Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εντούτοις είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε ότι δεν γνωρίζετε. 2Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη ανήκει στον Θεό. 3Εσείς που προσπαθήσατε να κρατήσετε τη δύναμη για τον εαυτό σας τη «χάσατε». 4Εξακολουθείτε να έχετε την δύναμη αλλά έχουν παρεισφρήσει τόσο πολλά ανάμεσα σε αυτή και στην επίγνωσή σας ότι όντως την έχετε, που δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. 5Ολα όσα διδάξατε στον εαυτό σας έκαναν την δύναμή σας όλο και λιγότερο ορατή σε σας. 6Δεν ξέρετε ούτε τι είναι, ούτε πού βρίσκεται. 7Εχετε κατασκευάσει ένα ομοίωμα δύναμης τόσο αξιολύπητο που σίγουρα θα σας απογοητεύσει. 8Διότι η δύναμη δεν είναι φαινομενική και η αλήθεια είναι πέρα από κάθε κακέκτυπό της. 9Ομως ανάμεσα σε σας και στην δύναμη του Θεού μέσα σας στέκει ό,τι ψεύτικο έχετε μάθει καθώς επίσης και οι προσπάθειές σας να εξαλείψετε την αλήθεια.
2. Δείξτε λοιπόν την προθυμία, για να χαθούν όλα αυτά που σας εμποδίζουν και χαρείτε διότι δεν θα είστε δεμένοι με αυτά για πάντα. 2Εχετε μάθει στον εαυτό σας πώς να φυλακίζει τον Υιό του Θεού, ένα μάθημα τόσο αδιανόητο που μόνο οι παράφρονες μέσα στον πιο βαθύ τους ύπνο θα μπορούσαν να το ονειρευτούν. 3Μπορεί ο Θεός να μάθει πώς να μην είναι Θεός; 4Μπορεί ο Υιός Του, που ο Θεός του έδωσε όλη την δύναμη, να μάθει να είναι αδύναμος; 5Τι έχετε λοιπόν μάθει στον εαυτό σας που θα προτιμούσατε να κρατήσετε, αντικαθιστώντας αυτά που έχετε και είσαστε;
3. Η Εξιλέωση σας διδάσκει πώς να δραπετεύσετε για πάντα από όλα όσα διδάξατε τον εαυτό σας στο παρελθόν με το να σας δείχνει μόνο τι είστε τώρα. 2Η μάθηση έχει επιτευχθεί προτού εκδηλωθούν τα αποτελέσματά της. 3Επομένως η μάθηση βρίσκεται στο παρελθόν αλλά η επιρροή της καθορίζει το παρόν δίνοντάς του οποιοδήποτε μήνυμα έχει για σας. 4Η δική σας μάθηση δεν δίνει κανένα νόημα στο παρόν. 5Τίποτα από όσα μάθατε ποτέ δεν μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε το παρόν ή να σας διδάξει πώς να εξαφανίσετε το παρελθόν. 6Το παρελθόν είναι αυτά που διδάξατε τον εαυτό σας. 7Αφήστε τα να φύγουν. 8Μην επιχειρήσετε να κατανοήσετε οποιοδήποτε συμβάν ή οποιονδήποτε μέσα στο «φως» του παρελθόντος, διότι το σκοτάδι μέσα στο οποίο προσπαθείτε να δείτε μπορεί μόνο σκοτεινιά να επιφέρει. 9Μην δείχνετε καμιά εμπιστοσύνη στο σκοτάδι πιστεύοντας ότι μπορεί να φωτίσει την κατανόησή σας διότι σε αυτή την περίπτωση έρχεστε σε αντίθεση με το φως και από την στιγμή που θα συμβεί αυτό θα νομίζετε ότι βλέπετε το σκοτάδι αντί το φως. 10Παρ΄ολ΄ αυτά το σκοτάδι δεν μπορεί να είναι ορατό επειδή είναι μόνο μια κατάσταση μέσα στον οποία η ικανότητά του να βλέπει κανείς είναι αδύνατη.
