Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όταν καμιά αντίληψη δεν παρεμβαίνει ανάμεσα στον Θεό και τα δημιουργήματά Του ή ανάμεσα στα παιδιά Του και στα δικά τους δημιουργήματα, η γνώση της δημιουργίας πρέπει να συνεχίζεται για πάντα. 2Οι αντανακλάσεις που δέχεστε μέσα στην ροή του χρόνου στον καθρέφτη του νου σας, είτε φέρνουν πιο κοντά σας την αιωνιότητα είτε την απομακρύνουν. 3Ὀμως η αιωνιότητα υπερβαίνει κάθε χρόνο. 4Βγείτε από τον χρόνο και αγγίξτε την με την βοήθεια της αντανάκλασής της μέσα σας. 5Και θα στραφείτε από τον χρόνο στην αγιότητα, με τόση βεβαιότητα όση η αντανάκλαση της αγιότητας καλεί τους πάντες να εγκαταλείψουν κάθε ενοχή. 6Αντικαθρεφτίστε την ειρήνη των Ουρανών εδώ και φέρτε αυτό τον κόσμο στον Ουρανό. 7Διότι η αντανάκλαση της αλήθειας έλκει όλους στην αλήθεια και καθώς εισχωρούν σέ αυτήν αφήνουν όλες τις αντανακλάσεις πίσω τους.
2. Στον Ουρανό η πραγματικότητα μοιράζεται, δεν αντανακλάται. 2Με το μοίρασμα της αντανάκλασής της εδώ, η αλήθεια της γίνεται η μόνη αντίληψη που δέχεται ο Υιός του Θεού. 3Κι’ έτσι, η ενθύμηση του Πατέρα του ανατέλλει σε αυτόν και δεν ικανοποιείται πλέον με τίποτ᾽ἀλλο, παρά μόνο με την δική του πραγματικότητα. 4Εσύ στην γη δεν έχεις αντίληψη του απεριόριστου, επειδή ο κόσμος στον οποίο φαινομενικά ζείς είναι ένας κόσμος περιορισμών. 5Σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι αλήθεια ότι μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε χωρίς βαθμό δυσκολίας. 6Το θαύμα επομένως έχει μια μοναδική λειτουργία και το κίνητρό του προέρχεται από ένα μοναδικό Δάσκαλο ο Οποίος φέρνει τους νόμους ενός άλλου κόσμου σ’ αυτόν. 7Το θαύμα είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις που υπερβαίνει τους βαθμούς δυσκολίας επειδή βασίζεται όχι στις διαφορές αλλά στην ισότητα.
3. Τα θαύματα δεν συναγωνίζονται το ένα το άλλο και είναι απεριόριστος ο αριθμός θαυμάτων που μπορείς να κάνεις. 2Μπορούν να είναι πολλαπλά και ταυτόχρονα. 3Από την στιγμή που τα αντιλαμβάνεσαι ως πιθανά να συμβούν δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. 4Αυτό που είναι δυσκολότερο να συλλάβεις είναι η έλλειψη βαθμού δυσκολίας που φαίνεται να ορίζει το θαύμα ως κάτι που πρέπει να προέρχεται από κάπου αλλού, όχι από δω. 5Σύμφωνα με την άποψη του κόσμου, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
4. Ίσως έχεις επίγνωση της έλλειψης ανταγωνισμού ανάμεσα στις σκέψεις σου που αν και μπορεί να βρίσκονται σε σύγκρουση μπορούν να εκδηλώνονται ταυτόχρονα και σε μεγάλους αριθμούς. 2Ἰσως, πράγματι το έχεις συνηθίσει τόσο που σου προκαλεί ελάχιστη έκπληξη. 3Ὀμως, έχεις επίσης συνηθίσει να καταχωρείς μερικές από τις σκέψεις σου ως σημαντικότερες, μεγαλύτερες, καλύτερες, σοφότερες ή παραγωγικότερες και πιο πολύτιμες από άλλες. 4Αυτό είναι αλήθεια για τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό αυτών που νομίζουν ότι ζουν χωριστά. 5Διότι μερικές είναι αντανακλάσεις του Ουρανού, ενώ άλλες κινητοποιούνται από το εγώ που όμως  φαίνεται να σκέπτεται.
5. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο που αλλάζει ενώ υφαίνεται, ποτέ δεν μένει σταθερό και ποτέ ακίνητο. 2Αλλάζει ακατάπαυστα στον καθρέφτη του μυαλού σας και οι αντανακλάσεις του Ουρανού διαρκούν μονάχα ένα λεπτό και όσο πάνε χάνονται καθώς το σκοτάδι τις σκεπάζει. 3Εκεί που πριν υπήρχε φως, σε μια στιγμή το σκοτάδι το μετακινεί  και εναλλασσόμενα σχέδια φωτός και σκότους απλώνονται συνεχώς στον νου σου. 4Η λίγη λογική που ακόμα παραμένει, διατηρείται μαζί με μια αίσθηση τάξης που εσύ δημιουργείς. 5Ὀμως το γεγονός και μόνο ότι μπορείς να το κάνεις και να φέρεις όποια τάξη στο χάος, δείχνει πως δεν είσαι ένα εγώ και πως πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από ένα εγώ μέσα σου. 6Διότι το εγώ είναι χάος κι αν αυτό ήταν όλο που ήσουν, καμία απολύτως τάξη δεν θα ήταν εφικτή. 7Παρ΄όλο όμως, που η τάξη που επιβάλλεις στον νου σου περιορίζει το εγώ, περιορίζει επίσης κι εσένα. 8Να βάζεις τάξη σημαίνει να κρίνεις και να διευθετείς μέσω κρίσης. 9Επομένως δεν είναι η δική σου λειτουργία αλλά του Αγίου Πνεύματος.
6. Θα σου φανεί δύσκολο να μάθεις ότι δεν έχεις καμιά απολύτως βάση για να βάζεις τάξη στις σκέψεις σου. 2Το Ἀγιo Πνεύμα διδάσκει αυτό το μάθημα δίνοντάς σου τα λαμπρά παραδείγματα των θαυμάτων για να σου δείξει ότι, ο τρόπος που βάζεις τάξη είναι λάθος αλλά σου προσφέρεται ένας καλύτερος τρόπος. 3Το θαύμα προσφέρει την ίδια ακριβώς απάντηση σε κάθε έκκληση για βοήθεια. 4Δεν κρίνει την έκκληση. 5Απλά αναγνωρίζει τι είναι και απαντά ανάλογα. 6Δεν λαμβάνει υπόψιν ποιά έκκληση είναι πιο έντονη, πιο σπουδαία ή πιο σημαντική. 7Ίσως αναρωτηθείς πώς μπορεί να σου ζητηθεί να κάνεις κάτι που δεν απαιτεί καμιά κρίση από μέρους σου, ενώ εξακολουθείς να δεσμεύεσαι από την κρίση. 8Η απάντηση είναι πολύ απλή. 9Η δύναμη του Θεού γεννά τα θαύματα και όχι η δική σου. 10Το ίδιο το θαύμα απλά αποτελεί μάρτυρα ότι έχεις την δύναμη του Θεού μέσα σου. 11Γι’ αυτόν τον λόγο το θαύμα δίνει ίσες ευλογίες σε όλους όσους το μοιράζονται και γι’ αυτό επίσης όλοι μοιράζονται μέσα σε αυτό. 12Η δύναμη του Θεού είναι απεριόριστη. 13Και επειδή πάντα είναι μέγιστη, προσφέρει τα πάντα στο κάλεσμα οποιουδήποτε. 14Εδώ δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας. 15Μία έκκληση για βοήθεια, έχει βοήθεια ως απάντηση.
7. Η μόνη κρίση που υπάρχει είναι η διαίρεση που κάνει το Άγιο Πνεύμα σε δύο κατηγορίες: η μία είναι της αγάπης και η άλλη της έκκλησης για αγάπη. 2Εσύ δεν μπορείς να κάνεις αυτήν την διάκριση με ασφάλεια επειδή βρίσκεσαι σε μεγάλη σύγχυση είτε για να αναγνωρίσεις την αγάπη είτε να πιστέψεις ότι όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτε άλλο παρά έκκληση γι’αγάπη. 3Είσαι πάρα πολύ δεμένος με την μορφή και όχι με το περιεχόμενο. 4Αυτό που θεωρείς περιεχόμενο κάθε άλλο παρά περιεχόμενο είναι. 5Είναι απλά μορφή και τίποτε άλλο. 6Διότι δεν ανταποκρίνεσαι προς αυτό που ένας αδελφός πραγματικά σου προσφέρει αλλά μόνο στην συγκεκριμένη αντίληψη της  προσφοράς του με την οποία το εγώ την κρίνει.
8. Το εγώ είναι ανίκανο να κατανοήσει το περιεχόμενο και αδιαφορεί παντελώς για αυτό. 2Για το εγώ, αν η μορφή είναι αποδεκτή και το περιεχόμενο πρέπει να είναι. 3Διαφορετικά θα επιτεθεί στην μορφή. 4Αν πιστεύεις πως κατανοείς κάτι από τις «δυναμικές» του εγώ, επίτρεψέ μου να σε διαβεβαιώσω πως δεν κατανοείς τίποτα σχετικό. 5Διότι δεν θα μπορούσες από μόνος σου να τις κατανοήσεις. 6Η μελέτη του εγώ δεν είναι η μελέτη του νου. 7Στην πραγματικότητα το εγώ απολαμβάνει να μελετά τον εαυτό του και κατ’ εξοχήν εγκρίνει την πρωτοβουλία των μαθητών που θα ήθελαν να το «αναλύσουν» εγκρίνοντας έτσι την σπουδαιότητά του. 8Ὀμως, δεν μελετούν παρά την μορφή με περιεχόμενο χωρίς νόημα. 9Διότι ο δάσκαλός τους είναι παράλογος αν και προσεκτικός να αποκρύβει αυτό το γεγονός πίσω από εντυπωσιακά, όπως ακούγονται, λόγια από τα οποία όμως απουσιάζει κάθε λογική συνάφεια όταν μπουν το ένα δίπλα στο άλλο.
9. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των κρίσεων του εγώ. 2Χωριστά, φαίνονται να έχουν βάση αλλά αν τις τοποθετήσετε μαζί σε σειρά, το σύστημα σκέψης που προκύπτει από την ένωσή τους είναι χωρίς συνάφεια και εντελώς χαοτικό. 3Διότι η μορφή δεν επαρκεί για να δώσει νόημα και η ενυπάρχουσα έλλειψη περιεχομένου καθιστά αδύνατη την ύπαρξη συνάφειας. 4Επομένως ο διαχωρισμός είναι η κατάσταση που επιλέγει το εγώ. 5Κανείς από μόνος του δεν μπορεί να κρίνει το εγώ αληθινά. 6Ομως αν δύο ή περισσότεροι ενωθούν στην αναζήτηση της αλήθειας, το εγώ δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί την έλλειψη περιεχομένου του. 7Το γεγονός της ένωσης, τους λέει ότι το εγώ δεν είναι αληθινό.
10. Είναι αδύνατον να θυμηθείτε τον Θεό μυστικά και μόνοι σας. 2Διότι να Τον θυμηθείτε σημαίνει ότι δεν είστε μόνοι σας και ότι είστε πρόθυμοι να τον θυμηθείτε. 3Μην κάνεις καμιά σκέψη μόνο για σένα επειδή καμιά σκέψη που κάνεις δεν είναι μόνο για τον εαυτό σου. 4Αν θέλεις να θυμηθείς τον Πατέρα σου, άφησε το ‘Άγιο Πνεύμα να βάλει σε τάξη τις σκέψεις σου και να δώσει μόνο την απάντηση με την οποία Αυτός σου απαντά. 5Ο καθένας ψάχνει γι᾽ αγάπη όπως κι εσύ αλλά δεν την γνωρίζει αν αναζητώντας την δεν ενωθεί μαζί σου. 6Αν ξεκινήσετε την αναζήτηση μαζί, φέρνετε μαζί σας ένα φως τόσο ισχυρό που σε ό,τι βλέπετε δίνεται νόημα. 7Η μοναχική διαδρομή αποτυγχάνει επειδή έχει αποκλείσει αυτό που θα μπορούσε να βρεί.
11. Όπως ο Θεός επικοινωνεί με το Άγιο Πνεύμα μέσα σου, έτσι και το Άγιο Πνεύμα μεταφράζει αυτή την επικοινωνία ώστε να την καταλαβαίνεις. 2Ο Θεός δεν έχει μυστικές επικοινωνίες διότι καθετί που Τον αφορά είναι πλήρως ανοικτό και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, επειδή είναι για όλους. 3Τίποτα δεν ζει κρυμμένο και αυτό που θα ήθελες να κρύψεις από το Άγιο Πνεύμα δεν είναι τίποτα. 4Κάθε ερμηνεία που θα ήθελες να κάνεις για κάποιον αδελφό σου είναι χωρίς νόημα. 5Ἀφησε το Άγιο Πνεύμα να σου δείξει τον αδελφό σου και να διδάξει και στους δυο σας την αγάπη του αδελφού σου και την έκκλησή του γι᾽αγάπη. 6Και ο δικός σου νους όπως και ο δικός του δεν περιέχει καμιά άλλη κατάταξη σκέψεων παρά μόνο αυτές τις δύο.
12. Το θαύμα αποτελεί την αναγνώριση πως αυτό είναι αληθινό. 2Όπου υπάρχει αγάπη, ο αδελφός σου πρέπει να σου την δώσει εξαιτίας αυτού που είναι. 3Αλλά όπου υπάρχει έκκληση για αγάπη, εσύ πρέπει να την δώσεις εξαιτίας αυτού που εσύ είστε. 4Είπα προηγουμένως πως αυτά τα μαθήματα θα σου διδάξουν πώς να θυμηθείς τι είσαι αποκαθιστώντας μέσα σου την Ταυτότητά σου. 5Έχουμε ήδη μάθει ότι μοιραζόμαστε αυτήν την Ταυτότητα. 6Το θαύμα αποτελεί το μέσον για το μοίρασμά Της. 7Παρέχοντας την Ταυτότητά σου εκεί όπου δεν είναι αναγνωρίσιμη, την αναγνωρίζεις εσύ. 8Και ο Ιδιος ο Θεός, που βούλεται να βρίσκεται πάντοτε με τον Υιό Του, θα ευλογήσει κάθε αναγνώριση του Υιού Του με όλη την Αγάπη που έχει γι’ αυτόν. 9Και η δύναμη της Αγάπης Του δεν μπορεί να απουσιάζει από οποιοδήποτε θαύμα προσφέρεις στον Υιό Του. 10Πώς μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα;

Share