Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Τι είναι η βιοφωτονική μέτρηση;

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (ΗΜΠ) ενός ατόμου αποτελεί την πλέον ευαίσθητη πηγή πληροφοριών για την φυσική του κατάσταση, την συναισθηματική και σε μερικές περιπτώσεις την πνευματική κατάσταση. Με την βιοφωτονική μέτρηση, είναι δυνατή η παρακολούθηση των αλλαγών αυτού του ενεργιακού πεδίου, σε πραγματικό χρόνο, πριν και μετά από κάποια δραστηριότητα όπως άθληση ή διαλογισμό. Η συσκευή biowell του καθηγητή και διευθυντή έρευνας στο πανεπιστήμιο της Αγ.Πετρούπολης Konstantin Korotkov, μετρά την ηλεκτροφωτονική εκπομπή (Gas discharge visualization), από τα δέκα δάχτυλα και των δύο των χεριών χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο software και αισθητήρα. Η αρχή στην οποία βασίζεται είναι η σύνδεση των δακτύλων με διάφορα όργανα και συστήματα, μέσα από τους μεσημβρινούς του σώματος, σύμφωνα με τις αρχές της παραδοσιακής Κινέζικη Ιατρικής που έχουν επιβεβαιωθεί με πάνω από 15 χρόνια κλινικής έρευνας εκατοντάδων γιατρών και ασθενών. Τα στοιχεία της μέτρησης μεταφέρονται σε μια βάση δεδομένων και οπτικοποιούνται στην οθόνη ενός υπολογιστεί.
Στη συνέχεια δομείται ένα μοντέλο του Ανθρώπινου Ενεργειακού Πεδίου, το οποίο συγκρινόμενο με το υγιές μοντέλο καταλήγει σ᾽έναν διαγνωστικό χάρτη και για τις τρεις περιοχές: σώμα, συναίσθημα, ψυχονοητικό πεδίο. Έτσι γίνονται αντιληπτοί άμεσα οι παράγοντες που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά, μέρα με την μέρα την συνολική κατάσταση της υγείας του ατόμου.

Τι είναι οι αμφιωτικοί παλμοί (ήχοι που απευθύνονται σε κάθε αυτί ξεχωριστά-binaural beats) και ποιος τους ανακάλυψε;

Όταν δύο τόνοι έχουν ελαφρά διαφορετικές συχνότητες και παρουσιάζονται ξεχωριστά, ένας στο κάθε αυτί ενός ατόμου, τότε ως αποτέλεσμα,  ο εγκέφαλος παράγει ένα φαινόμενο, μια χαμηλής συχνότητας παλμό σαν αυξομειούμενο παλμό στη συχνότητα της διαφοράς των δύο ηχητικών σημάτων. Για παράδειγμα, αν το άτομο ακούει ένα τόνο συχνότητας 104Hz στο ένα αυτό καί έναν άλλο συχνότητας 108 Hz στο άλλο, ένας παλμός 4 Hz θα παραχθεί. Αυτό το ηλεκτρικό σήμα προκύπτει με σχετικά ίση ισχύ καί στα δυο ημισφαίρια δημιουργώντας τον συγχρονισμό των δύο μερών του εγκεφάλου.Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ήχοι αυτοί επεξεργάζονται από τον Δικτυωτό Σχηματισμό (ένα δικτυωτό σύστημα στο εγκεφαλικό στέλεχος, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στο φιλτράρισμα αισθητηριακών ερεθισμάτων στην εστίαση της προσοχής, στην επίγνωση καί στην επεξεργασία των αμφιωτικών τόνων από τον εγκεφαλικό φλοιό) καί σχετίζονται με ένα είδος ηλεκτρικής δραστηριότητας στην επιφάνεια του φλοιού γνωστή ως Συνακόλουθη Απάντηση στις συχνότητες αυτές (FFR) που μπορεί να μετρηθεί με ένα εγκεφαλογράφημα.Οι αμφιωτικοί τόνοι ανακαλύφθηκαν από τον Heinrich Wilhelm Dove ένα Γερμανό πειραματιστή το 1839.