4. Εσείς που δεν έχετε ακόμα φέρει στο φως μέσα σας όλο το σκοτάδι που διδάξατε στον εαυτό σας, πολύ δύσκολα μπορείτε να διακρίνετε την αξία και την αλήθεια αυτών των μαθημάτων. 2Ομως ο Θεός δεν σας εγκατέλειψε. 3Και έτσι έχετε ακόμα ένα μάθημα σταλμένο από Εκείνον. 4Είναι ένα μάθημα που το Άγιο Πνεύμα έλαβε από τον Θεό και το έμαθε για κάθε παιδί του Φωτός. 5Αυτό το μάθημα λάμπει με τη δόξα του Θεού, διότι μέσα σε αυτό βρίσκεται η δύναμή Του, την οποία μοιράζεται με τόση χαρά με τον Υιό Του. 6Μάθετε για την ευτυχία Του που είναι και δική σας. 7Για να πετύχετε όμως κάτι τέτοιο όλα τα σκοτεινά σας μαθήματα πρέπει να τα φέρετε πρόθυμα στην αλήθεια, ενώ τα χέρια σας είναι ανοικτά για να λάβουν κι όχι κλειστά για να πάρουν. 8Κάθε σκοτεινό μάθημα που φέρνετε στο ‘Άγιο Πνεύμα το Οποίο σας διδάσκει το Φως, θα το δεχθεί από σας επειδή δεν το θέλετε. 9Και με χαρά θα ανταλλάξει καθετί που Του δίνετε με το γεμάτο φως μάθημα που έμαθε για σας. 10Μην πιστέψετε ποτέ ότι έχουν κάποια αξία τα μαθήματα που μάθατε χωρίς το Άγιο Πνεύμα.
5. Υπάρχει ένας τρόπος να ελέγξετε και να αναγνωρίσετε αν όσα μάθατε είναι αληθινά: αν είστε εντελώς ελεύθεροι από φόβο οποιουδήποτε είδους και αν όλοι εκείνοι που σας συναντούν ή ακόμα και σας σκέφτονται, μοιράζονται την τέλεια ειρήνη σας, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχετε μάθει το μάθημα του Θεού και όχι το δικό σας. 2Αν όλα αυτά δεν συμβαίνουν πράγματι, τότε υπάρχουν σκοτεινά μαθήματα μέσα στον νου σας που σας πληγώνουν και εμποδίζουν και εσάς και τους γύρω σας. 3Η απουσία της τέλειας ειρήνης σημαίνει μόνο ένα πράγμα: νομίζετε ότι δεν βούλεσθε για τον Υιό του Θεού αυτό που ο Πατέρας βούλεται γι’ αυτόν. 4Κάθε σκοτεινό μάθημα αυτό διδάσκει, ούτως ή άλλως. 5Και κάθε φωτεινό μάθημα με το οποίο το ‘Άγιο Πνεύμα θα αντικαταστήσει τα σκοτεινά μαθήματα που δεν αποδέχεστε, σας διδάσκει ότι βούλεσθε με τον Πατέρα και τον Υιό Του.
6. Μην ανησυχείτε για το πώς μπορείτε να μάθετε ένα μάθημα τόσο διαφορετικό από όλα όσα έχετε διδάξει τον εαυτό σας. 2Πως θα το μάθετε; 3Ο ρόλος σας είναι πολύ απλός. 4Χρειάζεται μόνο ν’ αναγνωρίσετε ότι όλα όσα μάθατε δεν τα θέλετε. 5Ζητήστε να διδαχθείτε και μην χρησιμοποιείτε τις εμπειρίες σας για να επιβεβαιώσετε αυτά που έχετε μάθει. 6Οταν η ειρήνη σας απειλείται ή ενοχλείται με οποιονδήποτε τρόπο πείτε στον εαυτό σας:
7Δεν γνωρίζω τίποτα για το τι σημαίνει οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και αυτού. 8Επομένως δεν ξέρω πώς να ανταποκριθώ. 9Δεν θα χρησιμοποιήσω σαν φως αυτά που έμαθα στο παρελθόν για να με καθοδηγήσουν τώρα.
