Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Της Ιουλίας Πιτσούλη

Ο εαυτός μας από το σύμπαν έρχεται να μας συναντήσει !

«Ερχόμαστε. Ταξιδεύουμε μέσα στο χωρόχρονο για να έρθουμε κοντά σας.» «Μας καλέσατε και μας ζητήσατε να σας αφυπνίσουμε. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά σας.» «Επιστρέφουμε για να σας θυμίσουμε ότι είστε μεγαλειώδεις υπάρξεις που έχουν ξεχάσει την αληθινή τους φύση.» Φράσεις σαν κι αυτές διατρέχουν το Διαδύκτιο, αναφέρονται σε όλο και περισσότερα βιβλία, και κυριαρχούν σε μια νέα διαμορφούμενη κοσμοθεωρία που στηρίζεται σε διδασκαλίες όντων διαφορετικής τάξης από την ανθρώπινη. Ένα κύμα από τηλεπαθητικές επικοινωνίες με όντα από το Σείριο, από τις Πλειάδες, από το κέντρο του Γαλαξία , από τον κόσμο των αγγέλων, των ξωτικών και των πνευματικών οντοτήτων που ανήκουν σε άλλες ,παράλληλες ή ανώτερες σφαίρες σαρώνει τα τελευταία χρόνια τη Νew Age κοινότητα. Πρόκειται για μια αυθεντική εμπειρία που σηματοδοτεί ένα νέο εξελικτικό στάδιο ή μήπως είναι ένας τρόπος για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα και ενδεχομένως για να εκφράσουν τα αδιέξοδά τους και το ψώνιο τους; Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, αυτό που κάποτε γνωρίζαμε ως πνευματιστικό τραπεζάκι έχει πλέον αποκτήσει έναν άλλο αέρα έτσι που η υπερβατικότητα, η κβαντική φυσική και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές πάνε χέρι -χέρι.. Πρόκειται γιε ένα είδος μοντέρνου πνευματισμού που σήμερα ονομάζεται channeling και έχει φανατικούς πιστούς σε όλο τον κόσμο. Μπορεί οι σκεπτικιστές να υποστηρίζουν πως είναι μια αποδοτική επιχείρηση και οι κοινωνιολόγοι να αναρωτιούνται αν πρόκειται για την αναζήτηση ενός νέου οράματος στη θέση των αδιεξόδων του πολιτισμού μας αλλά για τους new agers είναι η απόλυτη βεβαιότητα πως η ανθρωπότητα έφτασε θριαμβευτικά σε εκείνο το σημείο καμπής που ανοίγει τη δίοδο επικοινωνίας με άλλες σφαίρες. Έτσι, τα τελευταία χρόνια είναι σαν να σηκώθηκε ένα πέπλο και ξαφνικά όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να παίρνουν καθοδήγηση, γνώσεις και ενθάρρυνση από άλλους κόσμους.

Μαθήματα Θαυμάτων

«Παρακαλώ γράψε: αυτή είναι μια σειρά μαθημάτων για θαύματα». Αυτή η φράση, ήχησε στο νου μιας καθηγήτριας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Η Έλεν Σάκμαν αντιστάθηκε σθεναρά σ’ αυτή τη φωνή. Η επιστημονική της ιδιότητα και η φιλοσοφική θέση της ως άθεης δεν άφηναν χώρο για τέτοιου είδους πνευματικές εμπειρίες. Τελικά, όταν έπαψε να αντιστέκεται, αφέθηκε να γίνει κανάλι και κατέγραψε όσα της υπαγόρευε η φωνή σε μια ογκώδη στοίβα σημειώσεων που αρκετά χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ως βιβλίο με τον τίτλο “Course in Miracles» (Μαθήματα Θαυμάτων). Όταν το 1993 το πρωτοδιάβασα βρήκα τις ιδέες του συγκλονιστικές, ανατρεπτικές και …ακατανόητες. Μου πήρε μερικά χρόνια για να αρχίσω να το καταλαβαίνω –και να συνειδητοποιήσω τον αντίκτυπό του – και υπέθεσα πως αν αυτό συνέβαινε και σε άλλους μάλλον δεν θα ήταν ένα εμπορικό βιβλίο. Στο κάτω –κάτω ποιος είχε χρόνο και διάθεση για αθώωση και συγχώρεση ή για επανερμηνεία της πραγματικότητας; Τελικά έκανα λάθος. Όχι μόνο γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και κυκλοφόρησε σε εκατομμύρια αντίτυπα αλλά φέτος έφτασε να μεταδίδεται και δορυφορικά σε όλο τον πλανήτη μέσα από τις καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές του Όπρα. Φαίνεται λοιπόν πως τα πεδία ανοίγουν όλο και περισσότερο όχι μόνο για τη διοχέτευση ενός νέου τύπου της γνώσης αλλά και για τη διάδοσή της. Ο υψηλός βαθμός πίστης σε υπερφυσικά φαινόμενα και επικοινωνίες με άλλες διαστάσεις πιστοποιήθηκε και από μια μελέτη μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μόντρεαλ στον Καναδά που αποκάλυψε πως το 69% των ερωτηθέντων πιστεύουν στη μετενσάρκωση και τα UFO και το 85% στην υπεραισθητήρια αντίληψη στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το channeling δηλαδή η ικανότητα επικοινωνίας με διαφορετικές σφαίρες ύπαρξης.

