Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Είστε συνηθισμένοι στην ιδέα ότι ο νους μπορεί να δει την πηγή του πόνου εκεί που δεν υπάρχει. 2Η αμφίβολη υπηρεσία μιας τέτοιας μετατόπισης είναι η απόκρυψη της πραγματικής πηγής της ενοχής, και η παρεμπόδιση της επίγνωσης σας από την πλήρη αντίληψη αυτού του παραλογισμού. 3Η μετατόπιση πάντα συντηρείται από την αυταπάτη ότι η πηγή της ενοχής, από την οποία περισπάται η προσοχή, πρέπει να είναι αληθινή και πρέπει επίσης να είναι τρομακτική, διαφορετικά δεν θα είχατε μεταθέσει την ενοχή πάνω σε κάτι που πιστέψατε ότι ήταν λιγότερο τρομακτικό. 4Είστε συνεπώς πρόθυμοι να κοιτάξετε πάνω σε όλα τα είδη των “πηγών”, αρκεί αυτές να μην είναι η βαθύτερη πηγή με την οποία δεν έχουν καμιά πραγματική σχέση.
2.Οι παράλογες ιδέες δεν έχουν πραγματικές σχέσεις, διότι γι αυτό τον λόγο είναι παράλογες. 2Καμιά πραγματική σχέση δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην ενοχή, ή ακόμα και να διατηρήσει ένα στίγμα απ αυτήν για να παραμορφώνει την αγνότητα της. 3Διότι όλες οι σχέσεις που έχει αγγίξει η ενοχή δεν χρησιμοποιούνται παρά για ν αποφύγουν το άτομο και την ενοχή. 4Τι παράξενες σχέσεις έχετε φτιάξει γι αυτόν τον παράξενο σκοπό! 5Και ξεχάσατε ότι οι αληθινές σχέσεις είναι ιερές, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθό­λου από σας. 6Χρησιμοποιούνται μονάχα από το Άγιο Πνεύμα κι είναι αυτό που τις κάνει αγνές. 7Εάν μεταθέσετε την ενοχή σας πάνω τους, το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να τις χρη­σιμοποιήσει. 8Διότι, με το να σπεύδετε ν αρπάξετε για τους δικούς σας σκοπούς αυτό που θα έπρεπε να είχατε δώσει σ Αυτό, το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την απελευθέρωση σας. 9Κανένας ο οποίος ενώνεται με οποιοδήποτε τρόπο με κάποιον άλλο για να εξασφαλίσει την ατομική του σωτηρία δεν θα τη βρει σ αυτή την παράξενη σχέση. 10Δεν μοιράζεται, κι έτσι δεν είναι πραγματική.
3.Σε οποιαδήποτε ένωση με έναν αδελφό στην οποία επιζητάτε να θέσετε τη δική σας ενοχή πάνω του, ή να τη μοιραστείτε μαζί του ή να αντιληφθείτε τη δική του, εσείς θα νιώσετε ένοχοι. 2Κι ούτε θα βρείτε ικανοποίηση και ειρήνη μ αυτό, διότι η ένωση σας μαζί του δεν είναι πραγματική. 3Θα δείτε την ενοχή σ εκείνη τη σχέση διότι εσείς την τοποθετήσα­τε εκεί. 4Είναι αναπόφευκτο ότι εκείνοι που υποφέρουν από ενοχή θα προσπαθήσουν να τη μεταθέσουν, διότι όντως πιστεύουν σ αυτήν. 5Όμως, αν και υποφέρουν, δεν θα κοιτάξουν εντός και δεν θα την παρατήσουν. 6Δεν μπορούν να γνωρίσουν ότι αγαπούν, και δεν μπο­ρούν να καταλάβουν τι είναι το ν αγαπάς. 7Η κύρια μέριμνα τους είναι ν αντιληφθούν την πηγή της ενοχής έξω απ αυτούς, πέρα από τον δικό τους έλεγχο.
