων, οι σάλπιγγες, οι φιάλες, η πτώση της Βαβυλώνας, ο γάμος και η έλευση της νέας πόλης με το όνομα Ειρήνη δεν είναι παρά η Επανόρθωση της σχέσης του Υιού του Θεού με τον Πατέρα του.
Η αποκατάσταση αυτής της σχέσης είναι ο “χαμένος κρίκος” στην πορεία της ζωής  μας, καθώς νοιώθουμε βαθειά μέσα μας, ότι κάτι λείπει, ακόμα κι αν όλα φαίνονται καλά εξωτερικά.

Οι καταστροφές που περιγράφονται δεν είναι παρά η αναίρεση των ψευδών πεποιθήσεων  του ιδιαίτερου και θνητού εαυτού που έχουμε δομήσει. Για το εγώ τα γεγονότα της Αποκάλυψης είναι απώλεια, θάνατος και οργή θεού. Για τον αναζητητή είναι γιορτή και ύμνος σε μια δοξαστική πορεία επανένωσης με τις ουράνιες δυνάμεις του.

Είναι η νοημοσύνη του φωτός εντός του, που κάνει πλέον τις επιλογές.

Αντιλαμβάνεται πόση ερήμωση είχε επιφέρει η ενοχή μέσα του. Πώς τού είχε κρύψει το αληθινό του πρόσωπο και εκείνο του Δημιουργού του. Καθώς αφυπνίζεται, θυμάται πόση αγάπη έχει ανέκφραστη μέσα του. Τώρα, έλκεται από την παντοδυναμία της αγάπης. Η ίδια η Αγάπη, ο Θεός, τον ελευθερώνει από όλα τα λάθη του. Πώς; Με τις πανηγυρικές σάλπιγγες, με τις φιάλες, με τον θερισμό μόνο των αγαθών του έργων.
Η αποκάλυψη είναι μια εμπειρία αυθεντικής επικοινωνίας μεταξύ του θεού και των δημιουργημάτων του.
Είναι μια έντονα προσωπική εμπειρία και οποιαδήποτε προσπάθεια να περιγραφεί με λέξεις είναι αδύνατη.

Η επιθυμία για επίθεση και η ανάγκη για ενοχή σβήνουν και χάνονται. Ο τρόπος που λειτουργείς, οι ρόλοι και το μοντέλο ζωής σου αλλάζουν σκοπό. Σαν φοβισμένα πλάσματα, οι περιοριστικές, στρεβλές πεποιθήσεις για τον εαυτό σου, διαλύονται από τον ήχο της σάλπιγγας που σε αφυπνίζει. Δέχεσαι να σε διδάξει, η νοημοσύνη του φωτός μέσα σου, πώς να κάνεις νέες επιλογές. Επιλέγεις να θερίζεις ΜΟΝΟ ό,τι είναι ανάλογο του μεγαλείου σου.
Στο ταξίδι αυτό, πανίσχυροι βοηθοί βαδίζουν μαζί σου. Σιγουριά κι εμπιστοσύνη παίρνουν την θέση της μοναξιάς.

‘Ετσι, όντας μέσα σου, στο ουράνιο σπίτι, μόνο ο καλύτερος εαυτός σου εκδηλώνεται στην καθημερινότητα. Κι όποτε μια σκέψη αντίθετη εμφανίζεται, χαμογελάς, επειδή τώρα γνωρίζεις.

Είναι κυριολεκτικά άρρητη επειδή πρόκειται για μια εμπειρία ανείπωτης αγάπης.


Share