10Μέσα απ’ αυτή την άρνηση να διδάξετε στον εαυτό σας αυτά που δεν γνωρίζετε, ο Οδηγός που σας έχει δώσει ο Θεός θα σας μιλήσει. 11Θα πάρει τη θέση που του αξίζει μέσα στην επίγνωσή σας τη στιγμή που θα την εγκαταλείψετε και θα του την προσφέρετε.
7. Δεν μπορείτε να γίνετε ο οδηγός του εαυτού σας στα θαύματα διότι εσείς δημιουργήσατε την ανάγκη γι΄αυτά. 2Και εξαιτίας αυτού τα μέσα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε για τα θαύματα, σας δόθηκαν. 3Ο Υιός του Θεού δεν έχει ανάγκες που ο Πατέρας Του δεν ικανοποιεί, αρκεί να στραφεί προς Αυτόν. 4Ομως ο Θεός δεν μπορεί να εξαναγκάσει τον Υιό Του να στραφεί προς Αυτόν και να εξακολουθεί να είναι ο Εαυτός Του. 5Είναι αδύνατον ο Θεός να χάσει την Ταυτότητά Του επειδή σε μια τέτοια περίπτωση θα χάνατε κι εσείς τη δική σας. 6Αφού είναι δική σας Εκείνος δεν μπορεί να αλλάξει τον Εαυτό Του, επειδή η Ταυτότητά σας είναι αμετάβλητη. 7Το θαύμα αναγνωρίζει αυτή Του την ιδιότητα να είναι Αμετάβλητος με το να βλέπει τον Υιό Του όπως πάντοτε υπήρξε και όχι όπως έκανε τον Εαυτό του. 8Το θαύμα φέρνει τ’ αποτελέσματα που μόνο η απελευθέρωση από τις Ενοχές μπορεί να φέρει και έτσι επικυρώνει την ύπαρξή της.
8. Πώς μπορείτε εσείς, που είστε τόσο σφιχτά δεμένοι με τις ενοχές και δείχνετε τόσο ζήλο στο να εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση, να επικυρώσετε στον εαυτό σας την απελευθέρωση από τις ενοχές; 2Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. 3Βεβαιωθείτε όμως ότι είστε πρόθυμοι να αναγνωρίσετε ότι κάτι τέτοιο είναιαδύνατο. 4Αυτό είναι αναγκαίο επειδή νομίζετε πως μπορείτε να παίξετε κάποιο μικρό ρόλο ή να διευθετήσετε κάποιους τομείς στη ζωή σας από μόνοι σας και επομένως θεωρείτε ότι η καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος είναι περιορισμένη. 5Ετσι επιχειρείτε να μην εξαρτάστε από Αυτό χρησιμοποιώντας αυτό το φανταστικό γεγονός ως δικαιολογία για να κρύβετε τα σκοτεινά σας μαθήματα μακριά Του. 6Ετσι περιορίζετε την καθοδήγηση που θα είχατε και δεν μπορείτε να βασίζεστε στα θαύματα να σας δώσουν απάντηση σε όλα τα προβλήματά σας.