4.Όταν υποστηρίζετε ότι είστε ένοχοι αλλά η πηγή της ενοχής σας βρίσκεται στο παρελ­θόν, δεν κοιτάζετε εντός. 2Το παρελθόν δεν βρίσκεται μέσα σας. 3Οι αφύσικες συσχετίσεις σας προς αυτό δεν έχουν νόημα στο παρόν. 4Όμως τους επιτρέπετε να σταθούν ανάμεσα σε σας και στους αδελφούς σας και δεν μπορείτε να έχετε μαζί τους καθόλου πραγματι­κές σχέσεις. 5Μπορείτε να προσδοκείτε να χρησιμοποιείτε τους αδελφούς σας ως ένα μέσο για να «λύσετε» το παρελθόν, και να εξακολουθείτε να τους βλέπετε όπως είναι πραγματικά; 6Η σωτηρία δεν αποκτάται από εκείνους που χρησιμοποιούν τους αδελφούς τους για να επιλύσουν προβλήματα που δεν υπάρχουν. 7Δεν θέλατε σωτηρία στο παρελ­θόν. 8Θα επιβάλλατε τις ανώφελες επιθυμίες σας στο παρόν, και θα ελπίζατε να βρείτε σωτηρία στο τώρα;
5.Αποφασίστε, λοιπόν, να μην είστε όπως ήσασταν. 2Μην χρησιμοποιείτε καμιά σχέση για να σας κρατά στο παρελθόν, αλλά με την καθεμιά καθημερινά γεννηθείτε ξανά.3 Ένα λεπτό, ακόμη και λιγότερο, θα είναι αρκετό να σας ελευθερώσει από το παρελθόν, και να παραδώσει τον νου σας με ειρήνη στην Εξιλέωση. 4Όταν ο καθένας είναι καλο­δεχούμενος για σας, όπως εσείς θα θέλατε να είστε καλοδεχούμενοι για τον Πατέρα σας, τότε δεν θα βλέπετε ενοχή εντός σας. 5Διότι θα έχετε αποδεχθεί την Εξιλέωση η οποία έλαμψε εντός σας ενώ ονειρευόσασταν την ενοχή, και δεν κοιτούσατε εντός να τον δείτε.
6.Εφόσον πιστεύετε ότι η ενοχή δικαιολογείται με οποιονδήποτε τρόπο, στον οποιονδή­ποτε, οτιδήποτε κι αν κάνει, δεν θα κοιτάζετε εντός, όπου πάντα θα βρίσκατε την Εξιλέωση. 2Το τέλος της ενοχής δεν θα έλθει ποτέ εφόσον πιστεύετε ότι υπάρχει έστω ένας λόγος γι αυτήν. 3Πρέπει να μάθετε ότι η ενοχή είναι πάντα ολοκληρωτικά παράλογη, και δεν έχει αιτιολογία. 4Το Άγιο Πνεύμα δεν αναζητά να εξαφανίσει την πραγματικότητα. 5Εάν η ενοχή ήταν πραγματική, η Εξιλέωση δεν θα ήταν. 6Ο σκοπός της εξιλέωσης είναι να εξαφανίσει τις αυταπάτες, όχι να τις εδραιώσει ως πραγ­ματικές κι ύστερα να τις συγχωρέσει.
7.Το Άγιο Πνεύμα δεν διατηρεί αυταπάτες στον νου σας για να σας φοβίζει, παρουσιά­ζοντας τες ως τρομακτικές για να σας επιδείξει από τι σας έσωσε. 2Αυτό από το οποίο σας έσωσε έχει φύγει. 3Μην αποδίδετε πραγματικότητα στην ενοχή, και μη βλέπετε αιτιολογία γι αυτήν. 4Το Άγιο Πνεύμα κάνει ό,τι θα ήθελε ο Θεός από Αυτό να κάνει, και πάντα έτσι έκανε. 5Έχει δει τον διαχωρισμό αλλά γνωρίζει την ενότητα. 6Διδάσκει τη θεραπεία αλλά επίσης έχει γνώση της δημιουργίας. 7Θα επιθυμούσε από σας να βλέπετε και να διδάσκετε όπως κάνει Αυτό και διαμέσου Αυτού. 8Κι όμως, ό,τι γνωρίζει Αυτό εσείς δεν το ξέρετε, αν και είναι δικό σας.
