Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Είσαι συνηθισμένος στην ιδέα ότι ο νους μπορεί να δει την πηγή του πόνου εκεί που δεν υπάρχει. 2Η αμφίβολη υπηρεσία μιας τέτοιας μετάθεσης είναι η απόκρυψη της πραγματικής πηγής της ενοχής και να κρατήσει μακρυά από την επίγνωσή σου την πλήρη αντίληψη ότι αυτό είναι παρανοϊκό. 3Η μετάθεση πάντα συντηρείται από την αυταπάτη ότι η πηγή της ενοχής, από την οποία αποσπάται η προσοχή, πρέπει να είναι αληθινή και πρέπει επίσης να είναι τρομακτική, διαφορετικά δεν θα είχες μεταθέσει την ενοχή πάνω σε κάτι που πίστεψες ότι είναι λιγότερο τρομακτικό. 4Είσαι συνεπώς πρόθυμος να κοιτάξεις πάνω σε όλα τα είδη των “πηγών”, αρκεί αυτές να μην είναι η βαθύτερη πηγή με την οποία δεν έχουν καμιά πραγματική σχέση.

2.Οι παρανοϊκές ιδέες δεν έχουν πραγματικές σχέσεις, διότι γι᾽ αυτό τον λόγο είναι παρανοϊκές. 2Καμιά πραγματική σχέση δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην ενοχή  ή ακόμα και να διατηρήσει ένα στίγμα από αυτήν για να παραμορφώνει την αγνότητα της. 3Διότι όλες οι σχέσεις που έχει αγγίξει η ενοχή δεν χρησιμοποιούνται παρά για ν᾽αποφύγουν το άτομο και την ενοχή. 4Τι παράξενες σχέσεις έχεις φτιάξει γι᾽αυτόν τον παράξενο σκοπό! 5Και ξέχασες ότι οι αληθινές σχέσεις είναι άγιες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθό­λου από εσένα. 6Χρησιμοποιούνται μόνο από το Άγιο Πνεύμα κι είναι αυτό που τις κάνει αγνές. 7Εάν μεταθέσεις την ενοχή σου πάνω τους, το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να τις χρη­σιμοποιήσει. 8Διότι, προαποσύροντας για τους δικούς σου σκοπούς αυτό που θα έπρεπε να είχες δώσει σε Αυτό, το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την απελευθέρωση σου. 9Κανείς που θάθελε να ενωθεί με οποιονδήποτε τρόπο με κάποιον άλλον για να εξασφαλίσει την ατομική του σωτηρία δεν θα την βρει σε αυτήν την παράξενη σχέση. 10Δεν μοιράζεται κι έτσι δεν είναι πραγματική.

3.Σε οποιαδήποτε ένωση με έναν αδελφό, στην οποία επιζητάς να θέσεις την δική σου ενοχή πάνω του ή να την μοιραστείς μαζί του ή να αντιληφθείς την δική του, εσύ θα νιώσεις ένοχος. 2Κι ούτε θα βρείς ικανοποίηση και ειρήνη με αυτόν, διότι η ένωση σου μαζί του δεν είναι πραγματική. 3Θα δείς ενοχή σε εκεἰνη την σχέση διότι εσύ την τοποθέτησες εκεί. 4Είναι αναπόφευκτο ότι εκείνοι που υποφέρουν από ενοχή θα προσπαθήσουν να την μεταθέσουν, διότι όντως πιστεύουν σε αυτήν. 5Όμως, αν και υποφέρουν, δεν θα κοιτάξουν εντός και να την αφήσουν να φύγει. 6Δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι αγαπούν και δεν μπο­ρούν να καταλάβουν τι είναι ν᾽αγαπάς. 7Η κύρια μέριμνα τους είναι ν᾽αντιληφθούν την πηγή της ενοχής έξω από αυτούς, πέρα από τον δικό τους έλεγχο.