9. Νομίζετε πως ό,τι θα ήθελε το Άγιο Πνεύμα να Του δώσετε θα το στερούσε από σας; 2Δεν υπάρχουν προβλήματα που να μην μπορεί να λύσει μέσω ενός θαύματος. 3Τα θαύματα είναι για σας. 4Και κάθε φόβος, κάθε πόνος ή δοκιμασία που έχετε υποστεί, έχουν όλα χαθεί. 5Τα έφερε στο φως, επειδή αντίθετα μ’ εσάς τα αποδέχτηκε και αναγνώρισε πως δεν υπήρξαν ποτέ. 6Δεν υπάρχουν σκοτεινά μαθήματα που το Άγιο Πνεύμα να μην έχει ήδη φωτίσει για σας. 7Εχει ήδη διορθώσει όλα όσα θα θέλατε να διδάξετε τον εαυτό σας. 8Μέσα στον Νου Του δεν υπάρχουν. 9Διότι το παρελθόν δεν Το δεσμεύει και επομένως δεν δεσμεύει ούτε εσάς. 10Δεν βλέπει τον χρόνο όπως εσείς. 11Και κάθε θαύμα που σας προσφέρει διορθώνει τη δική σας χρήση του χρόνου και την κάνει δική Του.
10. Το Άγιο Πνεύμα που σας ελευθέρωσε από το παρελθόν είναι ο αρμόδιος να σας διδάξει ότι είστε ελεύθεροι απ’ αυτό. 2Θα ήθελε μόνο να αποδεχθείτε τα επιτεύγματά Του ως δικά σας επειδή τα έκανε για σας και έτσι είναι δικά σας. 3Σας ελευθέρωσε από αυτά που κατασκευάσατε. 4Μπορείτε να αρνηθείτε το Άγιο Πνεύμα αλλά δεν μπορείτε να Το καλείτε επί ματαίω. 5Πάντοτε αντικαθιστά τα δώρα σας με τα δικά Του. 6Θα ήθελε τα φωτεινά του διδάγματα να μείνουν τόσο σταθερά μέσα στον νου σας που κανένα σκοτεινό μάθημα ενοχής να μην μπορεί να σταθεί δίπλα σε αυτό που το Άγιο Πνεύμα καθιέρωσε ως άγιο μέσω της Παρουσίας Του. 7Να ευχαριστείτε τον Θεό που το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται εκεί και δουλεύει μέσα από σας, διότι όλα όσα κάνει είναι δικά σας. 8Σας προσφέρει κι από ένα θαύμα για καθετί που Του επιτρέπετε να κάνει μέσα από σας.
11. Ο Υιός του Θεού θα είναι πάντα αδιαίρετος. 2Οπως είμαστε ένα μέσα στον Θεό έτσι και μαθαίνουμε ως ένα μέσα στο Άγιο Πνεύμα. 3Ο Δάσκαλος του Θεού είναι όπως ο Υιός για τον Δημιουργό Του και ο Θεός διακηρύσσει την Ενότητα Του και του Υιού Του μέσα από τον Δάσκαλό Του. 4Ακούστε μέσα στη σιωπή και μην υψώνετε τη φωνή σας εναντίον Του. 5Διότι σας διδάσκει το θαύμα της ενότητας και μπροστά στο μάθημά Του η διαίρεση εξαφανίζεται. 6Διδάξτε όπως το Άγιο Πνεύμα διδάσκει και θα έρθει στην ενθύμησή σας ότι πάντοτε δημιουργούσατε όπως ο Πατέρας σας. 7Το θαύμα της δημιουργίας δεν σταμάτησε ποτέ και πάντοτε έφερε μέσα του το σημάδι της αθανασίας. 8Αυτό είναι το Θέλημα του Θεού για όλη τη Δημιουργία και ολόκληρη η δημιουργία ενώνει το θέλημά της μ’ αυτό.