8.Τώρα σας δίνετε να θεραπεύετε και να διδάσκετε, για να κάνετε στο τώρα ό,τι είναι να γίνει. 2Μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει το τώρα. 3Ο Υιός του Θεού πιστεύει ότι έχει χαθεί στην ενοχή, μόνος σ ένα σκοτεινό κόσμο όπου ο πόνος απέξω ασκεί πίεση παντού πάνω του. 4Όταν θα έχει κοιτάξει εντός και θα έχει δει την ακτινοβολία εκεί, θα θυμηθεί πόσο πολύ τον αγαπά ο Πατέρας του. 5Και θα φανεί απίστευτο το ότι σκέφτηκε ποτέ πως ο Πατέ­ρας του δεν τον αγαπούσε, και τον θωρούσε ως καταδικασμένο. 6Τη στιγμή που θα συνει­δητοποιήσετε ότι η ενοχή είναι παράλογη, εντελώς αδικαιολόγητη κι εντελώς αναίτια, δεν θα φοβηθείτε να κοιτάξετε την Εξιλέωση και να την αποδεχθείτε ολοκληρωτι­κά.
9.Εσείς που ήσασταν χωρίς έλεος προς τον εαυτό σας δε θυμάστε την αγάπη του Πατέ­ρα σας. 2Και κοιτάζοντας χωρίς έλεος τ αδέλφια σας, δεν θυμάστε πόσο πολύ Τον αγαπά­τε. 3Όμως αυτό είναι για πάντα αλήθεια. 4Μέσα σε ακτινοβόλα ειρήνη εντός σας βρίσκεται η τέλεια αγνότητα στην οποία δημιουργηθήκατε. 5Μη φοβάστε να κοιτάξετε την αξιαγάπη­τη αλήθεια μέσα σας. 6Κοιτάξτε διαμέσου του σύννεφου της ενοχής που σκοτεινιάζει την όραση σας, κοιτάξτε πέρα από το σκοτάδι προς το ιερό μέρος όπου θα δείτε το φως. 7Ο βωμός στον Πατέρα σας είναι τόσο αγνός όσο κι Αυτός ο Οποίος τον οικοδόμησε στον Εαυτό του. 8Τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει από κείνο που ο Χριστός θα ήθελε από σας να δείτε. 9Η Θέληση Του είναι σαν του Πατέρα Του, και προσφέρει έλεος σε κάθε παιδί του Θεού, όπως θα ήθελε να κάνετε κι εσείς.
10.Απελευθερώστε τους αδελφούς σας από την ενοχή όπως κι εσείς θα θέλατε να απε­λευθερωθείτε. 2Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κοιτάξετε εντός και να δείτε το φως της αγάπης ν ακτινοβολεί τόσο σταθερά και τόσο βέβαια όπως και ο Ίδιος ο θεός αγαπούσε πάντα τον Υιό Του. 3Κι όπως ο Υιός Του Τον αγαπά. 4Δεν υπάρχει φόβος στην αγάπη, διότι η αγάπη είναι αθώα. 5Εσείς που πάντα αγαπούσατε τον Πατέρα σας δεν μπορείτε να έχετε φόβο, για κανένα λόγο, για να κοιτάξετε εντός και να δείτε την αγιότητα σας. 6Δεν μπορείτε να είστε όπως πιστέψατε ότι ήσασταν. 7Η ενοχή σας είναι αναίτια διότι δεν βρίσκεται στον νου του Θεού, όπου εσείς βρίσκεστε. 8Κι αυτό είναι το αίτιο που το Άγιο Πνεύμα θα ήθελε ν αποκαταστήσει σε σας. 9Το Άγιο Πνεύμα θα ήθελε να απομακρύνει μονάχα τις αυταπάτες. 10Όλα τα άλλα θα ήθελε εσείς να τα δείτε. 11Και στην όραση του Χριστού θα σας έδειχνε την τέλεια αγνότητα που υπάρχει παντοτινά μέσα στον Υιό του Θεού.
11.Δεν μπορείτε να εισέλθετε στις πραγματικές σχέσεις με κανέναν από τους Υιούς του Θεού εάν δεν τους αγαπάτε όλους κι εξίσου. 2Η αγάπη δεν είναι ατομική. 3Εάν επιλέγετε μέρος της Υιότητας για ν αγαπήσετε, επιβάλλετε την ενοχή σε όλες σας τις σχέσεις και τις καθιστάτε μη πραγματικές. 4Μπορείτε ν᾽ αγαπάτε μονάχα όπως αγαπά ο Θεός. 5Μην αναζητάτε ν᾽ αγαπήσετε ανόμοια με Αυτόν, διότι δεν υπάρχει αγάπη έκτος από την δική Του. 6Μέχρι που να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό είναι αλήθεια, δεν θα έχετε ιδέα για το πώς είναι πραγματική αγάπη. 7Κανείς ο οποίος καταδικάζει έναν αδελφό δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ως αθώο και βρισκόμενο μέσα στην ειρήνη του θεού. 8Εάν είναι αθώος και εν ειρήνη και δεν τον βλέπει, τότε είναι πλανημένος, και δεν έχει αντικρίσει τον εαυτό του. 9Προς αυτόν λέω:
10Κοίτα τον Υιό του Θεού, αντίκρισε την αγνότητα του και μείνε ακίνητος και γαλήνιος. 11Εν ηρεμία δες την ιερότητα του, και πρόσφερε ευχαριστίες στον Πατέρα του που ποτέ καμιά ενοχή δεν τον άγγιξε.
