Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Σήμερα, θα δώσουμε και πάλι ευχαριστίες στον Θεό για την Ταυτότητα μας. 2Ο οίκος μας είναι ασφαλής, η προστασία μας  στο καθετί που κάνουμε είναι εγγυημένη, η ισχύς και η δύναμη είναι διαθέσιμες σε όλες τις προσπάθειες μας. 3Δεν μπορούμε να αποτύχουμε σε τίπο­τα. 4Το καθετί που αγγίζουμε αποκτά ένα λαμπρό φως, που ευλογεί και θεραπεύει. 5Εναρμονισμένοι με τον Θεό και με το σύμπαν, βαδίζουμε στον δρόμο μας με αγαλλίαση και με την σκέψη ότι ο Θεός ο ‘Ιδιος, πηγαίνει παντού μαζί μας.
2. Πόσο άγιοι είναι οι νόες μας! 2Και το καθετί που βλέπουμε καθρεφτίζει την αγιοσύνη μέσα στο νου που είναι εναρμονισμένος με τον Θεό και με τον εαυτό του. 3Πόσο εύκολα εξαφανίζονται τα λάθη και ο θάνατος δίνει την θέση του στην αιώνια ζωή. 4Τα αστραφτερά ίχνη των βημάτων μας δείχνουν το δρόμο προς την αλήθεια, διότι ο Θεός είναι ο Σύντροφός μας καθώς περπατάμε στον κόσμο για λίγο ακόμα. 5Και εκείνοι που έρχονται να μας ακολουθήσουν θα αναγνωρίσουν τον δρόμο, επειδή το φως που φέρουμε μένει πίσω, παρ’όλο που παραμένει και μαζί μας καθώς προχωράμε.
3. Ό,τι λαμβάνουμε είναι το αιώνιο δώρο μας προς αυτούς που ακολουθούν μετά και προς εκείνους που πέρασαν προηγουμένως ή έμειναν μαζί μας για λίγο. 2Και ο Θεός, ο Οποίος μας αγαπά όλους με την ίδια αγάπη με την οποία δημιουργηθήκαμε, μάς χαμογελά και μάς προσφέρει την ευτυχία που δώσαμε.
4. Σήμερα, δεν θα αμφιβάλλουμε για την Αγάπη Του για μας, ούτε και θα αμφισβητήσουμε την προστασία Του και την φροντίδα Του. 2Καμιά δίχως νόημα ανησυχία δεν θα μπει ανάμεσα στην πίστη μας και στην επίγνωση της Παρουσίας Του. 3Είμαστε ένα με Αυτόν σήμερα, καθώς Τον αναγνωρίζουμε και Τον θυμό­μαστε. 4Τον αισθανόμαστε στις καρδιές μας. 5Οι νόες μας περιέχουν τις Σκέψεις Του, τα μάτια μας βλέπουν την ομορφιά Του στο καθετί που κοιτάζουμε. 6Σήμερα, βλέ­πουμε μόνο ό,τι αγαπά και ό,τι είναι αξιαγάπητο.
5. Το βλέπουμε στα φαινόμενα του πόνου και ο πόνος δίνει την θέση του στην ειρήνη. 2Το βλέπουμε σε αυτούς που μαίνονται, στους λυπημένους και στους στενοχωρημέ­νους και σε αυτούς που αισθάνονται μοναξιά και στους φοβισμένους  οι οποίοι έτσι αποκαθίστανται στην ηρεμία και την ειρήνη του νου στην οποία δημιουργήθη­καν. 3Και το βλέπουμε σε αυτούς που πεθαίνουν καθώς επίσης και στους νεκρούς, επαναφέροντας τους έτσι στην ζωή. 4Όλο αυτό το βλέπουμε, επειδή το είδαμε πρώτα μέσα μας.
6. Σε αυτούς που γνωρίζουν ότι είναι ένα με τον Θεό, κανένας  δεν μπορεί ποτέ να τους αρνηθεί το θαύμα. 2Ολες οι σκέψεις τους έχουν την δύναμη να θεραπεύουν κάθε μορφή πόνου σε οποιονδήποτε, σε περασμένους χρόνους και σε καιρούς μελλοντικούς και τόσο εύκολα όσο και σε αυτούς που δίπλα τους περπατούν τώρα. 3Οι σκέψεις τους είναι αιώνιες και ανεξάρτητες από την απόσταση όπως και από τον χρόνο.
