Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-26.1.

Ο Θεός πράγματι μπορεί να προσεγγιστεί απευθείας, γιατί δεν υπάρχει απόσταση ανάμεσα σ Αυτόν και τον Υιό Του. 2 Η επίγνωσή Του βρίσκεται στην μνήμη όλων και ο Λόγος Του είναι καταγεγραμμένος στην καρδιά όλων. 3 Ωστόσο, αυτή η επίγνωση και αυτή η μνήμη μπορούν να διαβούν το κατώφλι της συνειδητοποίησης μόνον όταν έχουν απομακρυνθεί όλα τα εμπόδια της αλήθειας. 4 Για πόσους ισχύει αυτό άραγε; 5 Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται ο ρόλος των δασκάλων του Θεού. 6 Ούτε και αυτοί δεν έχουν ακόμα αποκτήσει την αναγκαία κατανόηση, έχουν όμως ενωθεί με κάποιους άλλους. 7 Αυτή η ένωση είναι που τους ξεχωρίζει από τον κόσμο. 7 Και αυτή είναι που επιτρέπει και σε άλλους να εγκαταλείψουν τον κόσμο, μαζί τους. 8 Μόνοι τους δεν είναι τίποτα. 10 Αλλά στην ένωσή τους βρίσκεται η δύναμη του Θεού.

M-26.2.

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν έλθει σε άμεση επαφή με τον Θεό, ελεύθεροι από κάθε ίχνος περιορισμού αυτού του κόσμου, και ενθυμούμενοι τέλεια την Ταυτότητά τους. 2 Αυτοί μπορούν να ονομαστούν Δάσκαλοι των δασκάλων επειδή, μολονότι δεν είναι πλέον ορατοί, παρόλα αυτά μπορεί να γίνει επίκληση της εικόνας τους. 3 Και θα εμφανιστούν όταν και όπου χρειάζονται. 4 Σε εκείνους που θα τρόμαζαν από εμφανίσεις αυτού του είδους, προσφέρουν τις ιδέες τους. 5 Κανείς δεν μπορεί να τους επικαλεσθεί μάταια. 6 Ούτε υπάρχει κάποιος που να μην τον έχουν στην επίγνωσή τους. 7 Τους είναι γνωστές όλες οι ανάγκες, και έχουν αναγνωρίσει όλα τα λάθη και τα έχουν παραβλέψει. 8 Θα έρθει η στιγμή που αυτό θα γίνει κατανοητό. 9 Στο μεταξύ, προσφέρουν όλα τα δώρα τους στους δασκάλους του Θεού που στρέφονται προς αυτούς για βοήθεια, ζητώντας το κάθε τι στο όνομά τους και μόνο.

M-26.3.

Μερικές φορές ένας δάσκαλος του Θεού μπορεί να έχει μια σύντομη εμπειρία άμεσης ένωσης με τον Θεό. 2 Σε αυτόν τον κόσμο είναι σχεδόν αδύνατον να έχει διάρκεια αυτή η κατάσταση. 3 Ίσως μπορεί να κερδηθεί ύστερα από πολλή αφοσίωση και προσήλωση και κατόπιν να διατηρηθεί για τον περισσότερο καιρό που θα βρίσκεται στη γη. 4 Αυτό όμως είναι τόσο σπάνιο που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ρεαλιστικός στόχος. 5 Εάν συμβεί, καλώς. 6 Εάν δεν συμβεί, επίσης καλώς. 7 Κάθε κατάσταση αυτού του κόσμου δεν μπορεί παρά να είναι ψευδαισθητική. 8 Εάν ο Θεός προσεγγιζόταν απευθείας και αυτή η κατάσταση συνείδησης παρατεινόταν, το σώμα δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ. 9 Αυτοί που έχουν εγκαταλείψει το σώμα απλά και μόνο για να επεκτείνουν τη χρησιμότητά τους προς εκείνους που μένουν πίσω είναι πράγματικά λίγοι. 10 Και χρειάζονται βοηθούς που είναι ακόμα δέσμιοι και σε κατάσταση ύπνου, ώστε με τη δική τους αφύπνιση να μπορεί να ακουστεί η Φωνή του Θεού.

M-26.4.

Μην απελπίζεσαι, λοιπόν, εξαιτίας των περιορισμών. 2 Η λειτουργία σου είναι να ξεφύγεις από αυτούς αλλά όχι να ζεις χωρίς αυτούς. 3 Αν θα ήθελες να σε ακούσουν αυτοί που υποφέρουν, πρέπει να μιλάς την γλώσσα τους. 4 Αν θα ήθελες να είσαι σωτήρας, χρειάζεται να καταλαβαίνεις από τι χρειάζεται να αποδράσει κάποιος. 5 Η σωτηρία δεν είναι θεωρητική. 6 Δες το πρόβλημα, ζήτα την λύση του και κατόπιν δέξου την όταν έλθει. 7 Η έλευσή της δεν θα αργήσει. 8 Θα σου παρασχεθεί όλη η βοήθεια που είσαι σε θέση να δεχτείς και δεν θα μείνει ακάλυπτη ούτε μια ανάγκη σου. 9 Ας μην ανησυχούμε λοιπόν για στόχους για τους οποίους δεν είσαι έτοιμος. 10 Ο Θεός σε καθοδηγεί και σε καλωσορίζει. 11 Τι παραπάνω θα μπορούσες να επιθυμείς, όταν αυτό είναι όλο που χρειάζεσαι;

Share