Συνομιλίες με διαστημικά όντα, πνεύματα και δελφίνια

Στην Καλιφόρνια η Τζ. Νάιτ μια πρώην νοικοκυρά από το Σιάτλ είναι το κανάλι του «Ράμθα». Η επικοινωνία της με το πνεύμα του Ράμθα ξεκίνησε όπως λέει η ίδια μέσα σε μια λάμψη φωτός κατά τη διάρκεια ενός πειραματισμού της με πυραμίδες μέσα στην κουζίνα της το 1977. Υποστηρίζοντας ότι ήταν ο «Κύριος των Ανέμων» κι ότι είναι ηλικίας 35.000 ετών ο Ράμθα εξήγησε μέσω της Τζ Νάιτ πως είχε υπάρξει πολεμιστής στην Ατλαντίδα κι αργότερα μοναχός στην Ινδία όπου ανέβηκε σε πιο εξελιγμένα επίπεδα συνειδητότητας. Η διδασκαλία του που έχει συνεπάρει εκατομμύρια Αμερικανούς δεν διαφέρει από την γενικά αποδεκτή μεταφυσική των New Agers . Διδάσκει ότι εμείς είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας, ότι ο Θεός δεν είναι μια απόμακρη οντότητα αλλά αποτελούμε μέρος Του κι ότι δεν υπάρχει παράδεισος και κόλαση αλλά καταστάσεις συνειδητότητας. Οι πωλήσεις των βιβλίων με τις διδασκαλίες του Ράμθα, τα βίντεο, οι κασέτες, τα σεμινάρια και οι συνεδρίες έχουν κάνει την Τζ Νάιτ εκατομμυριούχο. Μια συνεδρία μαζί της στοιχίζει 400 δολάρια ενώ ένα διήμερο σεμινάριο 1.500. Αυτό δεν πτοεί τους οπαδούς της που πουλάνε τα σπίτια τους και μετακομίζουν στο Όρεγκον προκείμενου να είναι κοντά της και να παίρνουν καθοδήγηση από τον πνευματικό της οδηγό. Τι πείθει άραγε συχνά έξυπνα και επιτυχημένα άτομα να στρέφονται σ’ αυτές τις καθοδηγήσεις; Ανάμεσα στους πολλούς και διαφορετικούς λόγους είναι και η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να βρει απλές απαντήσεις σε καθημερινά του προβλήματα. Αναζητά κάποια αυθεντία που θα δώσει δομή και τάξη στη ζωή του μαζί με μια αίσθηση ασφάλειας και φροντίδας. Αυτό εξηγεί και τη μεγάλη διάδοση που έχουν οι επικοινωνίες με αγγέλους. «Οι άνθρωποι αισθάνονται παρηγοριά και στήριξη όταν σκέπτονται πως υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από αυτούς που τους αγαπά και νοιάζεται γι αυτούς» γράφει ο Ρόμπερτ Σμιθ συγγραφέας του « In the Presence of Angels”. Ο Θεός ίσως φαίνεται μακριά για τους περισσότερους που όμως είναι πρόθυμοι να δεχθούν τα μηνύματά Του μέσα από τους αγγελιαφόρους Του είτε αυτοί είναι αγγελικές ταξιαρχίες, είτε όντα από άλλους γαλαξίες είτε μεγάλες φυσιογνωμίες της ανθρωπότητας που στέλνουν την καθοδήγηση τους με τη βοήθεια των διαμέσων. Είναι λοιπόν ευσεβείς πόθοι που ικανοποιούνται με τη βοήθεια επιτήδειων ή ευφάνταστων ατόμων ή μήπως όντως έχουν «ανοίξει οι ουρανοί» και υπάρχει ένα κύμα διοχετεύσεων επειδή η συνειδητότητα της ανθρωπότητας είναι σήμερα πιο δεκτική;