4.Όταν υποστηρίζεις ότι είσαι ένοχος αλλά η πηγή της ενοχής σου βρίσκεται στο παρελ­θόν, δεν κοιτάζεις εντός. 2Το παρελθόν δεν βρίσκεται μέσα σου. 3Οι παράξενοι συσχετισμοί σου με αυτό δεν έχουν νόημα στο παρόν. 4Όμως τους επιτρέπεις να σταθούν ανάμεσα σε σένα και στους αδελφούς σου με τους οποίους δεν βρίσκεις καθόλου πραγματι­κές σχέσεις. 5Μπορείς να προσδοκάς να χρησιμοποιείς τους αδελφούς σου ως ένα μέσο για να «λύσεις» το παρελθόν και παρ᾽όλα αυτά να τους βλέπεις όπως είναι πραγματικά; 6Η σωτηρία δεν αποκτάται από εκείνους που χρησιμοποιούν τους αδελφούς τους για να επιλύσουν προβλήματα που δεν υπάρχουν. 7Δεν ήθελες σωτηρία στο παρελ­θόν. 8Θα επέβαλες τις ανούσιες επιθυμίες σου στο παρόν και θα ήλπιζες να βρείς σωτηρία τώρα;

5.Αποφάσισε, λοιπόν, να μην είσαι όπως ήσουν. 2Μην χρησιμοποιείς καμιά σχέση για να σε κρατά στο παρελθόν αλλά με την καθεμιά κάθε μέρα να γεννηθείς και πάλι. 3Ένα λεπτό, ακόμη και λιγότερο, θα είναι αρκετό να σε ελευθερώσει από το παρελθόν και να παραδώσει τον νου σου με ειρήνη στην Εξιλέωση. 4Όταν ο καθένας είναι καλο­δεχούμενος για σένα, όπως θα ήθελες να είναι καλοδεχούμενος ο εαυτός σου από τον Πατέρα σου, τότε δεν θα βλέπεις ενοχή εντός σου. 5Διότι θα έχεις αποδεχθεί την Εξιλέωση η οποία έλαμπε μέσα σου ενώ ονειρευόσουν την ενοχή και δεν κοιτούσες εντός για να την δεις.

6.Εφόσον πιστεύεις ότι η ενοχή δικαιολογείται με οποιονδήποτε τρόπο, στον οποιονδή­ποτε, οτιδήποτε κι αν κάνει, δεν θα κοιτάξεις εντός, όπου πάντα θα έβρισκες την Εξιλέωση. 2Το τέλος της ενοχής δεν θα έλθει ποτέ εφόσον πιστεύεις ότι υπάρχει έστω ένας λόγος γι᾽αυτήν. 3Πρέπει να μάθεις ότι η ενοχή είναι πάντα ολοκληρωτικά παράλογη και δεν έχει αιτία. 4Το Άγιο Πνεύμα δεν αναζητά να εξαφανίσει την πραγματικότητα. 5Εάν η ενοχή ήταν πραγματική, η Εξιλέωση δεν θα ήταν. 6Ο σκοπός της εξιλέωσης είναι να εξαφανίσει τις ψευδαισθήσεις, όχι να τις εδραιώσει ως πραγ­ματικές κι ύστερα να τις συγχωρέσει.

7.Το Άγιο Πνεύμα δεν διατηρεί ψευδαισθήσεις στον νου σου για να σε φοβίζει, παρουσιά­ζοντάς τες ως τρομακτικές για να σου επιδείξει από τι σε έσωσε. 2Αυτό από το οποίο σε έσωσε έχει φύγει. 3Μην αποδίδεις πραγματικότητα στην ενοχή και μην βλέπεις αιτία γι᾽ αυτήν. 4Το Άγιο Πνεύμα κάνει ό,τι θα ήθελε ο Θεός από Αυτό να κάνει και πάντα έτσι έκανε. 5Έχει δει τον διαχωρισμό αλλά γνωρίζει την ενότητα. 6Διδάσκει την θεραπεία αλλά επίσης γνωρίζει την δημιουργία. 7Θα επιθυμούσε από σένα να βλέπεις και να διδάσκεις όπως κάνει Αυτό και μέσω Αυτού. 8Ωστόσο, ό,τι γνωρίζει Αυτό εσύ δεν το γνωρίζεις, αν και είναι δικό σου.

