Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τι κάνει τον κόσμο να φαίνεται πραγματικός εκτός από την δική σου άρνηση της αλήθειας που βρίσκεται πέρα από τον κόσμο; 2 Τι άλλο παρά οι σκέψεις σου της δυστυχίας και του θανάτου κρύβουν την τέλεια ευτυχία και την αιώνια ζωή που ο Πατέρας σου θέλει για σένα. 3Και τι άλλο εκτός από τις ψευδαισθήσεις θα μπορούσαν να κρύψουν ό,τι δεν μπορεί να συγκαλυφθεί; 4Τι θα μπορούσε να κρύψει από σένα ό,τι ήδη έχεις, εκτός από την επιλογή σου να μην το βλέπεις, αρνούμενος ότι υπάρχει;
2. Η Σκέψη του Θεού σε δημιούργησε. 2Δεν σε έχει αφήσει και ούτε για μια στιγμή δεν έχεις μείνει μακριά από αυτήν. 3Σου ανήκει. 4Από αυτήν ζεις. 5Είναι η Πηγή της ζωής σου κρατώντας σε ένα μαζί της και το καθετί είναι ένα με σένα, επειδή αυτή η Σκέψη δεν σε έχει αφήσει. 6Η Σκέψη του Θεού σε προστατεύει, φροντίζει για σένα, κάνει το δρόμο σου ομαλό και τον τόπο της ανάπαυσης σου μαλακό, φωτίζοντας το νου σου με ευτυχία και αγάπη. 7Η αιωνιότητα και η παντοτινή ζωή λάμπουν στο νου σου, επειδή η Σκέψη του Θεού δεν σε έχει αφήσει και ακόμα παραμένει μαζί σου.
3. Ποιος θα αρνιόταν την ασφάλειἀ του και την ειρήνη του, την χαρά του, την θεραπεία του και την ειρήνη του νου του, την ήρεμη ανάπαυση του και την γαλήνια αφύπνιση του, αν απλώς και μόνον αναγνώριζε πού βρίσκονται;.2Δεν θα προετοιμαζόταν αμέσως να πάει εκεί όπου βρίσκονται, εγκαταλείποντας καθετί άλλο σαν ανάξιο σε σύγκριση με αυτά; 3Και όταν τα έβρισκε δεν θα σιγουρευόταν ότι θα μείνουν μαζί του και ότι και ο ίδιος θα παραμείνει μαζί τους;
4. Μην απαρνιέσαι τον Ουρανό. 2Είναι δικός σου σήμερα, μόνο αν το ζητήσεις. 3Δεν χρειάζεται να αντιληφθείς πόσο μεγάλο είναι το δώρο, πόσο αλλαγμένος θα είναι ο νους σου πριν το λάβεις. 4Ζήτησε να λάβεις και θα σου δοθεί. 5Η βεβαιότητα βρίσκεται μέσα σε αυτό το δώρο. 6Μέχρι να το καλωσορίσεις ως δικό σου, η αβεβαιότητα παραμένει.  7Ο Θεός όμως είναι δίκαιος. 8Η σιγουριά δεν είναι προαπαιτούμενο για να λάβεις ό,τι μόνο η αποδοχή σου μπορεί να παραχωρήσει.
5. Ζήτησε με επιθυμία. 2Δεν χρειάζεται να είσαι σίγουρος ότι ζητάς το μόνο πράγμα που θέλεις. 3Οταν όμως λάβεις, θα είσαι σίγουρος ότι έχεις τον θησαυρό που πάντοτε αναζητούσες. 4Με τι θα τον αντάλλασες τότε; 5Τι θα σε έκανε τώρα να τον αφήσεις να χαθεί από την εκστατική σου θέα; 6 Διότι αυτή η θέα αποδεικνύει ότι έχεις ανταλλάξει την τύφλωσή σου με τα μάτια του Χριστού, ο νους σου έχει εγκαταλείψει την άρνηση της Σκέψης του Θεού και την έχει αποδεχτεί ως την κληρονομιά σου.
6. Τώρα όλες οι αμφιβολίες είναι παρελθόν, το τέλος του ταξιδιού είναι βέβαιο και η σωτηρία σου έχει δοθεί. 2Τώρα η δύναμη του Χριστού είναι στο νου σου, για να θεραπεύεις όπως και εσύ θεραπεύτηκες. 3Διότι τώρα είσαι μεταξύ των σωτήρων του κόσμου. 4Το πεπρωμένο σου είναι αυτό και τίποτα άλλο. 5Θα έδινε ο Θεός την συγκατάθεση Του να μείνει ο Υιός Του για πάντα πεινασμένος, εξαιτίας της άρνησης του να δεχτεί την τροφή που χρειάζεται για να ζήσει; 6Ή αφθονία κατοικεί μέσα του και η στέρηση δεν μπορεί να τον αποκόψει από το σπίτι του και από την Αγάπη του Θεού που τον συντηρεί.
7. Εξασκήσου σήμερα έχοντας ελπίδα. 2Διότι η ελπίδα είναι πράγματι δικαιολογημένη. 3Όι αμφιβολίες σου δεν έχουν νόημα, διότι ο Θεός είναι βέβαιος. 4Και η Σκέψη του Θεού ποτέ δεν απουσιάζει. 5Η βεβαιότητα ενυπάρχει σε σένα, που είσαι οικοδεσπότης του Θεού. 6Αυτά τα μαθήματα αφαιρούν όλες τις αμφιβολίες που έχεις τοποθετήσει μεταξύ του Θεού και της βεβαιότητάς σου για Αυτόν.
8. Βασιζόμαστε στον Θεό να μας δώσει βεβαιότητα, όχι στους εαυτούς μας. 2Και εξασκούμαστε στο όνομα Του, όπως ο Λόγος Του μας καθοδηγεί.3Ή σιγουριά Του βρίσκεται πέρα από την κάθε μας αμφιβολία. 4Η Αγάπη Του παραμένει υπεράνω κάθε φόβου μας. 5Η Σκέψη του Θεού συνεχίζει να είναι πέρα από όλα τα όνειρα και μέσα στο νου μας, σύμφωνα με το Θέλημα Του.

Share