Earth is Calling

Όποιος κι αν είναι ο λόγος από την δική μας πλευρά το ξέρουμε : «earth is calling”. Τα ανθρώπινα πλάσματα είναι που καλούν. Ποιος απαντά από την άλλη όμως; Μια μερίδα πιστεύει ότι πρόκειται για τα «αδέλφια μας» σε κάποια άλλη γωνιά του σύμπαντος τα οποία ήρθαν κάποτε κοντά μας και τώρα επιστρέφουν ξανά. Αυτή η πεποίθηση ενισχύεται συχνά και από αναπάντεχα ευρήματα όπως αυτό που βρέθηκε ψηλά στα βουνά Μπαγιάνκαρα- Ουλά, στα σύνορα Κίνας και Θιβέτ. Εκεί μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα μεγάλο, στρογγυλό πέτρινο δίσκο μισοθαμμένο στο δάπεδο μιας σπηλιάς. Έμοιαζε με δίσκο γραμμοφώνου της λίθινης εποχής, όπως το περιέγραψαν οι αρχαιολόγοι. Είχε στο κέντρο μια οπή και ήταν εγχάρακτος. Πάνω του υπήρχε κάποιο παράξενο είδος σπειροειδούς γραφής. Το εύρημα ήταν από μια άποψη μια …δισκέτα πληροφοριών. Κανείς όμως, τότε που έγινε η σχετική ανασκαφή δεν ήταν σε θέση να τη διαβάσει. Ήταν το 1938. Στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν πολλές απόπειρες αποκρυπτογράφησης της γραφής. Όλες απέτυχαν. Μέχρι που ο καθηγητής γλωσσολογίας Δρ, Τσουμ Ουμ Νούι, κατάφερε να σπάσει τον κώδικα και να διαβάσει την επιγραφή. Αυτό που διάβασε ανέτρεπε εντελώς αυτά που η επίσημη ιστορία δέχεται αναγκάζοντας την Ακαδημία Προϊστορίας του Πεκίνου να απαγορεύσει τη δημοσίευση των ευρημάτων . Τελικά, μετά την περίοδο του Μάο δόθηκε η άδεια να αποκαλυφθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο δίσκο υπήρχαν αναφορές για την έλευση διαστημοπλοίων στην περιοχή πριν από 12000 χρόνια. Αν και η σχετική πληροφορία εξάπτει τη φαντασία εκείνων που υποστηρίζουν ότι δέχονται μηνύματα από τα άστρα η ταυτότητα των οντοτήτων που διοχετεύουν στα διάμεσα την καθοδήγηση και τη διδασκαλία τους ποικίλει. Για μια μεγάλη μερίδα είναι ο Κρύων, ένα ον ανώτερης διάστασης που επικοινώνησε για πρώτη φορά με το διάμεσό του το 1989 για άλλους είναι ο Σέθ , μια οντότητα που δεν ενσαρκώθηκε ποτέ και που δίνει πολλές πληροφορίες για τα όντα που κατοικούν στις άλλες διαστάσεις και για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο, για άλλους είναι τα δελφίνια και οι φάλαινες ή ακόμα και οι κρύσταλλοι που έχουν μια δική τους δομή συνειδητότητας και πολλή σοφία να μοιραστούν με τους ανθρώπους όπως υποστηρίζουν εκείνοι που λειτουργούν ως διαμεσολαβητές ανάμεσα σ’ αυτά τα βασίλεια και στο δικό μας. Η γκάμα της επικοινωνίας είναι βέβαια τεράστια. Ο Ντάρυλ Άνκα λ.χ. είναι μια οντότητα που μιλά από το μέλλον 300 έτη φωτός μπροστά ενώ αρκετά διάμεσα υποστηρίζουν επίσης ότι συνομιλούν με τα διαστημικά αδέλφια μας από τον Σείριο, την Ανδρομέδα, τις Πλειάδες, τον Αρκτούρο και τον Βέγα. Πρόσφατα ανακάλυψα στο διαδύκτιο , που βρίθει από σχετικούς δικτυακούς τόπους, και πνευματικές διδασκαλίες προερχόμενες από την πριγκίπισσα Νταιάνα!