12. Εκείνοι που θυμούνται πάντοτε ότι δεν γνωρίζουν τίποτε και που είναι πρόθυμοι να μάθουν τα πάντα, θα τα μάθουν. 2Αλλά κάθε φορά που θα εμπιστευτούν τους εαυτούς τους δεν θα μάθουν. 3Καταστρέφουν την πρόθεσή τους να μάθουν με τη σκέψη ότι ήδη γνωρίζουν. 4Μη σκέφτεστε ότι κατανοείτε οτιδήποτε προτού να περάσετε τη δοκιμασία της τέλειας ειρήνης διότι η ειρήνη και η κατανόηση πάνε μαζί και ποτέ χωριστά. 5Η καθεμιά τους φέρνει την άλλη επειδή είναι νόμος του Θεού να μη βρίσκονται χωριστά. 6Είναι η αιτία και το αποτέλεσμα, η μία για την άλλη, έτσι ώστε όταν λείπει η μία να μην υπάρχει ούτε η άλλη.
13. Μόνο εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν προτού να έχουν τα αποτελέσματα της κατανόησης, μπορούν πραγματικά να μάθουν. 2Διότι η ειρήνη είναι αυτό που πρέπει να επιθυμούν και τίποτα άλλο. 3Οποτε νομίζετε ότι ξέρετε, θα χάνετε την ειρήνη επειδή θα έχετε εγκαταλείψει τον Δάσκαλό της. 4Οποτε έχετε πλήρη κατανόηση για το γεγονός ότι δεν γνωρίζετε, η ειρήνη θα επιστρέφει διότι θα Τον έχετε προσκαλέσει να τη φέρει σε σας με το να εγκαταλείψετε για χάρη Του το εγώ. 5Μην καλείτε το εγώ για τίποτε. 6Μόνο αυτό χρειάζεται να κάνετε. 7Το Άγιο Πνεύμα από Μόνο Του θα γεμίσει κάθε νου που Του αφήνει χώρο.
14. Αν επιθυμείτε την ειρήνη πρέπει να εγκαταλείψετε τον δάσκαλο της επίθεσης. 2Ο Δάσκαλος της ειρήνης ποτέ δεν θα σας εγκαταλείψει. 3Εσείς μπορείτε να Τον εγκαταλείψετε, αλλά εκείνος ποτέ, επειδή η πίστη Του σε σας είναι η κατανόησή Του. 4Είναι τόσο σταθερή, όσο και η πίστη Του στον Δημιουργό Του και γνωρίζει ότι η πίστη στον Δημιουργό Του πρέπει να εμπεριέχει πίστη στη δημιουργία Του. 5Σε αυτή Του την συνέπεια βρίσκεται η Αγιότητά Του την οποία δεν μπορεί να εγκαταλείψει επειδή αυτό δεν θα ήταν το Θέλημα Του. 6Βλέποντας πάντοτε την τελειότητά σας, δίνει το δώρο της ειρήνης σ΄εκείνους που αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ειρήνη και που θα ήθελαν να την αποκτήσουν. 7Αφήστε μέσα σας χώρο για την ειρήνη και εκείνη θα έρθει. 8Διότι η κατανόηση βρίσκεται μέσα σας και η ειρήνη προέρχεται από αυτήν.
15. Η δύναμη του Θεού, από την οποία προέρχονται και η ειρήνη και η κατανόηση, είναι δική σας τόσο σίγουρα όσο είναι και δική Του. 2Νομίζετε ότι δεν Το γνωρίζετε μόνο και μόνο επειδή μόνοι σας είναι αδύνατον να Το γνωρίσετε. 3Δείτε όμως τα μεγαλειώδη έργα που θα κάνει μέσα από σας και θα πειστείτε πως τα κάνετε μέσα από Αυτό. 4Είναι αδύνατον να απαρνηθείτε την Πηγή των αποτελεσμάτων τα οποία είναι τόσο ισχυρά ώστε δεν θα μπορούσαν να προέρχονται από σας. 5Αφήστε χώρο για το Άγιο Πνεύμα και θα ανακαλύψετε ότι είστε τόσο γεμάτοι με δύναμη που τίποτα δεν μπορεί να νικήσει την ειρήνη σας. 6Και αυτή είναι η δοκιμασία μέσω της οποίας αναγνωρίζετε ότι έχετε καταλάβει.

Share