Πώς λειτουργεί το Hemi Sync® για να εξυπηρετήσει διάφορες καταστάσεις συνείδησης;

Ο Μonroe παρατήρησε κατά την πρώιμη έρευνά του, ότι κατάλληλοι αμφιωτικοί παλμοί σχετίζονται με την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφαλικού φλοιού γνωστή ως Συνακόλουθη απάντηση συχνότητας. Αυτές οι παρατηρήσεις οδήγησαν σε αξιοσημείωτα ευρήματα σχετικά με την ίδια τη φύση της ανθρώπινης συνείδησης. Συγκεκριμένοι ήχοι μπορούν να αναμειχθούν καί να μπουν σε ακολουθία με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσουν ομαλά τον εγκέφαλο σε διάφορες συνειδησιακές καταστάσεις που ποικίλουν από βαθειά χαλάρωση ή ύπνο σε διευρυμένες γνωσιακές ή άλλες «βαθιές» καταστάσεις. Αυτή η συναρπαστική έρευνα έγινε η βάση για μια μη παρεμβατική καί εύκολα να την ακολουθήσει κανείς, ηχητική τεχνολογία γνωστή ως Hemi- Sync®. Η διαδικασία ακουστικής καθοδήγησης λειτουργεί μέσω της δημιουργίας πολύπλοκων ηχητικών σημάτων τα οποία λειτουργούν μαζί για να δημιουργήσουν μια συνήχηση που αντανακλάται σε μοναδικά εγκεφαλικά κύματα χαρακτηριστικά μιας μοναδικής συνειδησιακής κατάστασης. Οπως τα λέιζερ παράγουν μια δέσμη φωτός, το Hemi Sync® παράγει ένα συγκεντρωμένο μυαλό με απόλυτη συνοχή που είναι μια ιδανική κατάσταση για τη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης.Ανάλογα με το σκοπό, μουσική, λεκτική καθοδήγηση ή διακριτικά ηχητικά εφέ, συνδυάζονται με το  Hemi-Sync® για να ενδυναμώσουν την αποτελεσματικότητά του. Φυσικά τα προϊόντα ύπνου του Hemi Sync® περιέχουν κυρίως συχνότητες Δέλτα, τα προϊόντα μάθησης κυρίως Βήτα καί ούτω καθεξής.

Ποιος είναι ο ρόλος του ροζ θορύβου;

Ο ροζ θόρυβος (λευκός ήχος όπως ο βόμβος της τηλεόρασης όταν ένας σταθμός έχει πάψει να εκπέμπει) είναι ένας συνδυασμός από όλες τις συχνότητες που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί με υψηλότερες και χαμηλότερες συχνότητες προσαρμοσμένες ώστε να είναι όμοιας έντασης. Ο ροζ θόρυβος αυξάνει την αντίληψη των ήχων Hemi-Sync®  και συνεπώς παίζει σημαντικό ρόλο σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Λειτουργεί το Hemi-Sync®  σε ΜΡ3;

Ναι, εφόσον η μετατροπή έχει γίνει σε μορφή Lossless όπως Flac, Wav, Apple Lossless ή άλλη ανάλογη και είναι σε συμπύκνωση των 192kbps ή παραπάνω.

Χρήση του Hemi-Sync®  με ακουστικά ή ηχεία;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακουστικά ή ηχεία. Όσο μεγαλύτερος είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στους ήχους που δίνονται σε κάθε αυτί, τόσο πιο ισχυρό το αποτέλεσμα του Hemi-Sync®. Γενικά προτείνεται να χρησιμοποιούνται ακουστικά για τις ασκήσεις επειδή έτσι μεγιστοποιείται ο διαχωρισμός των ήχων και αποκλείονται οι εξωτερικοί ήχοι.Τα ηχεία είναι επίσης δεκτά και μάλιστα κάποιες φορές μπορεί να είναι και προτιμητέα όταν ακούτε μόνο μουσική (Metamusic) ή άλλους μη λεκτικούς τίτλους ως φόντο, ενώ εσείς είστε απασχολημένοι με άλλες δραστηριότητες. Καλό είναι να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με τα ηχεία και για να μεγιστοποιηθεί ο διαχωρισμός των ήχων τοποθετηθείτε ανάμεσα στα ηχεία όποτε είναι δυνατόν.

Ποιοί άλλοι επιστήμονες συνεργάζονται με το Ινστιτούτο Monroe;

Στην διάρκεια των ερευνών του ο Robert Monroe συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με ερευνητές στο πεδίο της συνειδητότητας, όπως με: τον ψυχολόγο-καθηγητή, ερευνητή Charles Tart Ph.D, τον φυσικό, ειδικό στην έρευνα των φαινομένων όρασης εξ᾽αποστάσεως (remote viewing) Russell Targ Ph.D, τον ψυχολόγο-ερευνητή που ανέπτυξε την ολοτροπική αναπνοή Stanislav Grof, M.D., τον αστροναύτη και η ιδρυτή του Institute of Noetic Sciences Edgar Mitchell, την ψυχίατρο γνωστή για  την πολύχρονη έρευνά της στα θέματα του θανάτου Dr.Elisabeth Kubler-Ross, M.D., τούς φυσικούς Ph.D. R.Russel, Ph.D Tom Campell κ.α.

Σημείωση: Το Hemi-Sync® είναι σήμα κατατεθέν της Interstate Industries Inc., dba Monroe Products.

Αποποίηση ευθύνης
Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.


 

Share