8.Τώρα σου δίνεται να θεραπεύεις και να διδάσκεις, για να κάνεις αυτό που θα είναι τώρα. 2Μέχρι στιγμής δεν είναι τώρα. 3Ο Υιός του Θεού πιστεύει ότι έχει χαθεί στην ενοχή, μόνος σ᾽έναν σκοτεινό κόσμο, όπου απ᾽έξω ο πόνος πιέζει παντού πάνω του. 4Όταν θα έχει κοιτάξει εντός και θα έχει δει την ακτινοβολία εκεί, θα θυμηθεί πόσο πολύ τον αγαπά ο Πατέρας του. 5Και θα φανεί απίστευτο ότι σκέφτηκε κάποτε πως ο Πατέ­ρας του δεν τον αγαπούσε και τον θωρούσε ως καταδικασμένο. 6Την στιγμή που θα συνει­δητοποιήσεις ότι η ενοχή είναι παράλογη, εξ ολοκλήρου αδικαιολόγητη κι εντελώς αναίτια, δεν θα φοβηθείς να κοιτάξεις την Εξιλέωση και να την αποδεχθείς ολοκληρωτι­κά.

9.Εσύ που ήσουν χωρίς έλεος προς τον εαυτό σου δεν θυμάσαι την Αγάπη του Πατέ­ρα σου. 2Και κοιτάζοντας χωρίς έλεος τ᾽αδέλφια σου, δεν θυμάσαι πόσο πολύ Τον αγαπά­ς. 3Όμως αυτό είναι για πάντα αλήθεια. 4Εντός σου, μέσα σε ακτινοβόλα ειρήνη βρίσκεται η τέλεια αγνότητα στην οποία δημιουργήθηκες. 5Μην φοβάσαι να κοιτάξεις την αξιαγάπη­τη αλήθεια μέσα σου. 6Κοίτα μέσα από το σύννεφο της ενοχής που σκοτεινιάζει την όραση σου, κοίτα πέρα από το σκοτάδι προς τον άγιο τόπο όπου θα δείς το φως. 7Ο βωμός στον Πατέρα σου είναι τόσο αγνός όσο και Αυτός ο Οποίος τον ανήγειρε στον Εαυτό του. 8Τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από κείνο που ο Χριστός θα ήθελε να δείς. 9Η Θέληση Του είναι όμοια με του Πατέρα Του και προσφέρει έλεος σε κάθε παιδί του Θεού, όπως θα ήθελε να κάνεις κι εσύ.

10.Απάλλαξε από την ενοχή όπως κι εσύ θα ήθελες να απαλλαγείς. 2Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κοιτάξεις εντός και να δείς το φως της αγάπης ν᾽ακτινοβολεί τόσο σταθερά και τόσο βέβαια όσο ο Ίδιος ο Θεός που αγαπούσε πάντα τον Υιό Του. 3Και όπως ο Υιός Του Τον αγαπά. 4Δεν υπάρχει φόβος στην αγάπη, διότι η αγάπη είναι αθώα. 5Εσύ που πάντα αγαπούσες τον Πατέρα σου δεν μπορείς να έχεις καθόλου φόβο, για κανένα λόγο, να κοιτάξεις εντός και να δείς την αγιοσύνη σου. 6Δεν μπορείς να είσαι όπως πίστεψες ότι ήσουν. 7Η ενοχή σου είναι αναίτια διότι δεν βρίσκεται στον Νου του Θεού, όπου εσύ βρίσκεσαι. 8Κι αυτό είναι αιτία που το Άγιο Πνεύμα θα ήθελε να αποκαταστήσει σε σένα. 9Θα απομάκρυνε μόνο ψευδαισθήσεις. 10Όλα τα άλλα θα ήθελε εσύ να τα δείς. 11Και στην όραση του Χριστού θα σου έδειχνε την τέλεια αγνότητα που είναι παντοτινά μέσα στον Υιό του Θεού.

11.Δεν μπορείς να εισέλθεις στις πραγματικές σχέσεις με κανέναν από τους Υιούς του Θεού εάν δεν τους αγαπάς όλους και εξίσου. 2Η αγάπη δεν είναι ιδιαίτερη. 3Εάν εξαιρέσεις μέρος της Υιότητας από την αγάπη σου, επιβάλλεις ενοχή σε όλες σου τις σχέσεις και τις καθιστάς μη πραγματικές. 4Μπορείς ν᾽ αγαπάς μόνο όπως αγαπά ο Θεός. 5Μην αναζητάς ν᾽αγαπήσεις ανόμοια με Αυτόν, διότι δεν υπάρχει αγάπη έκτος από την δική Του. 6Μέχρι να αναγνωρίσεις ότι αυτό είναι αλήθεια, δεν θα έχεις ιδέα με τι μοιάζει η αγάπη. 7Κανείς ο οποίος καταδικάζει έναν αδελφό δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ως αθώο και στην ειρήνη του Θεού. 8Εάν είναι αθώος και εν ειρήνη και δεν τον βλέπει, τότε έχει παραισθήσεις και δεν έχει δει τον εαυτό του. 9Προς αυτόν λέω:

10Κοίτα τον Υιό του Θεού, κοίτα την αγνότητα του και μείνε ακίνητος. 11Εν ηρεμία κοίτα την αγιοσύνη του και πρόσφερε ευχαριστίες στον Πατέρα του που ποτέ καμιά ενοχή δεν τον άγγιξε.

12.Καμιά ψευδαίσθηση που είχες ποτέ εναντίον του δεν άγγιξε την αθωότη­τα του κατά κανέναν τρόπο. 2Η ακτινοβολούσα αγνότητά του, ολοκληρωτικά ανέγγιχτη από την ενοχή κι ολοκληρωτικά στοργική, είναι λαμπρή εντός σου. 3Ας τον κοιτάξουμε μαζί κι ας τον αγαπήσουμε. 4Διότι στην αγάπη σου γι᾽αυτόν βρίσκεται η αθωότητά σου. 5Κοίτα τον εαυτό σου και η χαρά και η εκτίμηση για ό,τι βλέπεις θα εκτοπίσει την ενοχή για πάντα. 6Σ᾽ευχαριστώ Πατέρα, για την αγνότητα του πιο άγιου Υιού Σου, τον οποίο Εσύ δημιούργησες αθώο για πάντα.

13.Όπως συμβαίνει και σ᾽εσένα, η πίστη μου και η πεποίθηση μου είναι εστιασμένες πάνω σε ό,τι εκτιμώ. 2Η διαφορά είναι ότι αγαπώ μόνον ό,τι ο Θεός αγαπά μαζί μου και εξαιτίας αυτού σε εκτιμώ πέρα από την αξία που αποδίδεις εσύ στον εαυτό σου, όμοια με την αξία που ο Θεός σου έδωσε. 3Αγαπώ όλα όσα Αυτός δημιούργη­σε και τους προσφέρω όλη μου την πίστη και την εμπιστοσύνη. 4Η πίστη μου σ᾽εσένα είναι τόσο δυνατή όσο όλη η αγάπη που δίνω στον Πατέρα μου. 5Η εμπιστοσύνη μου σ᾽εσένα είναι απεριόριστη και χωρίς τον φόβο ότι δεν θα με ακούσεις. 6Ευχαριστώ τον Πατέρα για την ομορφιά σου και για τα πολλά δώρα που θα με αφήσεις να προσφέρω στην Βασιλεία προς τιμήν της πληρότητάς της που προέρχεται από τον Θεό.

14.Δοξασμένοι είστε εσείς οι οποίοι κάνετε τον Πατέρα ένα με τον Υιό Του. 2Μόνοι είμαστε όλοι σε κατώτερη θέση αλλά μαζί ακτινοβολούμε με τόσο έντονη λαμπρότητα που κανένας από μας μόνος του δεν θα μπορούσε ούτε να την σκεφτεί. 3Μπροστά στην ένδοξη ακτινοβολία της Βασιλείας η ενοχή διαλύεται και μεταμορφωμένη σε καλοσύνη δεν θα είναι ποτέ πια ό,τι ήταν. 4Κάθε αντίδραση που βιώνεις θα εξαγνιστεί τόσο που θα είναι κατάλληλη ως ύμνος αίνου προς τον Πατέρα σου. 5Βλέπε μόνο την δόξα Του σε ό,τι έχει δημιουργήσει, διότι Αυτός δεν θα πάψει ποτέ να εξυμνεί εσένα. 6Ενωμένοι σε αυτήν την δόξα στεκόμαστε μπροστά στις πύλες των Ουρανών όπου σίγουρα θα εισέλθου­με στην αθωότητά μας. 7Ο Θεός σε αγαπά. 8Θα μπορούσα, λοιπόν εγώ, να έχω έλλειψη πίστης σ᾽εσένα και συνάμα να Τον αγαπώ τέλεια;

Share