7. Ενωνόμαστε σε αυτή την επίγνωση, καθώς λέμε ότι είμαστε ένα με τον Θεό. 2Διότι με αυτά τα λόγια, λέμε επίσης ότι έχουμε σωθεί και θεραπευτεί και επομένως ότι μπορούμε να σώσουμε και να θεραπεύσουμε. 3Εχουμε λάβει και τώρα θα θέλαμε να δώσουμε. 4Διότι θα θέλαμε να κρατήσουμε τα δώρα που ο Πατέρας μας έδωσε. 5Σήμερα θα θέλαμε να βιώσουμε τους εαυτούς μας σε εναρμόνιση μαζί Του, έτσι ώστε να μπορέσει να μοιρα­στεί ο κόσμος την πραγματικότητα όπως την αναγνωρίσαμε. 6Με αυτό το βίωμά μας ο κόσμος απελευθερώνεται. 7Θεραπεύεται μαζί με μας, καθώς αρνούμαστε τον διαχωρι­σμό μας από τον Πατέρα μας.
8. Ειρήνη ας έχεις σήμερα. 2Διασφάλισε την ειρήνη σου με το να εφαρμόζεις την επίγνωση ότι είσαι ένα με τον Δημιουργό σου, όπως και Αυτός είναι ένα με σένα. 3Κάποια στιγμή σήμερα, όποτε είναι καλύτερο, αφιέρωσε μισή ώρα στην σκέψη ότι είσαι ένα με τον Θεό. 4Αυτή είναι η πρώτη μας απόπειρα να έχουμε μια εκτεταμένη περίοδο, για την οποία δεν θα δώσουμε ιδιαίτερες οδηγί­ες ή λόγια για να καθοδηγήσουμε τον διαλογι­σμό σου. 5Θα εμπιστευτούμε την Φωνή του Θεού να μιλήσει όπως Εκείνος το βρίσκει κατάλληλο σήμερα, βέβαιοι ότι Αυτός δεν θα αμελήσει. 6Μείνε μαζί Του αυτό το ημίωρο. 7Αυτός θα φροντίσει τα υπόλοιπα.
9. Το όφελος σου δεν θα είναι λιγότερο, αν πιστεύεις ότι τίποτα δεν συμβαίνει. 2Μπορεί να μην είσαι έτοιμος να δεχτείς το όφελος σήμερα. 3‘Ομως κάπου, κάποτε θα έρθει στο νου σου και τότε δεν θα μπορείς παρά να το αναγνωρί­σεις, καθώς θα ανατέλλει με βεβαιότητα στο νου σου. 4Αυτό το ημίωρο θα πλαισιωθεί με χρυσάφι, με κάθε λεπτό σαν ένα διαμάντι τοποθετημένο γύρω από τον καθρέφτη που αυτή η άσκηση θα σου προσφέρει. 5Και θα δεις το πρόσωπο του Χριστού μέσα σε αυτόν, ως αντανάκλαση του δικού σου προσώπου.
10. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα δεις την δική σου μεταμόρ­φωση μέσα στον καθρέφτη που αυτό το ιερό ημίωρο θα σου προσφέρει για να κοιτάξεις τον εαυτό σου. 2Οταν είσαι έτοιμος, θα την βρεις εκεί, μέσα στο νου σου όπου περιμένει να ανακαλυφθεί. 3Θα θυμηθείς τότε την σκέψη στην οποία έδωσες αυτό το ημίωρο, αντιλαμβανόμενος με ευγνωμοσύνη ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησες το χρόνο σου καλύτερα.
11. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα κοιτάξεις μέσα σε αυτό τον καθρέφτη και θα καταλάβεις ότι το αναμάρτητο φως που βλέπεις σού ανήκει, η ομορφιά που κοιτάζεις είναι δική σου.2Θεώρησε αυτό το ημίωρο το δώρο σου προς τον Θεό, βέβαιος ότι η ανταμοιβή Του θα είναι μια αίσθηση αγάπης που δεν μπορείς να κατανοήσεις, μια χαρά πάρα πολύ βαθιά για να την καταλάβεις και μια θέα πάρα πολύ άγια για να την δουν τα μάτια του σώματος. 3Παρ’όλα αυτά μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποια μέρα, ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα καταλάβεις και θα κατανοήσεις και θα δεις.
12. Πρόσθεσε και άλλα πετράδια στο χρυσό πλαίσιο που στηρίζει τον καθρέφτη που σου προσφέρεται σήμερα, καθώς επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου κάθε μια ώρα τα εξής:

2Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό, σε αρμονία με όλους τους αδερφούς μου
και με τον Εαυτό μου, σε αιώνια αγιοσύνη και ειρήνη.


 

Share