Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Δίχως οποιαδήποτε αντίληψη που να παρεμβαίνει ανάμεσα στον Θεό και τα δημιουργήματά Του ή ανάμεσα στα παιδιά Του και στα δικά τους δημιουργήματα, η γνώση της δημιουργίας συνεχίζεται για πάντα. 2Οι αντανακλάσεις που δέχεστε μέσα στη ροή του χρόνου πάνω στον καθρέφτη του νου σας, είτε φέρνουν πιο κοντά σας την αιωνιότητα είτε την απομακρύνουν. 3Ομως η αιωνιότητα υπερβαίνει κάθε χρόνο. 4Βγείτε από τον χρόνο και αγγίξτε την με τη βοήθεια της αντανάκλασής της μέσα σας. 5Ετσι, στραφείτε από τον χρόνο στην αγιότητα με τόση βεβαιότητα όση η αντανάκλαση της αγιότητας καλεί τους πάντες να εγκαταλείψουν την ενοχή. 6Αντικαθρεφτίστε την ειρήνη των Ουρανών εδώ και φέρτε αυτό τον κόσμο στον Ουρανό. 7Διότι η αντανάκλαση της αλήθειας έλκει τον καθένα σας στην αλήθεια και καθώς εισχωρούν σέ αυτήν αφήνουν όλες τις αντανακλάσεις πίσω τους.
2. Στον Ουρανό η πραγματικότητα μοιράζεται, δεν αντανακλάται. 2Με το να μοιράζεστε την αντανάκλασή της εδώ, η αλήθεια της γίνεται η μόνη αντίληψη που δέχεται ο Υιός του Θεού. 3Κι’ έτσι η ενθύμηση του Πατέρα του ανατέλλει σε αυτόν και τίποτ᾽ άλλο δεν τον ικανοποιεί πλέον, παρά μόνο η δική του πραγματικότητα. 4Εσείς δεν έχετε αντίληψη του απεριόριστου πάνω στη γη, επειδή ο κόσμος στον οποίο φαινομενικά ζείτε είναι ο κόσμος των περιορισμών. 5Σε αυτό τον κόσμο δεν είναι αληθινό το γεγονός πως μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε ανεξαρτήτως από τον βαθμό δυσκολίας. 6Το θαύμα επομένως έχει μια μοναδική λειτουργία και το κίνητρό του προέρχεται από ένα μοναδικό Δάσκαλο ο Οποίος φέρνει τους νόμους ενός άλλου κόσμου σ’ αυτόν. 7Το θαύμα είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να υπερβείτε τους βαθμούς δυσκολίας, επειδή βασίζεται όχι στις διαφορές, αλλά στην ισότητα.
3. Τα θαύματα δεν συναγωνίζονται το ένα το άλλο και είναι απεριόριστος ο αριθμός θαυμάτων που μπορείτε να κάνετε. 2Μπορούν να είναι πολλαπλά και ταυτόχρονα. 3Από τη στιγμή που θα αντιληφθείτε ότι είναι δυνατόν να συμβούν δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε. 4Αυτό που είναι δυσκολότερο να αντιληφθείτε είναι η έλλειψη βαθμού δυσκολίας που φαίνεται να ορίζει το θαύμα ως κάτι που πρέπει να προέρχεται από κάπου αλλού, όχι από δω. 5Σύμφωνα με την άποψη του κόσμου, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
4. Ίσως έχετε επίγνωση της έλλειψης ανταγωνισμού ανάμεσα στις σκέψεις σας που αν και μπορεί να βρίσκονται σε σύγκρουση μπορούν να εκδηλώνονται ταυτόχρονα και σε μεγάλους αριθμούς. 2Ισως πράγματι το έχετε συνηθίσει και σας προκαλεί ελάχιστη έκπληξη. 3Ομως έχετε επίσης συνηθίσει να καταχωρείτε μερικές από τις σκέψεις σας ως σημαντικότερες, μεγαλύτερες, καλύτερες, σοφότερες, παραγωγικότερες και πιο πολύτιμες από άλλες. 4Αυτό είναι αλήθεια για τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό αυτών που νομίζουν ότι ζουν χωριστά. 5Διότι μερικές είναι αντανακλάσεις του Ουρανού, ενώ άλλες κινητοποιούνται από το εγώ που κάθε άλλο παρά φαίνεται να σκέπτεται.
5. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο που αλλάζει ενώ υφαίνεται, καθώς ποτέ δεν μένει σταθερό. 2Αλλάζει ακατάπαυστα στον καθρέφτη του μυαλού σας και οι αντανακλάσεις του Ουρανού διαρκούν μονάχα ένα λεπτό και όσο πάνε χάνονται καθώς το σκοτάδι τις σκεπάζει. 3Εκεί που πριν υπήρχε φως, το σκοτάδι μετακινεί σε μια στιγμή το φως και εναλλασσόμενα σχέδια φωτός και σκότους αλλάζουν συνεχώς θέσεις μέσα στον νου σας. 4Η λίγη λογική που παραμένει, διατηρείται από την αίσθηση ιεράρχησης που δημιουργείτε. 5Ομως το γεγονός και μόνο ότι μπορείτε αυτό να το κάνετε και να φέρετε οποιουδήποτε είδους τάξη στο χάος σας, δείχνει πως δεν είστε ένα εγώ και πως πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο μέσα σας από αυτό. 6Διότι το εγώ είναι χάος κι αν εσείς ήσασταν μονάχα εγώ, κανενός είδους τάξη δεν θα ήταν εφικτή. 7Παρ΄όλο όμως που η τάξη που επιβάλλετε στον νου σας περιορίζει το εγώ, περιορίζει κι εσάς. 8Η τάξη σημαίνει κρίση και διευθέτηση μέσω αυτής. 9Επομένως δεν είναι δική σας λειτουργία αλλά του Αγίου Πνεύματος.
6. Θα σας φαίνεται δύσκολο να μάθετε ότι δεν έχετε καμιά απολύτως βάση για να κατατάξετε τις σκέψεις σας. 2Το ΄Αγιo Πνεύμα διδάσκει αυτό το μάθημα δίνοντάς σας τα λαμπρά παραδείγματα των θαυμάτων για να σας δείξει ότι, επειδή η κατάταξη που χρησιμοποιείτε είναι λάθος, σας προσφέρεται ένας καλύτερος τρόπος. 3Το θαύμα προσφέρει την ίδια ακριβώς ανταπόκριση σε κάθε έκκληση για βοήθεια. 4Δεν την κρίνει. 5Απλά αναγνωρίζει τι είναι και ανταποκρίνεται ανάλογα. 6Δεν αναγνωρίζει μια έκκληση σύμφωνα με το αν είναι πιο έντονη ή πιο σημαντική. 7Ίσως αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να ανταποκριθείτε σε κάτι που δεν απαιτεί καμιά κρίση από μέρους σας, όταν εξακολουθείτε να έχετε μια ισχυρή σύνδεση με τις κρίσεις. 8Η απάντηση είναι πολύ απλή. 9Η δύναμη του Θεού γεννά τα θαύματα και όχι η δική σας. 10Το ίδιο το θαύμα απλά αποτελεί μάρτυρα για το ότι έχετε τη δύναμη του Θεού μέσα σας. 11Γι’ αυτό τον λόγο το θαύμα δίνει ίσες ευλογίες σε όλους όσοι το μοιράζονται και γι’ αυτό επίσης όλοι μοιράζονται μέσα σ΄αυτό. 12Η δύναμη του Θεού είναι απεριόριστη και επειδή πάντοτε είναι μέγιστη, προσφέρει τα πάντα στο κάλεσμα του οποιουδήποτε. 13Εδώ δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας. 14Μία έκκληση για βοήθεια, έχει βοήθεια ως ανταπόκριση.
7. Η μόνη κρίση που υπάρχει είναι η διαίρεση που κάνει το Άγιο Πνεύμα σε δύο κατηγορίες: η μία είναι της αγάπης και η άλλη της έκκλησης για αγάπη. 2Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε αυτή τη διάκριση με ασφάλεια επειδή βρίσκεστε σε σύγχυση για να μπορέσετε είτε να αναγνωρίσετε την αγάπη είτε να δεχθείτε ότι όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτε άλλο παρά έκκληση γι’ αυτήν. 3Είστε πολύ ταυτισμένοι με τη μορφή και όχι με το περιεχόμενο. 4Αυτό που εσείς θεωρείτε περιεχόμενο κάθε άλλο παρά περιεχόμενο είναι. 5Είναι απλά μορφή και τίποτε άλλο. 6Διότι δεν ανταποκρίνεται προς αυτό που ο αδελφός πραγματικά σας προσφέρει, αλλά προς μια ιδιαίτερη αντίληψη σχετικά με την προσφορά του μέσω της οποίας το εγώ την κρίνει.
8. Το εγώ είναι ανίκανο να κατανοήσει το περιεχόμενο και αδιαφορεί παντελώς για αυτό. 2Για το εγώ αν η μορφή είναι αποδεκτή, πρέπει να είναι αποδεκτό και το περιεχόμενο. 3Διαφορετικά θα επιτεθεί στη μορφή. 4Αν πιστεύετε πως κατανοείτε εν μέρει τη «δυναμική» του εγώ, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω πως δεν κατανοείτε τίποτα σχετικά. 5Διότι δεν θα μπορούσατε από μόνοι σας να καταλάβετε. 6Η μελέτη του εγώ δεν αποτελεί μελέτη του νου. 7Στην πραγματικότητα το εγώ απολαμβάνει το να μελετά τον εαυτό του και κατ’ εξοχήν εγκρίνει την πρωτοβουλία των μαθητών που θα ήθελαν να το «αναλύσουν» εγκρίνοντας έτσι τη σπουδαιότητά του. 8Ομως μελετούν μορφή με περιεχόμενο που δεν έχει νόημα. 9Ο δάσκαλός τους είναι παράλογος αν και πολύ προσεκτικός στο να αποκρύψει αυτόν του τον παραλογισμό πίσω από εντυπωσιακά, όπως ακούγονται, λόγια από τα οποία όμως απουσιάζει κάθε λογική συνάφεια όταν μπουν το ένα δίπλα στο άλλο.
9. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των κρίσεων του εγώ. 2Χωριστά φαίνονται να έχουν βάση, αλλά αν τις τοποθετήσετε μαζί σε σειρά το σύστημα σκέψης που προκύπτει από την ένωσή τους είναι χωρίς συνάφεια και εντελώς χαοτικό. 3Διότι η μορφή δεν επαρκεί για να δώσει νόημα και η ενυπάρχουσα έλλειψη περιεχομένου καθιστά αδύνατη την ύπαρξη συνάφειας. 4Επομένως ο διαχωρισμός είναι η κατάσταση που επιλέγει το εγώ. 5Κανείς από μόνος του δεν μπορεί να κρίνει το εγώ αληθινά. 6Ομως αν δύο ή τρεις ενωθούν προς αναζήτηση της αλήθειας, το εγώ δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί την έλλειψη περιεχομένου του. 7Η ένωσή τους καταδεικνύει ότι το εγώ δεν είναι αληθινό.
10. Είναι αδύνατον να θυμηθείτε τον Θεό μυστικά και μόνοι σας. 2Διότι και μόνο η ενθύμησή Του σημαίνει ότι δεν είστε μόνοι σας και ότι επίσης είστε πρόθυμοι να το θυμηθείτε. 3Μην κάνετε καμιά σκέψη μόνο για σας επειδή καμιά σκέψη σας δεν είναι για σας μονάχα. 4Αν θέλετε να θυμηθείτε τον Πατέρα σας, αφήστε το ‘Άγιο Πνεύμα να βάλει σε τάξη τις σκέψεις σας και να δώσει μόνο την απάντηση με την οποία σας απαντά. 5Ο καθένας ψάχνει γι᾽ αγάπη όπως κι εσείς αλλά δεν τη γνωρίζει αν δεν ενωθεί μαζί σας στο να την αναζητήσει. 6Αν ξεκινήσετε την αναζήτηση μαζί, φέρνετε μαζί σας ένα φως τόσο ισχυρό που σε ό,τι βλέπετε δίνεται νόημα. 7Η μοναχική διαδρομή αποτυγχάνει επειδή έχει ήδη αποκλείσει αυτό που θα μπορούσε να βρεθεί.
11. Όπως ο Θεός επικοινωνεί με το Άγιο Πνεύμα μέσα σας, έτσι και το Άγιο Πνεύμα μεταφράζει αυτή την επικοινωνία ώστε να την καταλαβαίνετε. 2 Ο Θεός δεν έχει μυστική επικοινωνία διότι καθετί που Τον αφορά είναι πλήρως ανοικτό και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, επειδή είναι για όλους. 3Τίποτα δεν ζει κρυμμένο και αυτό που θα θέλατε να κρύψετε από το Άγιο Πνεύμα δεν είναι τίποτα. 4Κάθε ερμηνεία που θα θέλατε να κάνετε για κάποιον αδελφό σας είναι παράλογη. 5Αφήστε το Άγιο Πνεύμα να σας δείξει τον αδελφό σας και να σας διδάξει την αγάπη του αδελφού σας όπως και την έκκλησή του γι αυτή. 6Και ο δικός σας νους όπως και ο δικός του δεν περιέχει καμιά άλλη κατάταξη σκέψεων παρά μόνο αυτές τις δύο.
12. Το θαύμα αποτελεί την αναγνώριση πως αυτό είναι αληθινό. 2Οπου υπάρχει αγάπη, ο αδελφός σας πρέπει να σας τη δώσει εξαιτίας του τι είναι η αγάπη. 3Αλλά όπου υπάρχει έκκληση για αγάπη εσείς πρέπει να τη δώσετε εξαιτίας αυτού που εσείς είστε. 4Είπα προηγουμένως πως αυτά τα μαθήματα θα σας διδάξουν πώς να θυμηθείτε τι είστε και θα αποκαταστήσουν την Ταυτότητά σας. 5Έχουμε ήδη μάθει ότι μοιραζόμαστε αυτή την Ταυτότητα. 6Το θαύμα αποτελεί το μέσον για να γίνει αυτό. 7Παρουσιάζοντας την Ταυτότητά σας Την αναγνωρίζετε εσείς και ο Ιδιος ο Θεός, που βούλεται να βρίσκεται πάντοτε με τον Υιό Του, ευλογώντας κάθε αναγνώριση του Υιού Του με όλη την Αγάπη που έχει γι’ αυτόν. 8Και η δύναμη της Αγάπης Του θα βρίσκεται μέσα σε κάθε θαύμα που προσφέρετε στον Υιό Του. 9Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να υπάρξει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα;

Share