Η Επιστροφή των Ολύμπιων Θεών

Όμως μέσα στο συνοθύλλευμα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει και κάτι που φαίνεται όντως να περιέχει μηνύματα μιας ανώτερης νοημοσύνης, όπως λ.χ. στα «Μαθήματα Θαυμάτων». Κάποιοι μιλούν για το πλήρωμα του χρόνου, για την εποχή της επιστροφής των φτερωτών φυλών, δηλαδή των ανώτερων όντων που είτε είναι οι προπάτορές μας είτε οι πνευματικοί μας σύντροφοι στις άλλες διαστάσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για τον ίδιο τον Ανώτερο Εαυτό μας που η παρουσία Του γίνεται όλο και πιο έκδηλη καθώς η συνειδητότητά μας αφυπνίζεται. Ό,τι κι αν είναι πάντως φαίνεται πως διευκολύνεται και από τη νέα τεχνολογία που βοηθάει στο άνοιγμα της πύλης. Αυτή την άποψη διατυπώνεται απο Έλληνες συγγραφείς όπως ο Γεράσιμος Καλογεράκης, ο οποίος στα βιβλία του αναφέρεται στην επικοινωνία του με τους ουράνιους ή ολύμπιους θεούς που γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε χώρους –γέφυρες κοσμικής επικοινωνίας. Στο βιβλίο του ‘ Η επιστροφή των θεών’ αναφέρει πως δεν είναι μακριά η μέρα που θα επιστρέψουν οι ‘Ελληνες, αυτοί που έχουν καταγραφεί ως Ολύμπιοι θεοί και που τώρα επιβλέπουν τον πλανήτη από τις παρυφές τους ηλιακούς μας συστήματος. Ακόμα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές συμμετέχουν λοιπόν στη διαδικασία της επικοινωνίας με άλλες σφαίρες; Κατά την δρα Τζιν Χιούστον που προλογίζει τα βιβλία του Κεν Κάρευ ενός διάμεσου που αναφέρεται επίσης στην επικοινωνία με υπερδιαστατικά όντα, η μοντέρνα φυσική μπορεί να φωτίσει το πώς μπορούν να συμβούν αυτές οι παράδοξες επικοινωνίες. Τα στοιχειώδη σωματίδια της ύλης λ.χ. είναι στην πραγματικότητα σωματιδιακά μικροσύμπαντα που όπως τα κανονικά σύμπαντα περιλαμβάνουν χώρους που περιέχουν πληροφορίες στη στροφορμή ή στο φορτίο τους. Με απλούστερα λόγια, ένα ηλεκτρόνιο δεν ξεχνά ποτέ τις πληροφορίες που εμπεριέχει, το ψυχικό φορτίο του θα λέγαμε. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν πεθάνει κανείς η ολότητα των εμπειριών του μπορεί να κωδικοποιηθεί στο σπιν των ηλεκτρονίων που απαρτίζουν την τέφρα του. Ο Γάλλος φυσικός Ζαν Κορον χρησιμοποιεί το παράδειγμα του επισκέπτη που πηγαίνει να δει τη μούμια του Ραμσή του Β’ και συντονίζεται με τις εμπειρίες ζωής του Αιγύπτιου Φαραώ αφού οι πληροφορίες γύρω από αυτές τις εμπειρίες υπάρχουν παντού στα ηλεκτρόνια του μουμιοποιημένου σώματός του. Συνεχώς βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες για το κάθε τι .Ο εγκέφαλος συνήθως φιλτράρει και μπλοκάρει αυτή τη χιονοστιβάδα κοσμικής γνώσης. Όμως, κατά την δρα Χιούστον σε καταστάσεις τηλεπάθειας, ψυχομετρίας , διόρασης και channeling, χρησιμοποιούμε τα δικά μας ηλεκτρόνια σαν ένα πομποδέκτη για να επικοινωνήσουμε με τα ηλεκτρόνια κάποιου άλλου ατόμου, οντότητας ή και του σύμπαντος. Το πώς συντονιζόμαστε είναι ένα ερώτημα αλά αυτές οι υποατομικές διαστάσεις ή κόσμοι που λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες μπορούν τελικά να μεταδώσουν τις προθέσεις τους, στο δικό μας κόσμο. Ποιος ξέρει ίσως η ανθρώπινη φυλή να καλείται να ανοιχτεί σε μια ένωση με κάτι μεγαλύτερο από τις φιλοδοξίες μας , πλουσιότερο από τα όνειρά μας. Ίσως ,όπως σημειώνει ο Κεν Κάρευ να ζούμε στη σκιά ενός μεγαλειώδους γεγονότος που δεν έχει συμβεί ακόμα κι όμως εμείς οι ίδιοι κάτω από όλα τα στρώματα των πλαστών ταυτοτήτων μας προκαλούμε αυτό το γεγονός. Ίσως τελικά αυτός που επιστρέφει να είμαστε εμείς.

Share