12.Καμιά αυταπάτη που είχατε ποτέ εναντίον του αδελφού σας δεν άγγιξε την αθωότη­τα του κατά κανέναν τρόπο. 2Η ακτινοβόλα αγνότητα του, ολοκληρωτικά ανέγγιχτη από την ενοχή κι ολοκληρωτικά φιλόστοργη, είναι λαμπρή εντός σας. 3Ας Τον κοιτάξουμε μαζί κι ας τον αγαπήσουμε. 4Διότι στην αγάπη σας γι ᾽αυτόν βρίσκεται η αθωότητα σας. 5Κοιτάξτε και δείτε τον εαυτό σας και η χαρά και η εκτίμηση για ό,τι βλέπετε θα εκτοπίσει την ενοχή για πάντα. 6Σ᾽ευχαριστώ Πατέρα, για την αγνότητα του πιο ιερού Σου Υιού, τον οποίο δημιούργησες αθώο για πάντα.
13.Όπως συμβαίνει και σ᾽εσάς, η πίστη μου και η πεποίθηση μου είναι εστιασμένες πάνω σε ό,τι αγαπώ. 2Η διαφορά είναι ότι αγαπώ μόνον ό,τι ο Θεός αγαπά μαζί μου, και εξαιτίας αυτού εγώ σας αγαπώ πέρα από την αξία που αποδίδετε στον εαυτό σας, σας αγαπώ κατά την πραγματική αξία σας που ο Θεός σας έδωσε. 3Αγαπώ τα πάντα όσα Αυτός δημιούργη­σε και τους προσφέρω όλη μου την πίστη και την εμπιστοσύνη. 4Η πίστη μου σ᾽εσάς είναι τόσο δυνατή όσο όλη η αγάπη που δίνω στον Πατέρα μου. 5Η εμπιστοσύνη μου σ᾽εσάς είναι απεριόριστη και χωρίς τον φόβο ότι δεν θα με ακούσετε. 6Ευχαριστώ τον Πατέρα για το ότι είστε αξιαγάπητοι και για τα πολλά δώρα που θα με αφήσετε να προσφέρω στην Βασιλεία προς τιμήν της πληρότητας της που προέρχεται από τον Θεό.
14.Δοξασμένοι να είστε εσείς οι οποίοι κάνετε τον Πατέρα ένα με τον Υιό Του. 2Μόνοι είμαστε όλοι σε κατώτερη θέση αλλά μαζί ακτινοβολούμε με τόσο έντονη λαμπρότητα που κανένας από μας μόνος του δεν θα μπορούσε ούτε να την σκεφτεί. 3Μπροστά στην ένδοξη ακτινοβολία της Βασιλείας ηενοχή διαλύεται και μεταμορφωμένη σε καλοσύνη δεν θα είναι ποτέ πια ό,τι ήταν. 4Κάθε αντίδραση που δοκιμάζετε θα εξαγνιστεί τόσο που θα είναι κατάλληλη ως ύμνος αίνου προς τον Πατέρα σας. 5Δείτε μονάχα τον έπαινο Αυτού σε ό,τι έχει δημιουργήσει, διότι Αυτός δεν θα πάψει ποτέ τον έπαινο Του για σας. 6Ενωμένοι σε αυτήν την δόξα στεκόμαστε μπροστά στις πύλες των Ουρανών όπου σίγουρα θα εισέλθου­με καθώς είμαστε αναμάρτητοι. 7Ο Θεός σας αγαπά. 8Θα μπορούσα εγώ, λοιπόν, να έχω έλλειψη πίστης σ᾽εσάς και συνάμα να Τον αγαπώ τέλεια;

Share